HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2011 Çarşamba - 09:49

Van'da çadırlarla ilgili şok iddia!

Deprem bölgesindeki en büyük sıkıntı çadır. Depremzedeler bölgeye yardım yağdığında hem fikir ancak dağıtımın adaletsiz ve düzensiz olduğunu söylüyor. Birden fazla çadır alıp köylerde parayla satanların olduğu söyleniyor.

Van da çadırlarla ilgili şok iddia!

VAN - Van Erciş’te belediye stadına kurulan çadırkentte hayat çok zor. Yardımlar çığ gibi ancak insanlar dağıtımın adaletsiz gerçekleştiğine inanıyor. Çadırkentin sakinlerinden Devrim Altın, birden fazla çadır alıp köylerde insanlara parayla satanların olduğu duyumunu almış. Burada herkes ilçeye yardım yağdığı konusunda hemfikir ancak daha fazla yağma olmaması için yardımların çadırlara teker teker dağıtılmasını istiyorlar. Aşık Ünal, çocuklarıyla beraber çadırda kalan onlarca kadından biri. Yardım dağıtımı sırasında erkeklerin önüne geçtiğini boynu bükük anlatıyor: “Erkeksen ya da kocan varsa yardım almak kolay. Benim kocam yok. Önüme geçen adamlarla başa çıkamıyorum. Varlık içinde yokluk yaşıyoruz burada.”
 
‘Donduk, ilgilenen olmadı’
Elimde kağıt kalem gören çocuklar koşarak dert anlatmaya başlıyor: “Abla dün gece sokaklarda kaldık. Yerlerde uyuduk. Hava nasıl soğuk. Donduk abla, bir ilgilenen olmadı.”
Çadır bulup yerleşenler şanslı olarak düşünülse de durum pek öyle değil. Sebebi de battaniye ve ısıtıcı dağıtımı yapılmaması. Kızılay yetkililerinin “Bizden bu kadar” deyişi karşısında çaresiz kalınmış. Ancak tek sorun ısınma değil. Daha beteri var: Tuvalet yok. Tuvalet ihtiyacı herhangi bir yerde karşılanıyor. Çöpler içinse henüz bir düzenleme yok, yerlere atılıyor. Felaketzedeler salgın hastalık olmasından korkuyor.
 
‘Adamlarına dağıttılar’
Erciş Kaymakamlığı’nda kurulan kriz merkezinde iki gündür çadır krizi yaşanıyor. Çadır almak için sıraya gelen insanların hınca hınç doldurduğu avluda izdiham yaşanıyor.
İnsanların ihtiyacından fazla çadır almasına isyan eden Yasin Çağlar, “Ağrı’dan gelen araçları insanlar yollarda durduruyor. Kim ne alırsa artık. Benim bazı komşularımda birden fazla çadır var. Muhtarlarsa gelen çadırları kendi adamlarına dağıttı, bize kalmadı.”
Vefa Toptaş ise yardım istediği bir polis memurunun kendisine “Ben senin çobanın mıyım?” dediğini söylüyor.
 
‘Polis silah çekti’ iddiası
Mahmut Polat’tan sabah vakti çadır almak için gelen insanların ortasında ekip otosundan inen bir sivil polisin silah çektiğini öğreniyoruz: “Askeriyenin yakınında yardım için bekleyen en az 200 kişi vardı. İnsanların önünde bir polis silah çekti havaya, ‘Ulan’ diye bağırdı. Olay yok bir şey yok. Param olsa satsalar çadır alacağım. 4 çocuğum var, kaç gündür rezil olduk ortalarda.”(Milliyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 26 Ekim 2011 Çarşamba 10:49

VATANDAŞLARA YETERLİ ÇADIR VERİLMİŞ OLSAYDI BİLE,BU KARA KIŞTA İNSANLAR BU ÇADIRLAR İÇİNDE NASIL YYAŞAYACAKLAR?BUNUN CEVABINI VEREBİLMEK MÜMKÜN DEĞİL.PEK ÇOK İNSAN SOĞUK VE SALGIN HASTALIKTAN ÖLECEK.KANALİZASYONLARIN YOK OLMUŞ OLMASI NEDENİYLE KOLERA,HEPATİT,TİFÜS GİBİ HASTALIKLARIN ORTAYA ÇIKMASINDAN ENDİŞE ETMEKTEYİM.DEVLETİN BİR AN ÖNCE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ NORMAL EVLER KİRALAYIP,BAŞKA İLLERE GÖÇ ETTİRMESİ VE ORALARDA DA BELLİ MAAŞLAR VERİP YENİ EVLER YAPILANA KADAR BAKMASI GEREKİR.

Yorumu oyla      13      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 26 Ekim 2011 Çarşamba 10:45

BU DEPREM AKP VE ONUN YANDAŞLARI İÇİN ÇOK İYİ BİR TEST ORTAMI OLUŞTURMUŞTUR.HER TÜRLÜ SLOGAN VE YALDIZLI SÖZLERİN FOS DİYE SÖNDÜĞÜ,HER TÜRLÜ GERÇEĞİN HİÇBİR YORUM VE TEVİLE YER KALMAKSIZIN ORTAYA ÇIKTIĞI ATEŞTEN BİR SINAV ORTAMI BELİRMİŞTİR.AKP VE YANDAŞLARI ELİNDE DEVLETİN ÇÖKERTİLDİĞİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR.DEPREM FONUNDA BİRİKEN PARALARIN Kİ 50 MİLYAR DOLAR CİVARINDA OLDUĞU SÖYLENİYOR,NASIL İÇ EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI.VATANDAŞA YETERLİ ÇADIR BİLE VERİLEMEDİ.

Yorumu oyla      14      7  
AHMET NEVZAT GÜVEN 26 Ekim 2011 Çarşamba 10:41

ÜLKEDE DEVLET OTORİTESİ VE KAMU DÜZENİ FETTULLAHÇI EŞKİYALAR TARAFINDAN YOK EDİLDİĞİ BİR KEZ DAHA UYGULAMALI OLARAKK ORTAYA ÇIKTI.YANDAŞLARIN DOLDURULDUĞU DEVLET KURUMLARI BU DEPREMDE İFLAS ETTİLER.25 SN SÜREN DEPREMİN YIKTIĞI ŞEY SADECE BİNALAR DEĞİL,TÜMÜYLE TÜRK İNSANI OLMUŞTUR.DEPREM İÇİN GÖNDERİLEN KARDEŞLİK VE KADİRŞİNASLIK DOLU YARDIMLAR,KONTROLSÜZLÜK VE DÜZENSİZLİK NEDENİ İLE MAALESEF PEK ÇOK UYANIK İÇİN GEÇİM KAPISI OLMA YOLUNA GİRDİĞİNİ ESEFLE GÖZLÜYORUZ.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kurtarmak için kasatura ile kolu kestik'
Van'da zamana karşı yarışan ekipleri zaman zaman sıradışı kurtarma hikayelerine ...
Belçika ve Finlandiyalı öğrenciler İÜ’yü ziyaret etti
AB Comenius projesi “Food for Thought” kapsamında İzmir Özel Fatih Koleji’ne ...
Van'da ölü sayısı giderek artıyor
Başbakanlık dün akşam itibarıyla depremde hayatlarını kaybeden vatandaşların ...
 
Yıkılan binaları ölü mühendis denetlemiş
19 ilde deprem denetimi konusunda ihmali olan 300 yapı denetim şirketi ...
Erdoğan'dan '1400 PKK'lı öldürüldü' açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik ...
Van Cezaevi'nde isyan çıktı
VAN’da bu akşam saat 17.55’te meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.4 ...
 
Ziraat mühendisine uyuşturucu tutuklaması
Torbalı’da, uyuşturucu satmak için kiraladığı belirtilen evde 30 kilogram ...
Başbakan'dan Sevcan öğretmenin ataması için talimat
Geçen Eylül ayında Hakkari’de öldürülen işletme teknisyeni Engin Yıldırım'ın ...
Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu iptal edildi
Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhuriyet’in 88. yıldönümü vesilesiyle ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva