HABERLER>GÜNCEL
3 Kasım 2011 Perşembe - 10:19

Torpilli kadın iki THK müdürü ve şubesini yedi

Türk Hava Kurumu (THK) torpil skandalıyla sarsıldı. THK Genel Başkanlığı, bir başka kurumdan emekli olan kadın memuru işe almayı reddettiği öne sürülen 85 yıllık Kuşadası Kuşadası Şubesi ile 35 yıllık Seçluk Şubesi'nin müdürlerini görevden alıp iki şubenin kapısına kilit vurdu.

Torpilli kadın iki THK müdürü ve şubesini yedi

İZMİR - THK Kuşadası Şubesi'nin 25 yıllık müdürü Ali Erdem, "THK torpilli bir kadın için Roma'yı yaktı." dedi. Selçuk Şube Başkanı Cem Öğütçü ise, "17 yıldır tek bir çiziğim yok. Çok acı bir durum" dedi. Kadın memuru 1500 lira maaşla işe alması için iki şube başkanına baskı yaptığı öne sürülen THK Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Yıldırım ise, iki şubenin disiplin kurulu kararıyla kapatıldığını öne sürdü.
 
TORPİLLİ KADIN İŞE ALINMADI İDDİASI
Kuşadası'nda Nüfus Müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve 25 yıldır THK Kurumu Kuşadası Şubesi'nde görev yapan başkan yardımcısı Ali Erdem'e iddiaya göre, 4 ay önce THK Genel Başkanı Osman Yıldırım telefonla arayarak F.Ö'yü 1500 lira maaşla sayman olarak işe almasını, 300 lira maaş alan geçici görevli memuru da çıkarmasını istedi. Erdem, hayır kurumunun bir memura bu kadar para vermesinin imkansız olduğunu söyleyerek, talimata uymayarak işe almayı redetti.
 
GÖREVDEN ALINDI
Genel Başkanın emrine karşı çıkarak bayan memuru işe almayan Ali Erdem'e 4 ay
önce görevden alındığına dair yazı geldi. 3 sayfalık savunmasını da yazan Erdem'e görevden alınma sebebi olarak, "Genel Başkan'ın emrine uyulmadığı" gerekçesi gösterildi. Başkanın görevden alınmasından 3 gün sonra da 85 yıldır faaliyet gösteren Kuşadası Şubesi'nin kapısına kilit vuruldu, yönetim kurulu fesh edildi.
 
TORPİLLİ BAYAN SELÇUK ŞUBESİ'NE ALINDI
Genel Başkan'ın ricasına rağmen Kuşadası Şubesi'ne alınmayan 52 yaşındaki F.Ö, yine başkanın talimatıyla THK Selçuk Şubesi'ne Sayman yardımcısı olarak göreve başlatıldı. İddiaya göre, F.Ö. işe geç gelmeye başlayıp, görevini tam olarak yapmayınca, 10 yıldır şube başkanlığı görevini yapan Şaban Cem Söğütçü ile aralarında anlaşmazlık çıktı. Şikayetin ardından başkan Söğütçü hakkında THK Genel Başkanlığı Disiplin Kurulu, "Çalışanlarla sorun yaşadığı" gerekçesiyle soruşturma açtı. 21 Eylül'de soruşturma açılması ardından Söğütçü istifa etti. İstifanın ardından Yönetim Kurulu toplanarak, geçici olarak başkan yardımcısı Bilgi Keskin'i başkan olarak atadı. Eski başkanın istifa etmesi ardından yeni başkan görevine devam ederken Genel Başkanlık gönderdiği yazıda, "Şube Başkanı ve Saymanı arasında yaşanan olumsuz çekişmelerin bölgede kurumun itibarını zedelediği gerekçesiyle şubenin kapatıldığını" duyurdu ve kapıya kilit vurdu. Kuşadası ve Selçuk şubelerinin kapatılmasına sebep olduğu iddia edilen F.Ö. de Selçuk Meydan İşletme Müdürlüğü'ne görevlendirildi.
 
BİR KADIN İÇİN ROMA'YI YAKTILAR
Genel Başkan'ın yakını olan bayanı işe almadığı için görevden alındığını belirten THK eski Kuşadası Şube Başkan yardımcısı Ali Erdem," Yıllarca bu kuruma hizmet ettim. Zarar eden kurumu, yılda 25 bin lira kazanır hale getirdim. Kendi çabalarımla bağışlar topladım. Ama genel başkanın istediği bayanı işe almadığım gerekçesiyle görevden alındım. Ben 300 lira maaşla çalışan bir memuru işten çıkartıp, torpille gelen bir kadına 1500 lira maaş veremezdim. Hayır kurumunun parasını böyle harcayamazdım. Ben Genel Başkan'ın emrine uymadığım için görevden alındım, ama şubenin kapatılmasına anlam veremedim. Kurban bayramının yaklaştığı şu günde, THK kapalı olması çok acı bir durum. Bir kadın için Romayı yaktılar, 80 yıllık kurumu da kapattılar. ' dedi.
 
ÖDÜL YERİNE CEZA VERDİLER
Selçuk ilçesinin adını yaptığı etkinliklerle duyuran ve ilçeye Türk Hava Kurumu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nun eğitime başlatılması için en çok çaba harcayanlardan biri olan Başkan Şaban Cem Söğütçü de ödül yerine kendisine ceza verildiğini söyledi. Görevden alınmasına sebep olan kadının önce Kuşadası sonra da Selçuk Şubesi'nin kapatılmasına sebep olduğunu belirten Söğütçü, "17 yıldır görev yaptığım şubede en ufak bir çizik ve lekem yoktur. Torpilli bayanın gelmesi ve atılan iftiralar yüzünden görevden alındım. Ben parüşütün gelmesi, üniversitenin yapılması için gece gündüz çalıştım. Selçuk'u havacılıkta verimli hale getirdim. Üstelik benim yönetimde olmadığım bir yönetim kurulunun bulunduğu şube soruşturma geçirmeden kapatılıyor. Uçuşun merkezi olan bir ilçede THK'nın bayrağının olmaması çok acı. Selçuk'da THK Üniversitesi var, ama şubesi yok. Çok komik bir durum.' dedi.
 
BEN DEĞİL, DİSİPLİN KURULU KAPATTI
Selçuk ve Kuşadası Şubenin kapatılmasına sebep olan iddiaların doğru olmadığını belirten THK Genel Başkanı emekli Tumgeneral Osman Yıldırım, iki şubenin kapatılmasının disiplin kurulu kararıyla olduğunu belirtti. İşe başlatılan F.Ö ile yönetimin fesh edilmesi ve şubenin kapatılmasıyla ilgisi bulunmadığını belirten Yıldırım," Kuşadası ve Selçuk şubesi hakkında ciddi iddialar vardı. Bu iddiaları basınla paylaşmam imkansız. Yapılan inceleme sonrası iki şube yönetimi feshedildi ve kapatıldı. Tamamen disiplin kurulunun yaptığı inceleme sonucu yapılan uygulamadır. F.Ö'nün işe alınmasıyla hiç bir ilgisi yoktur. Ayrıca ben F.Ö'nün işe alınması için aramadım. Ben göreve geldikten sonra 365 kişiyi işe aldım. Kapatmanın F.Ö ile hiçbir ilgisi yoktur. Eğer şubeleri kapatmasaydık, iki şube yüzünden THK zarar görür ve rezil olurdu." dedi. Yıldırım ayrıca başkanlara haksızlık yapılmadığını, haksızlık yapıldığını iddia edenin mahkemeye başvurmasını istedi.(Mehmet İnmez/Haber Türk Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Veysel SARI 4 Kasım 2011 Cuma 11:38

Kuşadasını 25 yıl başkanlık yapmış ve yerine bakacak yeni bir kişi yetiştirmeyen Ali Erdem'e yazıklar olsun. Bir türlü koltuğu bırakmıyorlar. Yıllardır her yaz tatilinde kapalı olduğu halde maaş alırken yeni atanan saymanı neden işe başlatmamış. Yeter artık THK nun yeni fikir ve yüzlere ihtiyacı var.ŞU AN GELİŞMEKTE VE ATILIM İÇİNDEKİ thk ÖNÜNÜ KESMEYİN.

Yorumu oyla      13      6  
ŞİRİNYERLİ 3 Kasım 2011 Perşembe 21:29

YA SABIR...YA SABIR...HERYERDE KOKU VAR..

Yorumu oyla      13      7  
Cemil sönmez 3 Kasım 2011 Perşembe 20:26

BEN SELÇUKTAKİ, OLAYI BİLİYORUM. SELÇUK BAŞKANI BAYAN F. YÜZÜNDEN DEĞİL SAYMANI İLE UYUŞMAZLIĞINDAN DOLAYI GÖREVİNDEN ALINDI.YERİNE GELEN BAŞAKNDA ŞABAN BEYİN KUKLASI OLDUĞUNDAN TÜM ŞUBE GÖREVDEN ALINMIŞ.ASLINDA BU KİŞİLER SELÇUK TA THK. YOK ETTİLER.

Yorumu oyla      15      6  
TANER FIRTINA 3 Kasım 2011 Perşembe 14:42

YAZIKLAR OLSUN MEMLEKETİM MANZARASINA! 3 KURUŞA O İŞİ HALİ HAZIRDA EMİNİM LÂYIKI İLE YAPAN VARKEN '1500,00TL MAAŞLA FALANCAYI İŞE ALIN, O ÜÇ KURUŞA ÇALIŞANIDA ÇIKARIN' NE DEMEKTİR? MADEM O KADAR TORPİLDEN YANASIN, AL MERKEZİNDE ÇALIŞTIR TORPİLLEDİĞİN HANIMI BAŞKAN! YAPILAN TERBİYESİZLİĞİN DANİSKASIDIR. BAŞTA DA DEDİĞİM GİBİ YAZIKLAR OLSUN!

Yorumu oyla      13      13  
Cihan Sağlam 3 Kasım 2011 Perşembe 14:37

Melih Aşık gibi kahraman bir gazetecinin ödüle layık gördüğü deneyimli gazeteci Mehmet İnmez eğer bu haberi yapmadan önce Selçuk'taki hemşehrilerimizden 1-2 kişiyle görüşseydi eğer...Bu oyuna alet olmazdı..

Yorumu oyla      19      6  
Cihan Sağlam 3 Kasım 2011 Perşembe 14:18

Bir kurumu çağdaş bir zihniyetle dönüştürüp vatanımıza değerli bir üniversite kazandıran,T.H.K Başkanı ve çalışanlarını karalayan Selçuk ve Kuşadası eski ilçe başkanlarını kınıyorum. Ulusal değerlere bağlı, vatan sevgisini herşeyin üzerinde tutan insanlara çamur atılmamalı,minnet borcu böyle mi ödenir? ESKİ BAŞKANLAR o koltuklar babanızın malı değil. GÖLGE ETMEYİN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUZ sizden, yandaş medyadan aldığınız destekle belediye başkanlığı mı bekliyorsunuz yoksa...

Yorumu oyla      17      6  
Ertuğrul Özkan 3 Kasım 2011 Perşembe 11:58

Bekçiden büyük allah var. THK munun genel müdürünün emrine uymamak ne demek ? İyi ki Kuşadası ve Selçuk şubelerinin yönetim kurullarının üyelerini falakadan geçirmemiş.Emekli Tuğgeneral olan Padişah Paşamız çok yaşa. Emekli general kurban derilerini kime kazandırmaya çalışıyor acaba ?

Yorumu oyla      12      14  
Işık Dikicigil 3 Kasım 2011 Perşembe 11:10

NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ. AMA KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ BU İDDİALARIN ORTAYA ATILMASI, TAM DA KURBAN DERİSİ TOPLANAN BİR DÖNEMDE MEYDANA GELMESİNİ MANİDAR BULUYORUM.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üç dinin temsilcisi buluştu, barış mesajı verdi
İmam, papaz ve haham… Üç semavi dinin temsilcisi… Onlar, yüzyıllardan ...
Yunus’un kardeşlerine İzmir kucak açtı
Van Erciş’te bir internet kafenin enkazından çıkarılıp yaşamını yitiren ...
Bedelli askerliğin ayrıntıları belli oluyor
Bedelli askerlikte TSK’nın görüşlerinin dikkate alındığı ve yararlanma ...
 
'Hukukçu olup, bu ezayı çektirenlere soracağım'
N.Ç.’ye annelik yapan Leman Yurtsever anlattı: ''N.Ç.'yi en çok kendi ...
Yardımın ne kadarı hesaplara yattı?
Van depremi için televizyonlardan yürütülen kampanyalardan 127 milyon ...
38 yıldır yan yatmış binalarda oturuyorlar!
Birinci derecede deprem bölgesinde bulunan İzmir'in merkezî semtlerinden ...
 
İçişleri Bakanı'ndan garip açıklama!
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'nin Anayasa Komisyonu üyesi Prof.Dr. ...
Anne, 3 çocuğunu eve kilitleyip terk etti
Torbalı’da, babaları cezaevinde olan yaşları 4 ile 9 arasındaki 3 çocuğun, ...
Göztepe'de ikinci caretta heyecanı
Göztepe sahilinde kıyıya gelen caretta caretta, vatandaşların ilgisini çekti.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva