HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
12 Mart 2010 Cuma - 00:00

Türk ve İtalyan müziği İzmir’’de buluşuyor

İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamındaki ''On the Road to Damascus'' (Şam Yolunda) konseri, Türk ve İtalyan caz sanatçılarını bir araya getirecek projeye de ilham kaynağı oldu.’

Türk ve İtalyan müziği İzmir’’de buluşuyor


 
İZMİR - 17. Uluslararası İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında gitarist Önder Focan ve neyzen Şenol Filiz'in dünyaca ünlü Luigi Campoccia dörtlüsü işbirliğiyle verdiği ''On the Road to Damascus'' (Şam Yolunda) konseri, Türk ve İtalyan caz sanatçılarını bir araya getirecek projeye de ilham kaynağı oldu.
    
Festivalde verdiği konserin yanı sıra, genç müzisyenlerle atölye çalışmalarında bir araya gelen Luigi Campoccia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''On the Road to Damascus'' projesinin ilk kez İzmir'de izleyici karşısına çıktığını belirterek, konserde izleyiciden aldıkları tepkinin kendilerini hem memnun ettiğini hem de projelerini sürdürmek konusunda cesaretlendirdiğini söyledi.
    
Türk caz müziğinin önemli isimlerinden Önder Focan'ın ve ney sanatçısı Şenol Filiz'in katılımıyla oluşturdukları kompozisyonların ''Akdeniz'in doğusu ve batısını aynı potada birleştirdiğini'' ifade eden Campoccia, müziğin farklı kültür ve ülkeleri bir araya getirmenin en iyi yollarından biri olduğunu kaydetti.
    
Bir enstrüman olarak neyi daha önce de dinlediğini, ancak Filiz'in performansını dinleyene kadar, caz müziği içinde bu kadar iyi kullanılabileceğini hiç düşünmediğini belirten Campoccia, şunları kaydetti:  ''Ney, çok sıradışı bir enstrüman. Duygu yüklü bir sesi var ve icrası çok zor. Şenol Filiz, neyi caz müziğine o kadar iyi adapte etti ki, bizi ve dinleyenleri çok farklı bir yolculuğa çıkardı. İtalyan müzisyenlerinin kendi caz yöntemleri var. Önder ve Şenol'un da kendine has tarzları vardı. Konser içinde çok iyi bir diyalog oldu. Herkesin kendine ait bir rengi vardı ve bunu ortaya koydu. Çalanlar için de dinleyenler için de farklı bir yolculuk oldu.''
    
'ŞAM YOLUNDA' TEKRARLANACAK VE CD OLARAK KAYDEDİLECEK
Focan ve Şenol'un Campoccia Quartet'e eşlik ettiği ''Şam Yolunda'' projesinin, önümüzdeki aylarda Elbe Adasında düzenlenen Akdeniz Caz Festivali'nde tekrarlanacağını ve burada kayıt altına alınacağını anlatan Campoccia, Elbe'nin ardından İtalya'da bir dizi konser daha vermeyi planladıklarını kaydetti.
    
Çalışmalarını ileriye taşımayı arzu ettiklerini ifade eden Campoccia, Malta ve Tunus gibi ülkelerin geleneksel enstrümanlarının da projeye dahil olmasını planladıklarını, çalışmaların sürdüğünü söyledi.
    
İKSEV'İN ORTAK OLACAĞI AB PROJESİ HAZIRLIKLARI
Caz Festivalini düzenleyen İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) ortak olarak katılacağı AB projesi, ''Şam Yolunda'' konserlerinin sağladığı işbirliğini daha ileri taşımayı hedefliyor.
    
İzmir Avrupa Caz Festivali'nin danışmanlığını da yapan İtalyan caz tarihçisi Francesco Martinelli, hayata geçirilmesi planlanan projeyle Türk ve İtalyan caz müzisyenlerinin ortak çalışmalar üreteceklerini ifade ederek, ''Birbirimizden bir şeyler öğreneceğimize eminim'' diye konuştu.
    
''Şam Yolunda'' konserinde izleyicinin ''müzisyenlerin mesajını aldıklarını'' belirten Martinelli, etkileşimi ve ortak çalışmayı destekleyen böyle bir projenin hayata geçirilecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir kıtanın kuklaları İzmir'de’…
Asya’’nın en büyük kukla müzelerinden biri olan Lin Liu-Hsin Puppet Theatre ...
7 yeni film gösterimde
Martin Scorsese'nin gerilim filmi 'Zindan Adası', Anadolu'nun ...
Özpetek’’e övgü dolu sözler
'Serseri Mayınlar' adlı son filmi yarın tüm İtalya'da gösterime ...
 
Büyük ustayı kaybettik: Turhan Selçuk vefat etti
Türk karikatürünün önemli ustalarından Turhan Selçuk tedavi gördüğü hastanede ...
’‘Eski’’ kitaplar dijital ortama aktarılacak
Google, Roma ve Floransa kütüphanelerindeki eski kitapları dijital ortama aktaracak.’
Cezmi Ersöz Egeli okuyucularıyla buluşuyor
Türk Edebiyatı'nın anlatı, şiir, deneme ve öyküleriyle tanınan Cezmi ...
 
’‘Havagazı’’nda yaz esintileri’’ Urla’’da’…
Çok sayıda fotoğraf sanatçısının çalışmalarından derlenen ’“Havagazı Yaz ...
İstanbul’’da film maratonu başlıyor
3-18 Nisan tarihleri arasında yapılacak 29. İstanbul Film Festivali'nde ...
Çetin Emeç’’te seramik günleri’…
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi, Atölye 12 karma ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (3) Umudun adı var
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ah acımasız hayat!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva