HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Ağustos 2024 Çarşamba - 19:36

İEF 93'üncü kez kapılarını açıyor... Fuarın teması teknoloji!

Bu yıl 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında 93’üncü kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın lansman toplantısı gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Benim için özel duygularla dolu bir an. Biraz ileride paraşüt kulesinin yanında ve iki ayrı noktada, üniversite yıllarımda İEF’te çalışan olarak bulunmuştum. Dört yıl boyunca Süt Endüstrisi Kurumu’nun standında önce kasiyer, sonra görevli olarak görev aldım. Şimdi o fuarı düzenleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak, büyük bir mutluluk, onur ve heyecan” dedi.

İEF 93 üncü kez kapılarını açıyor... Fuarın teması teknoloji!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bu yıl 30 Ağustos -9 Eylül tarihleri arasında yıl 93’nci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuar’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kültürpark’ta düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan fuar için konuşmacılar dikkat çeken çağrılarda bulundu.

Düzenlenen lansmana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yanı sıra fuar sponsorlarından Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mesut Sancak, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

TUGAY: ÇOK DAHA FAZLA MİSAFİR OLACAĞINI UMUYORUZ
Fuar tanıtımında konuşan Başkan Cemil Tugay, “İzmir, kimlik olarak bir Cumhuriyet kentidir. Cumhuriyet’in tek uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı’dır (İEF). İzmir’in marka şehir olmasına en fazla katkı sağlayan etkinliktir. İEF’i kentten ayrı düşünmek, Türkiye’yi İzmir’siz düşünmek gibidir. Bu nedenle, bu yıl 93’üncüsünü düzenleyeceğimiz bu fuarı büyük bir heyecanla bekliyoruz. Benim için özel duygularla dolu bir an. Biraz ileride paraşüt kulesinin yanında ve iki ayrı noktada, üniversite yıllarımda İEF’te çalışan olarak bulunmuştum. Dört yıl boyunca Süt Endüstrisi Kurumu’nun standında önce kasiyer, sonra görevli olarak görev aldım. Fuarı doya doya yaşadık; hem çocukluğumuzda hem gençliğimizde. Şimdi o fuarı düzenleyecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak, büyük bir mutluluk, onur ve heyecan. Ticaret Bakanlığı’nın himayesiyle yaklaşık 500 katılımcı kurumla, onur konuğuyla ve etkinliklerle umuyorum ki insanlarımızın ilgisini çekecek, mutlaka gelip bulunmak isteyecekleri bir etkinliği gerçekleştireceğiz. Furamızı atamızın mirası olarak görüyoruz İzmir’in kent kimliğine ve Türkiye’nin ekonomisine büyük katkısı olan ülkenin en büyük etkinliklerinden biri olarak görüyoruz. Benim belediye başkanı olarak kendime gördüğüm en önemli görevlerden biri İEF’in eskisi kadar canlı, Türkiye’nin her yerinden insanların ziyaret etmesi gerektiği konuma geri döndürmek olacak. Son günlerde yaşadığımız hepimiz üzen yangınlar ve geleceğe dair endişemizi akılla bilimle ve çalışkanlıkla mutluluğumuzu ve neşemizi bir araya getirdiğimiz ortam olacak. Üzerimizdeki karamsarlığı attığımız moral bulduğumuz günler olacak. Ticaret Bakanımız ve Genel Başkanımızın katılmasını bekliyoruz. Sayın Ekrem İmamoğlu aramızda olacak. İlk günlerdeki etkinlilerin insanlar tarafından duyulması ile eskiye oranla çok daha fazla misafir olacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON CİVARINDA MİSAFİR BEKLİYORUZ
Giriş ücretlerinin yüksek olmadığını belirten Tugay, “1 milyon civarına misafir bekliyoruz. Giriş ücreti yüksek bir giriş değil diye düşünüyorum. İçerdeki etkinlilerle ücretsiz olacak. O ücreti fazla fazla vermeye değer. Her sene tüm fuarlarda olduğu gibi bu yılda fuara özel tüm hatlarda ek seferler konulacak” diye konuştu.

SANCAK: BİR SOSYAL SORUMLULUĞUMUZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ
FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Hepimizin anımsadığı gibi, geçtiğimiz hafta İzmir'i derinden etkileyen bir felaket yaşandı. Bu tablo bizi de derinden üzdü. Yaraların en kısa sürede sarılmasını diliyoruz. Güzel İzmir’imize geçmiş olsun. Köklü bir geçmişe sahip İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bir kez daha ana sponsoru olduk. Bu onuru bize yaşatan çok değerli başkanımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Her zaman kıymetini bilmemiz gereken çok özel bir şehirde yaşıyoruz. Uygarlıkların kesiştiği bir nokta olan İzmir, büyük sanatçılara, büyük medeniyetlere, Efes ve Bergama gibi parlak merkezlere ev sahipliği yaptı. Bugünün ve geleceğin en değerli şehirlerinden biridir İzmir. Kısa süre sonra İEF’in 93’üncü yılının açılışına hep birlikte tanıklık edeceğiz. Bu, bizim için de çok özel bir tanıklık olacak. Biz, bu kentte büyüyen, burada kazanan ve kendi sektörümüzde öncülük yapan bir şirketiz. İzmir’in bize kattıklarının farkındayız. Bu farkındalık ile İzmir Enternasyonal Fuarı başta olmak üzere kazandıklarımızı bu şehirde sosyal projelere harcamanın lütuf değil, bir sosyal sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ALICI: ÖNEMLİ BİR MİRAS
Büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade eden İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “İzmir'in en önemli simgelerinden biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 93. kez kapılarını açacak olmasının büyük heyecanını yaşıyoruz. 93 yıldır süregelen bu gelenek, İzmir Enternasyonal Fuarı, her zaman ülkemizin ticari ve kültürel merkezini barındıran önemli bir miras olmuştur. Birçok teknolojik gelişimin de tanıtım platformu olmuştur. Bugüne kadar ev sahipliği yaptığı ilklerle geleceğe yön veren İzmir, teknoloji teması etrafında şekillenen bu özel yıl ile bizleri geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. İzmir Enternasyonal Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ticaretin, sanatın, kültürün ve teknolojinin buluştuğu bir merkez olacak. Teknolojinin yaşamımızın her alanında nasıl bir devrim yarattığını bu fuarda hep birlikte deneyimleyeceğiz” dedi.

BU SENE TEMAMIZ TEKNOLOJİ
Fuarın bu yıl ki temasının teknoloji olduğunu söyleyen Alıcı, “Bu sene temamız teknoloji ve bu özel temamıza uygun birçok etkinlik olacak. Atlas Pavyonu'nda büyük bir dijital deneyim sergi alanı oluşturduk. Ziyaretçilerimiz bu alanda yapay zekayı, 3D animasyonları, spor aktivitelerini, artırılmış gerçeklik duvarlarını, dijital interaktif ebru sanatını ve Türkiye’de tek olan uzay kampının sanal gerçeklik gözlüğüyle ayda yürüyüş deneyimini keşfedecekler. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları iş birliğiyle ulusal ve uluslararası robotik sistem programlarını da çocuklarımızla buluşturuyoruz. Bu programlar, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda İzmirlilerle buluşacak. 93 ülkeden gelen yaklaşık üç bin yarışmacıyı misafir edeceğimiz Dünya Robot Olimpiyatları, 2024 hakkında buradan bilgi alabilecekler. 7-15 yaş arası çocuklar, hava gücüyle dönen makine atölyesiyle temel havacılık prensiplerini keşfetme fırsatı bulacaklar. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler, bilim kahramanları iş birliğiyle ulusal ve uluslararası robotik sistem programlarını da çocuklarımızla buluşturuyor” diye konuştu.

MÜZİK, İZMİR FUARI'NIN CAN DAMARLARINDAN BİRİ
Konser programını da açıklayan Alıcı, “Konuklarımız özel olarak oluşturduğumuz gençlik alanımızda her gün farklı simülasyon oyunları oynama, dans gösterilerini izleme, birçok teknolojik etkinliğe katılma fırsatı bulacaklar. Ayrıca on bir gün boyunca teknoloji temamıza uygun gösteriler ve kortejler de gerçekleştirilecek. Post-modern kostümleriyle yürüyen kortejler, fuarımızın ilgi çekici unsurlarından olacak. Transformers kostümlü robotik maskotlar, fuar boyunca Kültürpark'ta yürüyerek ziyaretçilerin, özellikle çocukların fotoğraf çekinebileceği etkinlikler düzenleyecek. Türkiye’nin en iyi sokak dansçıları, kıyasıya mücadele edeceği Türkiye Street Dance Finali, bir Eylül'de Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyicilerle buluşacak. Ve merakla beklenen konserler... Sanat, özellikle müzik, İzmir Fuarı'nın can damarlarından biridir. Dopdolu bir konser programımız var. Konserlerin ilki, fuarımızın ilk günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mert Demir konseriyle başlayacak. Teoman, Hayko Cepkin, Hande Yener gibi sevilen müzisyenler, tüm konserlerimizde konuk olacak. Coşkumuz, 9 Eylül’de İzmir'in kurtuluşunun 102. yılında Haluk Levent konseriyle zirveye çıkacak” dedi.

 
İran, ABD'nin o iddiasını reddetti
 
Muğla açıklarında 22 göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir düğmeye bastı: Yangınzedeler için özel komisyon!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağanüstü meclis oturumunda ...
Büyükşehir'den balık ölümleri ile ilgili açıklama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sahilindeki balık ölümleri ve koku ...
Büyükşehir’den ‘Mandelas Ubuntu’ açıklaması: 27 milyon TL ceza kesildi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı ...
 
Başkan Mutlu, ‘Engelsiz Yaşam Köyü’nde muhtarlarla bir araya geldi
Konak Belediyesi ve EBKOV iş birliğiyle hizmet veren Engelsiz Yaşam Köyü’nden ...
Kriz patlak verdi… Çöpler kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında yaşanan 'vasıf' ...
Başkan Duman sözünü tuttu... Buca’da sendikasız çalışan kalmadı!
 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, belediye başkan adaylığı açıklandığı ...
 
Başkan Ünsal'dan destek açıklaması: Yaraları birlikte saracağız!
Karşıyaka Belediyesi, yangından zarar gören yerleşim yerlerinde hasar ...
Tugay döneminde ruhsat verilmişti… Hiltown AVM’de yıkım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediye Başkanlığı ...
Başkan Tugay yangın bölgesi için noktayı koydu: İmara açmayacağız, yelteneni de açıklayacağız!
İzmir’de yaşanan yangınlarla ilgili basın açıklaması düzenleyen ve alanların ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva