HABERLER>GÜNCEL
2 Kasım 2011 Çarşamba - 19:10

İçişleri Bakanı'ndan garip açıklama!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, BDP'nin Anayasa Komisyonu üyesi Prof.Dr. Emine Büşra Ersanlı'nın KCK'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanmasını CNN TÜRK'e değerlendirdi. Şahin'in iddiasına göre profesör Ersanlı 'Türkiye'de halk nasıl ayaklandırılır' dersleri verdiği için tutuklandı.

İçişleri Bakanı ndan garip açıklama!

İşte Şahin'in o açıklaması:
 
"Büşra hanım Türkiye'deki binlerce profesörden bir profesördür. O profesör hanımın da tutuklanma sürecini biz izliyoruz. Tamamen Türkiye'de her yargılamada olduğu gibi delillere dayalı bir yargılamanın sonucu olması lazım. Ve öyledir diye biliyorum. Delillerin ne olduğunu zaman içinde kamuoyu da bilebilir ama kendilerinin mutlaka bildiğinden eminim çünkü savcılık makamı kendilerine iddiayı ifade etmişlerdir. Mahkeme sürecinde de hakimlerimiz mutlaka kendilerine iddiaları sormuşlar ama aldıkları yanıtlardan muhtemeldir ki tatmin omamışlardır.
 
Bu bağlantı bir terör yapılanmasının bağlantısıdır gördüğümüz, öğrendiğimiz kadarıyla. Ama bir profesörün tutuklanması durumunda bu ülkede binlerce insan tutuklanırken bir profesörün tutuklanmaması gerektiğini savunmanın hukukla, adaletle ne kadar bağdaştığını ben bir hukukçu olarak anlamakta zorlanıyorum. Hukukun eşitliği karşısında acaba imtiyazlı sınıflar mı olsun isteniyor bu ülkede diye düşünmek durumundayım dolaysıyla da sormak durumundayım.
 
Bu ülkede bütün profesörler tutuklanmış olsa merak eder sorabiliriz ama binlerce profesörden bir profesör tutuklanmış olabilir. Binlerce kaymakamdan bir tanesi tutuklanmış olabilir, binlerce esnaftan bir tanesi tutuklanmış olanilir, yani hukuk herkes için. Ama bu tutuklamaların ben ötesine geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha dün Van'da eli silahlı 4 tane teröristi yakaladı biri İranlı biri ıraklı ikisi de Türk vatandaşı olan güvenlik güçlerimiz.
 
Sayın profesörümüzün anladığım kadarıyla bu yapıyla bir bağlantısı olduğu. Sanki dersimiz; siyaset konumuz da Türkiye Cumhuriyeti'nde halk nasıl ayaklandırılır sebepsiz yere, kandırılarak, Türkiye Cumhuriyeti nasıl bölünür derslerinin hocalığını yapmak durumundaymış diye duyuyoruz. Eğer bunlar yanlışsa yanlış hesap bir yerden döner. Sadece yargıçlar Berlin'de değil yargıçlar Türkiye'de vardır ve biz Türk yargısına Türk yargıçlarına güveniyoruz." (CNNTURK)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tarafasız okuyucu 3 Kasım 2011 Perşembe 09:09

insanları düşüncelerinen ötürü bu kadar kolay hapse atan yargı sisteminden aynı hassasiyeti tecavüz suçluları konusunda da beklerim. yazıktır günahtır hala düşünceden korkuyoruz. hayatı boyunca karıncayı bile incitmemiş insanlar ben gibi düşünmüyorsun denip zindanlarda çürümeye terkediliyor...

Yorumu oyla      12      6  
tarafsız okuyucu 3 Kasım 2011 Perşembe 09:07

Sayın bakana sormak lazım. halk nasıl ayaklandırılır dersi vermek ne demek ya bu durumda casto ve che guevera'nın yada devrimci liderlerin hayatını anlatan kitapların hepsini yasaklamak lazım. nasıl koyun olunur ve yönetilenler tarafından güdülür türü kitapları okumak lazım...hala düşüncelerden korkan bir hegemonyanın esiri olup sözüm ona demokrasi ve özgürlüklerden bahsediyoruz...şiddet içermeyen, insanlara fili zarar vermeyen en aykırı düşüncelere bile saygı duymak lazım.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anne, 3 çocuğunu eve kilitleyip terk etti
Torbalı’da, babaları cezaevinde olan yaşları 4 ile 9 arasındaki 3 çocuğun, ...
Göztepe'de ikinci caretta heyecanı
Göztepe sahilinde kıyıya gelen caretta caretta, vatandaşların ilgisini çekti.
8 sanığın öldüğü dava 11 yıldır tamamlanamadı
İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 2 Ağustos 2000'de hayali ihracat ve ...
 
N.Ç. hakkındaki korkunç gerçek!
13 yaşında 26 kişinin tecavüzüne uğradı. Açılan dava 8 yıl sürdü. Mahkeme ...
Dinç Bilgin'in acı günü
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucularından, Yeni Asır Gazetesi eski ...
Oğluna silahını tanıtırken eşini vurdu
Buca’da bir polisin ''kazayla'' eşini ayağından yaraladığı belirtildi.
 
Ege Üniversitesi'nde YÖK protestosu
Ege Üniversitesi'nde biraraya gelen yaklaşık 100 öğrenci, Yükseköğretim ...
Şehit binbaşının adı, Aliağa'da yaşayacak
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin geçen 17 Ağustos'ta ...
Çukurca 4.8’le sallandı!
Hakkari Çukurca'da saat 13.43'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva