HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ağustos 2024 Perşembe - 09:46

Tugay’dan Soyer’e: İşi gücü bırakıp bizi eleştirme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, önceki başkan Tunç Soyer döneminde yürütülen bazı projelerin durdurulduğuna dair yapılan eleştirilere yanıt verdi. Tugay açıklamasında “Tunç Bey’in başarılı olan hiçbir projesine olumsuz yaklaşmadık ve birçoğu devam ediyor. Yok öyle bir şey. Nerden bu kanaat çıktı anlamadım. Seçim kampanyasında oy kazanmaya çalışırken kampanya sürecinde partiyle ilgili meydanlarda partiyi eleştiren, ucunun nereye gittiğini hesaplamadan çok sert açıklamalar yaptığı bir dönem oldu. Şu noktada da işi gücü bırakıp da bizi eleştirmesini doğru bulmuyorum” dedi.

Tugay’dan Soyer’e: İşi gücü bırakıp bizi eleştirme!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e verdiği röportajda önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in kendisine yönelik eleştirileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SOYER'DEN TUGAY'A YANIT

Tugay açıklamasında şunları söyledi:

“Tunç Bey’in başarılı olan hiçbir projesine olumsuz yaklaşmadık ve birçoğu devam ediyor. Şunu bilmek lazım; bazı konularda o dönemde kulaklarını kapatmış gibiydiler. Basit bir şey ama bisiklet yolu vardı herkesin çok tepkisini çeken. Şehrin içerisinde işlek bir trafiğin olduğu iki caddede, caddeleri bisiklet yolu yapmak üzere tek yön yaptılar ve caddenin yarısına yakın bölümünü kapattılar. Yani bu bisiklet yollarını yapmaya biz de taraftarız da bu şehrin içerisindeki trafiği sıkıntıya sokacak, orada yaşayan insanların yaşamını zora sokacak şeyler olmamalı. Vatandaşın oradaki rahatsızlığını dikkate almamışlar. Ben kampanya dönemindeyken bununla ilgili çok rahatsızlık dile getirilince sonrasında tekrar bir inceleme yaptırdım ve çok aktif kullanılmadığını, çok rahatsızlık dile getirildiğini anladım. O yüzden onu kaldırttım. Bunu mesela Tunç Soyer, kendi yaptığı işin bozulması olarak, kasıtlı yapılan bir işlem olarak ifade etti. Gerçekle hiçbir alakası yok.

BUNU SÜRDÜREMEZDİK
Bir Şehir Tiyatroları konusu oldu. Sanki biz Şehir Tiyatroları’na müdahale ediyormuşuz gibi bir konu oldu. Biz şöyle bir duruma düştük; Şehir Tiyatroları’nı 2020’de kurdular ki bence çok doğru bir şey yapıldı. Demokratik bir yapı oluşturuldu. Bir Danışma Kurulu oluşturuldu. Danışma Kurulu’nun yönetimiyle Genel Sanat Yönetmeni belirlendi. Sonradan sistemi demokratik olmaktan çıkarmışlar Şehir Tiyatroları’ndaki yöneticiler. En son 2024 yılının ocak ayında yapılan yönetmelik değişikliğiyle neredeyse bütün yetki tek bir kişiye, genel sanat yönetmenine verilmiş. Sanatçılar bundan çok rahatsızdı. Böyle bir şeyi sürdüremezdik. O yüzden yeniden bir demokratikleşme çalışması yaptık ve şu anda yeni bir Danışma Kurulu var. Yeni bir Genel Sanat Yönetmenliği için ilana çıkıldı. Danışma Kurulu bu başvurularla ilgili değerlendirmesini bitirmek üzere. Sonrasında da onların önerisiyle yeni bir genel sanat yönetmeni belirlenecek. Bu süreç yine bizim sanki bir şeylere müdahale ediyormuşuz gibi lanse edildi.

SÜNGER KENTLE ALAKASI YOKTU
Bir ‘Sünger Kent’ meselesi var. O da bizi çok üzdü. Çünkü, oldukça büyük bir bütçeyle, fazla  personelle ‘Sünger Kent çalışması yapacağız’ diye bir yapı oluşturulmuş. Ancak baktığınız zaman bu yapının etkili, doğru düzgün bir iş yapmadığını, çatıdan su toplama gibi plastik depolar yaptırılmış, insanlara dağıtılmış. Yani ‘Sünger Kent’ dediğimiz çalışmayla hiç alakası olmayan işler yapılırken çok önemli bir harcama yapıldığını gördük. Onunla ilgili bir değişikliğe gittik. Daha kapsamlı bir ‘Sünger Kent’ çalışmasını İZSU ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yapabileceğimize karar verdiğimiz için o ‘Sünger Kent’ adı verilen birimi de kaldırdık. Ama bu Sünger Kent çalışması yapılmayacak anlamına kesinlikle gelmiyor. Bu da istismar edildi, yanlış anlatıldı.

NERDEN ÇIKTI BU KANAAT ANLAMADIM
Tunç Bey, genel olarak ‘Benim yaptıklarıma müdahale ediliyor’diyor. Yok öyle bir şey. Nerden bu kanaat çıktı anlamadım. Zaten aday gösterilmediği zamandan beri hassasiyeti var. Hatta ben kendisini o dönemde ziyaret etmiştim. Sonrasında iletişim kurmaya çalıştım fakat her defasında reddedildim. Kendisi o günlerde biz seçim kampanyasında oy kazanmaya çalışırken kampanya sürecinde partiyle ilgili meydanlarda partiyi eleştiren, ucunun nereye gittiğini hesaplamadan çok sert açıklamalar yaptığı bir dönem oldu.

 Şu noktada da işi gücü bırakıp da bizi eleştirmesini doğru bulmuyorum. Bu kesinlikle doğru değil. Cevap da vermiyorum zaten. Biz işimize bakıyoruz. Belediyenin hizmetlerini iyileştirmek için çaba gösteriyoruz. Kendi dönemlerindeki hizmetlerden duyulan memnuniyet ve memnuniyetsizlik İzmirlilerin takdirindedir zaten. Ama ben her durumda İzmirlileri çok daha memnun edecek bir belediye hizmeti üretelim diye uğraşıyorum. Benim derdim bu.

 
Torbalı'dan ABD’ye... Çapak Bardacık İnciri küresel pazarda!
 
Buca’da kavun festivaline geri sayım!
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muhammet öztürk 24 Ağustos 2024 Cumartesi 09:12

İzmir Belediye Spor Kulübü tam bir arpalık . 2006 dan bu güne Spor Bakanlığı ve GSM nin kadrolu Antrenörlerine ikinci üçüncü maaş veren bir kurum.İzmir Belediye . Binlerce issiz BESYO mezunları sokakta aç gezerken izmir Belediye üçüncü maaşlarını ödüyor Devletin kadrolu personeline umarım bu yazımı Cemil Tugay okur. Soyer okumadı Aziz gözlerini kulağını hep kapattı Umarım Tugay da aynısını yapmaz. Hiç bir üretim ve hizmeti olmayan yıllardır Spor kulübüne çökmüş parazitlerden izmirli cocukları gençleri kurtarır.

Yorumu oyla      0      0  
23 Ağustos 2024 Cuma 08:44

ya şu yürüyen merdivenleri yap önce

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 23 Ağustos 2024 Cuma 00:41

Sadece özgür özeli destekledi diye bu izmire yapılmamalıydı yazık oldu İzmirimize

Yorumu oyla      0      1  
23 Ağustos 2024 Cuma 00:38

https://www.egedesonsoz.com/haber/buyuksehir-den-bayindir-a-dev-tesis-bir-litre-sut-ziyan-olmayacak/1059902 ACDC doğru söylüyor. Soyer göreve geldiğinden beri, hatta gittiğinde bile sürekli linç eden bir kesim vardı. Arkasında kim veya kimler var merak içindeyim. Yoksa koltukta gözü olanlar mı?

Yorumu oyla      0      0  
ACDC 22 Ağustos 2024 Perşembe 21:36

Tek bir cevap vreceğim, bir yıldır kapalı duran Bayındır süt tesisini Tunç Soyer açmışmış, yahu temelini Kılıçdaroğlu ve Tunç Soyer attı ne kapalı duran tesisi, açılışını da Soyer yaptı. Karalayacağım diye saçmaladığınızın farkında değilsiniz. Aslanlar gibi sıfırdan yapılan mükemmel bir fabrika, teşekkürler Soyer başkan.

Yorumu oyla      6      2  
İZMİRLİ 22 Ağustos 2024 Perşembe 19:45

cemil tugay sayende körfezde canlı kalmadı ve bunu 6 ay gibi çok kısa sürede başardınız bravo valla...

Yorumu oyla      7      3  
ezege 22 Ağustos 2024 Perşembe 19:36

tepeden inme başkan yapılınca bedeller ödenmeye başlanacaktır. soyeri daha çok arayacaaklar.

Yorumu oyla      5      5  
OTOGAR 22 Ağustos 2024 Perşembe 19:25

Tunç Bey haksız sayılmaz. Kendisi OTOGAR'ı alıp yenileyeceğini söylüyor idi siz ise anlasacagımızı söylüyorsunuz

Yorumu oyla      3      1  
Yorgun demokrat 22 Ağustos 2024 Perşembe 17:27

İsimleri hoş içi boş projelerin tabii ki rafa kalkacak..

Yorumu oyla      5      2  
veli 22 Ağustos 2024 Perşembe 17:25

İzmir ve Türkiye'nin öyle ciddi sorunları var ki. Keşke eski başkanla yeni başkan başbaşa bir oturup fikir alışverişinde bulunsalar. Hele böyle birbirlerine medyada mesaj vermeseler. İzmir'i gene memleketin en modern kenti olarak görmek istiyoruz, gerisi boş.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’den üreticinin su talebine acil çözüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Doğançay’da ağaçlarını yangından ...
Menderes’te yollar yenileniyor
Menderes Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde yollara kilit parke ve bordür döşüyor. 
Ali İsmail Korkmaz Parkı Güzelbahçe’de açıldı
Eskişehir'de 2013 yılı Haziran ayında Gezi Parkı protestoları sırasında ...
 
Seren Serengil’den can dostlara destek ziyareti
Şarkıcı Seren Serengil, yangın bölgesinden kurtarılarak İzmir Büyükşehir ...
‘Vasıf’ krizinde mutlu son!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yaşanan 'vasıf' ...
İEF 93'üncü kez kapılarını açıyor... Fuarın teması teknoloji!
Bu yıl 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında 93’üncü kez kapılarını ...
 
Büyükşehir düğmeye bastı: Yangınzedeler için özel komisyon!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağanüstü meclis oturumunda ...
Büyükşehir'den balık ölümleri ile ilgili açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sahilindeki balık ölümleri ve koku ...
Büyükşehir’den ‘Mandelas Ubuntu’ açıklaması: 27 milyon TL ceza kesildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli çocuklara mektuplar (4) Sanatla başkaldıranlar
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu canlı yayını hatırladınız mı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva