HABERLER>İŞ DÜNYASI
12 Eylül 2024 Perşembe - 12:49

İZTO'dan 'sağlık turizmi' atağı

İzmir Ticaret Odası, İzmir’in sağlık turizmindeki payını arttırmak için önümüzdeki hafta çok önemli bir organizasyona imza atacak. İzmir'e kesintisiz uçuş alternatifi bulunan Roma ile Milano’dan 13 seyahat acentesinden 20 sektör temsilcisi, sağlık turizmi fırsatlarını yerinde incelemek için 16-20 Eylül tarihleri arasında İzmir'de konuk olacak.

İZTO dan  sağlık turizmi  atağı

İzmir Ticaret Odası ve İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, İzmir’in sağlık turizmi potansiyelini tanıtmak ve bu alandaki uluslararası işbirliklerini geliştirmek amacıyla güçlerini birleştirdi. Sun Express Havayolları, Mövenpick Hotel, Swiss Hotel, En Hotel, İzmir Palas ve Ontur Çankaya otellerinin sponsorluk desteği verdiği proje ile iki Oda “İzmir – İtalya Sağlık Turizmi Tanıtım ve İkili Görüşme Organizasyonu” düzenleyecek.

HEM TİCARET HEM ZİYARET
Proje kapsamında, Roma ve Milano’dan İzmir’e gelen 13 seyahat acentesi ve bu acentelerden 20 katılımcı, İzmir’de faaliyet gösteren uluslararası sağlık turizmi yapmaya yetkili, tam teşekküllü hastaneleri ziyaret edecek. Konuklar hastane ziyaretlerinin yanı sıra İzmir’in kültür mirasının tanıtılması amacıyla, 8500 yıllık geçmişe ev sahipliği yapan “Tarihi Liman Kenti” sınırları içerisindeki Eski Şehir Merkezi’ni gezecek. İtalyan misafirler için Egeliler ve İtalyanların ortak gastronomi değerleri olan zeytinyağı ve bağ yollarının tanıtımı hedefleyen turlar düzenlenecek. Organizasyon 18 Eylül Çarşamba günü İzmir Ticaret Odası’nda yapılacak ikili iş görüşmeleri ile tamamlanacak.

İZMİR ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENECEK
Üzerinde titizlikle çalışılan 3 günlük programın sonunda, yeni işbirlikleri kurulmasını ve İzmir’in İtalyan acentelerin portföylerinegirmesini temenni ettiklerini belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Doğal güzellikleri, tarihi zenginliği ve iklimiyle İzmir, İtalyan misafirlerin ülkemizi tercih etmesinde önemli bir rol üstlenecek. Kentimizde kamu, üniversite, özel ve belediye hastanesi olmak üzere 63 yataklı kurum var. Özel sektörde ise 28 özel hastane, 68 tıp merkezi, 1219 özel muayenehane, binden fazla ağız diş sağlığı polikliniği ile sağlık alanında büyük bir altyapıya sahip” dedi.

FARKLI ÜLKELER İÇİN DE PLANLANACAK
2023 yılında 38 bin sağlık turistinin İzmir’i ziyaret ettiğini belirten Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayının artması için biz de Oda olarak elimizden geleni yapıyoruz. İzmir, sağlık turizminin pek çok kategorisi için uygun koşullara sahip. Özellikle termal alanda çok sayıda yabancı misafir ağırlayabiliriz. Önümüzdeki süreçte İtalya'dan İzmir'e sağlık amacıyla seyahat edecek turistin artacağını öngörüyoruz.İzmir Ticaret Odası olarak İtalyan acenteler ile yürüttüğümüz bu modeli farklı ülkelere yönelik olarak da planlayacağız".

 
Belçika'da uçuşlara grev darbesi: Bütün seferler iptal!
 
Narin ilk değilmiş: Daha önce de çocuk cesedi bulunmuş!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
medya takipçisi 12 Eylül 2024 Perşembe 15:21

başında bulunduğu üniversiteye yapmış olduğu hatalar sonucu tıp fakültesine öğrenci alımı bu sene durduruldu. Şimdi çıkmış sağlık turizm diyor.bu ne pehriz neyse izmir böyle her konuda liyakat sorunu yaşıyor.kimsenin de sesi çıkmıyor. gülüp geçtim bu habere.

Yorumu oyla      1      0  
12 Eylül 2024 Perşembe 14:19

SAĞLIK TURİZMİNİ GEÇTİK. NORMAL TURİZM DE FİYAT DENETİMİ İSTİYORUZ. AYRICA BİZİM DÖVİZ NEDEN YUNANİSATAN A GİTSİN DEVLET TURİZMİ SÜBVANSE ETSİN BU HALK İNSAN GİBİ YAŞASIN 11 AY ÇALIŞIP BİR AY TATİL YAPSIN .YAŞAMIN NEFES ALIP VERMEK OLMADIĞINI ÖĞRENSİN

Yorumu oyla      1      0  
Sayın Başkanım 12 Eylül 2024 Perşembe 14:10

Sayın Başkanım İzmirin Kalkınması içim Çok önemli Bir Adım Sağlık Turizm projesi.. İnciraltı Bölgesininde planlanması ile İzmire Çok büyük katkı koyacaktır... Her Açıdan kazanım getiricektir...

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarından Avustralya çıkarması
Dünya’nın 12. ekonomisi olan, kişibaşı geliri 65 bin dolara ulaşan, sofralık ...
Hong Kong heyetinden ESİAD'a ziyaret: İş birliği ve yatırımlar masada!
Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (HKTDC) Avrupa, Orta Asya ve İsrail ...
Sektörün kalbi İzmir'de atıyor... Logistech kapılarını açtı!
İzmir'de düzenlenen Logistech 3. Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, ...
 
Bakan Kacır: OSB sayısı 362'ye ulaştı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Edirne Uzunköprü Atatürk ...
Egeli tekstilcilerden Hollanda’ya çıkarma
Dünya’da ortaya konulan en kapsamlı sürdürülebilirlik programı olan Avrupa ...
Oda başkanı açıkladı... Çaya, kahveye zam gelecek mi?
İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, çaya gelen yüzde 18’lik ...
 
Worldfood İstanbul, Dubai Gulfood ve ANUGA’ya rakip oldu
Son yıllarda yüzde 75 büyüyerek 40 bin metrekarelik alana ulaşan bu yıl ...
Afrika’nın incisi rotasını İzmir’e çevirdi
İzmir, Dünyanın en büyük kakao üreticisi olan Fildişi Sahili Cumhuriyeti ...
İzmir’e kruvaziyer akını... 10’a katlandı!
İzmir’e 2024 yılının ilk 8 ayında 35 kruvaziyer gemisi demir atarken gelen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva