HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2011 Pazartesi - 17:25

Türkiye de sondaja başlıyor

Başbakan Erdoğan Birleşmiş Milletler toplantısına katılmak için gideceği ABD'ye hareketinden önce Akdeniz'deki sondaj çalışmaları ve PKK-MİT görüşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye de sondaja başlıyor

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler toplantılarına katılmak için gideceği ABD'ye hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yaptı.
 
Erdoğan açıklamasında şunları söyledi:
 
Bölgemizde ve dünyada yaşanmakta olan bu değişim süreci içerisinde, artık bölgesel ve küresel aktör olan Türkiye’de bu süreci yakından takip etmektedir.

 
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yılki genel kurul toplantılarına BM’nin tüm üyelerinin katılması bekleniyor. Ülkelerin büyük çoğunluğunun devlet ve hükümet başkanı düzeyinde temsil edileceği BM Genel Kurulu görüşmelerinde, ülkemiz ve dünya için önemli konular görüşülmesini bekliyoruz.
 
Başlıklara baktığımızda oldukça yoğun bir gündemi görüyoruz. Somali’deki tarifsiz insanlık dramı devam ediyor. Ortadoğu’daki değişimler sürüyor. Yeni bir ekonomik krizden bahsediliyor ve bu da tedirginlik yaratıyor.
 
Terör Türkiye’de dahil olmak üzere dünyanın pek çok yerinde hala masum insanların haklarına kast ediyor. Filistin, layık olduğu konuma erişmek için BM üyeliği arayışı içerisinde. Bunların her birisi dünyamızı ve Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor.
 
Başta ABD Başkanı Obama ve BM Genel Sekreteri olmak üzere yabancı devlet ve hükümet başkanlarıyla çok sayıda görüşmeler yapacağım. Bu görüşmelerde İsrail’in saldırısını aklamaya yönelik malum rapora tepkimizden, Türkiye’nin 2015-16 döneminde yeniden ilan etmiş olduğu adaylığa kadar dış politika konumuzu gündeme getireceğim.
 
BM Genel Kurulu münasebetiyle ABD’ye yapacağım ziyaret vesilesiyle, dünyanın değişik bölgelerinden önemli basın yayın kuruluşlarıyla da orada mülakatlarım olacak.
 
Erdoğan New York’a hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Rum Yönetimi’nin Akdeniz’de sondaj çalışmalarına başlamasının sorulması üzerine Başbakan Erdoğan, “Biz de bu hafta içinde sondaj çalışmasına başlayacağız” dedi.
 
MİT-PKK SES KAYDI
-Ana muhalefet partisi ve muhalefet önce siyasi terimleri kavramları iyi öğrenemedikleri için gerçekten Türkiye siyasette şu anda bir sıkıntıyı yaşıyor. T.C. Başbakan’ı hiçbir zaman devlet, adayla veyahutta bu tür kişilerle görüşme yapamaz gibi bir yaklaşım içinde olmamıştır. Hükümet olarak biz yapmadık, ama devlet olarak bu görüşmeleri yaptığımızı ben parlamentoda dile getirdim. Orada bunlar görülür ve benim şahsımın veya hükümet üyesi arkadaşlarımın, hatta MKYK vesaire bu arkadaşlarımdan birisini ispat etsinler dedim, etmezlerse şerefsizdirler, alçaktırlar dedim. Yapabildiler mi?
 
-Devletin müsteşarı herkesle görüşmeler yapar. Niye? İz sürecek, suçluyu tespit edecek ve benim özel temsilcim olarak da giden yine devlet görevlisi olarak müsteşar yardımcılığı görevinde göndermişimdir. Yine MİT müsteşarıyla gitmiştir. Bunlardan kaçan biri değil, bunları söyleyen birisiyim. Bunu dün de söyledim, bugün de söyledim, yarın da söylerim.
 
-Siz netice almak istiyorsanız bunları yapmak zorundasınız. Söyledikleri sözleri yine aynen kendilerine iade ediyorum. Lütfen önce hükümet nedir, devlet nedir? Bunu bir öğrensinler.
 
-Diğer konuya gelince nereden sızmıştır, nerden sızmıştır, bunun incelemelerini MİT yapmıştır, yapmaktadır. Bu tür şeyleri MİT, bütün kamuoyuyla paylaşma durumuna girmesin. Ama kimse de bunun üzerinden istihbarat teşkilatımızı vurmaya yeltenmesin.
 
-MİT Müsteşarı sadece teröristle değil herkesle görüşür
 
FÜZE KALKANI
-Arkadaşlar İsrail NATO'nun bir mensubu değil. Geçmişte olsaydı bu Rusya'ya yöneliktir denilecektir. Bu defa İran'a yönelik deniliyor. Bu Türkiye için de aynı şey değerlendirilemez. Türkiye'nin radar üssüne ihtiyacı olduğunu niye düşünmüyorlar. Füze kalkanı Polonya'dadır buradaki bir radar üssüdür. Radar üssüne NATO radarı korumak için füze yerleştirecekse o ayrı bir konu ama şu andaki gündemde o yok özellikle açıklamak istiyorum.
 
FİLİSTİN'İN TANINMASI
-Sayın Obama ile görüşmemiz olacak ve bölgeye yönelik konuları ele alacağız. Suriye de bunlardan bir tanesi. Filistin konusu önem arz ediyor. ABD bugüne kadar iki devletli yapıyı savunurken şimdi takındıkları tavrı anlamakta zorlanıyoruz. Geçmişteki tutanakları önlerine sunacağız. Şu ana kadar 130'u aşmış durumda Filistin'i devlet olarak kabul eden ülke sayısı. Filistin orada müracaatını yapacak. Ne zaman cevap verilir bilemiyorum ama bizler Filistin kardeşlerimizin yanındayız. İşin BM Genel Kurulu süreci var. BM Genel Kurulu'nda söz verenler sözlerinin arkasında durursa Vatikan türü bir devlet şeyini yakalamak bile mümkün bu durum İsrail için büyük bir sıkıntı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 19 Eylül 2011 Pazartesi 18:12

HANİ DOĞU AKDENİZDE SEYRÜSEFER SERBESTİSİ İLAN ETMİŞTİNİZ ? HANİ PETROL SONDAJI SAVAŞ SEBEBİ İDİ ? RUMLAR SONDAJA BAŞLADILAR.HİÇBİR ŞEY YAPABİLDİNİZ Mİ? HANİ NEREDE KALDI EGEMENLİK HAKLARIMIZ? EFELENMELERİNİZE N'OLDU? HANGİ SÖZÜNÜÜZN ARKASINDA DURDUNUZ? YAPTIKLARINIZ DEVLETİN ONURUNU BEŞ PARALIK ETMEDİ Mİ?DEVLETİMİZİ ACİZ VE GÜÇSÜZ DURUMA DÜŞÜRMEK SİZE ABD'NİN BİR BAŞKA BUYRUĞU MU İDİ?TSK'YI TARUMAR ETTİNİZ.TERÖRİSTİN KARŞISINDA MİLLETİMİZİ EZDİNİZ.BU YIKIM VE ÇÖKÜŞ DAHA NEREYE KADAR GİDECEK?

Yorumu oyla      13      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 19 Eylül 2011 Pazartesi 18:12

HANİ DOĞU AKDENİZDE SEYRÜSEFER SERBESTİSİ İLAN ETMİŞTİNİZ ? HANİ PETROL SONDAJI SAVAŞ SEBEBİ İDİ ? RUMLAR SONDAJA BAŞLADILAR.HİÇBİR ŞEY YAPABİLDİNİZ Mİ? HANİ NEREDE KALDI EGEMENLİK HAKLARIMIZ? EFELENMELERİNİZE N'OLDU? HANGİ SÖZÜNÜÜZN ARKASINDA DURDUNUZ? YAPTIKLARINIZ DEVLETİN ONURUNU BEŞ PARALIK ETMEDİ Mİ?DEVLETİMİZİ ACİZ VE GÜÇSÜZ DURUMA DÜŞÜRMEK SİZE ABD'NİN BİR BAŞKA BUYRUĞU MU İDİ?TSK'YI TARUMAR ETTİNİZ.TERÖRİSTİN KARŞISINDA MİLLETİMİZİ EZDİNİZ.BU YIKIM VE ÇÖKÜŞ DAHA NEREYE KADAR GİDECEK?

Yorumu oyla      12      6  
AHMET NEVZAT GÜVEN 19 Eylül 2011 Pazartesi 18:06

DEVLETİ YÖNETEN HÜKUMET DEĞİL Mİ?DEVLET SOSYOLOJİK BİR OLGUDUR VE DEVLETİ İKTİDARLARIN TAYİN ETTİKLERİ ADAMLAR YÖNETİRLER.DEVLET EGEMENLİKTEN DOĞAN GÜÇTÜR.EGEMENLİK İSE KENDİSİNDEN DAHA ÜSTÜN BİR BAŞKA GÜCÜ KABUL ETMEMEKTİR.BU NEDENLE DEVLET TERÖRİST İLE PAZARLIK YAPMAZ.AKP NİN İPİNİ ÇEKEN ABD USAME İLE PAZARLIK YAPTIMI? ADIM ADIM İZLEYİP BİR KUYTUDA İŞİNİ BİTİRDİ.İRAN'A BİR BAKALIM HİÇ PJAK'LA GÖRÜŞMEDEN SÖZ EDİYOR MU? YOKSA ONU BİTİRECEĞİZ Mİ DİYOR.TERÖRLE UZLAŞAN VEYA UZLAŞMAYI ÖNEREN HAİNDİR

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir artık süt liman'
Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda ...
'İktidar mahkemesinde yargılanan....'
2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ...
Petrol aramasına donanma da eşlik edecek
Akdeniz'de petrol arama çalışmalarına donanma eşlik edebilir
 
MİT-PKK değil Başbakanlık PKK görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oslo’da yapılan görüşmelerin PKK ...
Bahçeli: Utanç verici diyaloglar
PKK-MİT görüşmesiyle ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli, ''PKK'yla yapılan ...
Gül'den PKK-MİT görüşmesi yorumu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT ile terör örgütü PKK arasında olduğu iddia ...
 
'Yeni Anayasa' için start veriliyor
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa çalışmaları öncesinde 24 anayasa profesörünün görüşünü alacak.
Minik Efe sağlığına kavuştu, Akay'a koştu
Doğuştan yakalandığı kalp rahatsızlığı sonucunda küçük yaşına 2 büyük ...
Erdoğan: "Rol kapmaya çalıştılar"
Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'ya yön vermeye çalışan Batılı liderleri eleştirdi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva