HABERLER>POLİTİKA
19 Eylül 2011 Pazartesi - 15:19

'İzmir artık süt liman'

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda tartışma yaratacak sözler söyledi. İlçe başkanlarına seslenen CHP lideri, "Ankara, İstanbul ve İzmir'i kendime bağladım, bundan sonra direk beni arayın. Artık kimse bu illere karışamayacak" dedi.

 İzmir artık süt liman

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu İstanbul'daki ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, yaklaşık üç saat süren toplantıda, üç büyükşehirin il başkanlarına destek veren açıklamalar yaptı. Büyükşehirlerdeki il başkanları üzerinde kurulan parti içi muhalefeti hedef alan Kılıçdaroğlu, üç büyük kenti kendisine bağladığını ve kimsenin il başkanlarına karışamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları, görevden alınacağı sık sık gündeme taşınan İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’a da rahat bir nefes aldırırken, oğlan üstü İl Kongresi için imza kampanyası başlatmaya hazırlanan muhalefete de gözdağı olarak nitelendirildi.

Toplantı boyunca sert bir tonda konuşan Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızla ilişkilerimizi yeniden düzenliyoruz. Bazı ilişkilere de sınır koyduk. Artık hiç kimse, ilçe örgütünün maddi sorunları için belediye başkanlarından para desteği istemeyecek" dedi. Bazı belediye başkanlarının seçim dönemlerinde tatile gittiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bunlar kendilerini ne sanıyor. Kendilerine çok güveniyorlarsa, gitsin seçimlere bağımsız katılsınlar" ifadesini kullandı. Kendisinin ''dışarıdan'' yumuşak bir yapıya sahipmiş gibi göründüğünü de söyleyen CHP lideri, iki elini birbirinin üstüne koyup "kesme işareti" yaptığı konuşmasında "Gerektiğinde kesip atmasını da bilirim" dedi.

İzmir İl Örgütü'nde bazı sorunların yaşandığını ve kendilerinin müdahalesinden sonra İzmir'in "süt liman olduğu"nu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'e iki genel başkan yardımcımızı gönderdim. (Volkan Canaalioğlu ve Gürsel Tekin) Sonra da kendim gittim. İzmir şimdi süt liman... Büyük sorunlar vardı. Artık bunlarla kendim ilgileneceğim. Siz de bundan sonra direk beni arayacaksınız. İzmir, Ankara ve İstanbul'u kendime bağladım..."

Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, İstanbul, İzmir ve Ankara'ya ilişkin düzenlemelere hiçbir MYK üyesinin karışamayacağını da söyledi. "MYK Üyesi arkadaşlarımız bu kentlere ilişkin tasarruflara karışamayacak" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kentlere ilişkin fikirlerini söyleyebilirler. Ancak belirleyici olamayacaklar. Hiç kimseyi buna karıştırmayacağım...."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı'na atama yapılacağı dönemde kendisine birçok ismin önerildiğini de belirterek, "En genç aday olan Oğuz Kaan Salıcı'yı tercih ettim. Sizin de en genç adaya destek vermenizi istiyorum" dedi. İl Başkanı Salıcı'ya da seslenen Kılıçdaroğlu, "İlçe başkanlarıyla sık sık bir araya gelin. Birlikte tartışın, çözüm arayın, yemek yeyin, paylaşımlarınızı artırın" talimatı verdi.

Birkaç ilçe başkanın "Disiplin Kurulları yeterince işlemiyor, partililer parti hakkında en olumsuz düşünceleri TV'lerde dile getiriyor" eleştirisini de yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Buna ilişkin de çalışma yapacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, "TV'lerde konuşanlar CHP'li değil. Onları önemsemeyin. Disiplin Kurulu'na verilmesi gereken isimlerin olduğu da muhakkak. Benim de kafamda birkaç isim var" dedi.

İl ve ilçe örgütlerinin maddi sorunlarının çözüleceğini de belirten Kılıçdaroğlu, toplantının bitiminde "Partimizin ideolojik yanını daha çok öne çıkaralım" talimatını da verdi. "Parti ideolojisini militan ruhla anlatmamız gerekir" diyen Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçe başkanlarını dinledi. İlçe başkanları, örgütlerin maddi sorunlarına ilişkin şikayetlerde bulundu. Bazı ilçe başkanları ise, seçim döneminde kendilerine hiçbir şey sorulmamasından yakındı. (Gerçek Gündem)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 20 Eylül 2011 Salı 11:11

C H P 'NİN PARTİ TÜZÜĞÜNÜ,PARTİNİN AYLIK,ALTI AYLIK,YILLIK 5 YILLIK PROGRAMINI HİÇ BİLMİYEN, SİYASİ PARTİ PROPOGANDASI NASIL YAPILIR.KENDİ KAFASINDAN YALNIZ DUYDUKLARINA İNANLAR OLDUĞU SÜRECE 'KAVGA' BİTMEZ.TÜRKİYEDE KİM OLURSA OLSUN,'EN ZOR SİYASET' CHP 'DE YAPILIR,SONRA KÜSÜLÜR,BAŞKA PARTİLERE GİDİLİR'İKTİDAR OLAMAZ'ÇÜNKÜ AĞZI OLAN KONUŞUYOR'SÖZÜ BURADA GEÇERLİ.SEVGİLER.

Yorumu oyla      12      6  
Muallif belediyeci.. 20 Eylül 2011 Salı 09:11

Çok yazık..Mevcut ilçe belediye başkanları İzmirde CHP 'Yi idam sehpasına çıkrtmış zaten.Biz kurtarıcı beklerken.Ayağımızın altındaki sehpaya bir tekmede sayın genel başkanımızdan geliyor..Çok yanlış çok..CHP mizi maffettiniz..Tebrikler satın KIlıçtaroğlu...

Yorumu oyla      14      7  
ahmet tok 20 Eylül 2011 Salı 08:28

başbakan dün cevabını verdi senin 3 5 tane koyun güdemeyen adamdan siyasetçi olunmaz heleki kılıçdaroğlu senin gibi kendine hayrı olmayndan hiiçççç

Yorumu oyla      15      9  
erkan tek 19 Eylül 2011 Pazartesi 19:33

medyanın gazıyla genel başkan oldun seni sevmedim sevemiyorum ama senden daha iyi chpliyim chp yi mezhep partisi yapmandan korkuyorum tehditlerine gelince bu iş adam satmaya benzemez baykalı sattın savı sattın ilçe başkanlarını satsan kaç yazar

Yorumu oyla      23      24  
ercüment şahin 19 Eylül 2011 Pazartesi 18:43

muhalefete gözdagi vermek demokratik tutum degildir.kılıçdaroglu asla böyle hata yapmaz.izmiri rezil edenler boşuna sevinmesin.oy kaybettirenlerden yakında hesap sorulucaktır.

Yorumu oyla      19      19  
erkan 19 Eylül 2011 Pazartesi 15:51

Süt Liman mı ?? Ya G.Başkanımızın örgütten gelmediği nasıl açık.. Senin yanında susarlar öyle sanırsın, 3 gün sonra belediye meclisinde az kalsın birbirine girişirler... Eğer İzmir sizdeyse,bunları da okuyabilecekseniz; CHPli ama eski DSPLİ değil,öz be öz CHPli, herkesi kucaklayan tecrübeli bir il başkanı bulun ve onun isteği doğrultusunda istediği ilçeleri değiştirip ekip kurmasını sağlayın..Azizci-Susamcı-Baykalc-Savcı değil eski vekil de değil.CHPLİ Akil birini bulun.Umarım okursunuz..

Yorumu oyla      21      24  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İktidar mahkemesinde yargılanan....'
2. Ergenekon davasının tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ...
Petrol aramasına donanma da eşlik edecek
Akdeniz'de petrol arama çalışmalarına donanma eşlik edebilir
MİT-PKK değil Başbakanlık PKK görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Oslo’da yapılan görüşmelerin PKK ...
 
Bahçeli: Utanç verici diyaloglar
PKK-MİT görüşmesiyle ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli, ''PKK'yla yapılan ...
Gül'den PKK-MİT görüşmesi yorumu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT ile terör örgütü PKK arasında olduğu iddia ...
'Yeni Anayasa' için start veriliyor
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa çalışmaları öncesinde 24 anayasa profesörünün görüşünü alacak.
 
Minik Efe sağlığına kavuştu, Akay'a koştu
Doğuştan yakalandığı kalp rahatsızlığı sonucunda küçük yaşına 2 büyük ...
Erdoğan: "Rol kapmaya çalıştılar"
Başbakan Erdoğan, Ortadoğu'ya yön vermeye çalışan Batılı liderleri eleştirdi.
Balbay için 1 milyon imzaya başlandı
CHP İzmir İl Örgütü, tutuklu vekil Mustafa Balbay’ın serbest bırakılması ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva