HABERLER>EKONOMİ
11 Şubat 2013 Pazartesi - 11:53

Tire Süt ‘köfteyle’ Türkiye pazarında

Özel hazırlanış tekniğiyle Ege mutfağının en beğenilen yemeklerinden olan Tire Şiş Köfte, Tire Süt Kooperatifi tarafından ülke çapında pazara çıkarılarak Tire’nin Türkiye’de marka olmasını sağladı.

Tire Süt ‘köfteyle’ Türkiye pazarında

İZMİR - Süt hayvancılığı alanında oluşturduğu model ve yatırımlarıyla ülke çapında dikkat çeken Tire Süt Kooperatifi, süt ve süt ürünlerinden sonra et ve et ürünleriyle de tüketiciden büyük ilgi görüyor.
 
Öncelikle İzmir’de Pehlivanoğlu, Kipa, Migros, Tansaş mağazaları ve şarküterilerde tüketicinin beğenisine sunulan Kooperatif ürünleri, artık Türkiye pazarına açıldı. Kooperatif ile Migros Mağazalar zinciri arasında yapılan protokol çerçevesinde 300 mağazada raflarda en ön sıraya Tire Şiş Köfte çıkarken, diğer yandan da ulusal medyada tanıtım çalışması başlatıldı.
 
Tüketiciye, çiftlikten sofraya kadar kontrollü ve denetim altında sağlıklı ürün sunduklarını dile getiren Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, kooperatif olarak ana misyonlarının hem üreticiyi desteklemek hem de tüketiciye sağlıklı ürün sunmak olduğunu söyledi.
 
Eskiyörük, “Tire Süt Kooperatifi bir üretici kuruluşudur. 1967 yılında kurulan Tire Süt
Kooperatifi bugün 2000’e yakın üreticinin birlikteliğiyle oluşan büyük bir güç olmuştur.
Bugüne kadar üreticilerimize verdiğimiz destekle, üretim maliyetlerini düşürerek kaliteli üretim yapmalarını sağladık. Üretimin ve üreticinin devamlılığını sağlamaya yönelik yatırımlarımız sayesinde sadece Türkiye’de değil, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından Dünyada Örnek Kırsal Kalkınma Modeli unvanını kazanarak dünyanın da dikkatini çektik” dedi.
 
Kooperatif olarak üretimini yaptıklarını pastörize süt, yoğurt, ayran, peynir çeşitleri, şiş köfte ve sucuğun tüketiciden büyük ilgi gördüğünü sözlerine ekleyen Eskiyörük; “Otomatik sağım sistemli çiftliklerden el değmeden üretilen sütler, tüm laboratuar analizleri yapılıp gıda güvenliğine uygun olarak hijyenik koşullarda işlenmektedir. Ayrıca ortaklarımıza ait erkek danaların, sağlık kontrolleri yapılarak kesimi gerçekleştirilmekte ve hijyenik koşullarda işlenerek mamule dönüştürülmektedir. Tire Süt Kooperatifi ürünlerini tercih etmekle; sağlıklı besleneceğiniz gibi aynı zamanda büyük emek sarf ederek üretim yapan kırsaldaki üreticiyi desteklemiş olacaksınız” diye konuştu.
 
Küçük Menderes Havzasının ürün çeşitliliği ve kalitesiyle çok güçlü bir üretim potansiyeline sahip olduğunu belirten Eskiyörük; “İlçemizin de, ülkemizin de en büyük kalkınma gücü tarımdır. Hedefimiz sırasıyla ilçemizin tüm tarımsal ürün zenginliklerini ön plana çıkarıp işleyerek yurtiçi ve yurtdışında pazarlamaktır. Bize sağlanan destekler devam ettiği sürece bunu başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
 
LEZZETİN SIRRI
Ege’nin en özel yemekleri arasında yer alan Tire Şiş Köfte, hazırlanış sürecinde büyük emek harcanması ve özel bir teknikle pişirilmesiyle damak tadına önem verenlerden büyük ilgi görüyor.
 
Et yemekleri içerisinde iki kez pişirilerek hazırlanan tek köfte olan Tire Şiş Köfte, dananın özel yerlerinden yapılmaktadır. Köftenin yapılış aşamasında iki kez kıyma makinesinden geçirilen et, tam bir gün boyunca bekletildikten sonra yeniden kıyma makinesinde işlemden geçiyor.

Isıyı eşit şekilde dağıtan özel şişlere geçirilen köfte, odun ateşinde yüzde 80 oranında pişiriliyor. Hiç bir katkı maddesi ilave edilmeden paketlenen Tire Şiş Köfte, özellikle hızlı hazırlanışıyla çalışan ve yemek yapmaya fazla zamanı olmayan bayanların yeni gözdesi haline geldi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi yürüyüşte kritik hafta: Ve Loscertales İzmir’de…
Geride kalan yılın son ayı adaylık dosyasını teslim eden İzmir bu kez ...
İzmir'in eneji devinin hisselerini ilanla topluyor!
İzmir'in önde gelen gelen enerji şirketlerinden biri olan çok ortaklı ...
İTO meclis üyesinden Yapı Denetim Kanunu eleştirisi
İTO Meclis Üyesi ve Başaran Yapı Denetim Kuruluşu Müdürü Osman Mumcu, ...
 
Denizli ve Muğla'dan EXPO'ya tam destek
İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecini komşu kentlerle paylaşmak amacıyla ...
Ünlü modeller IF Wedding’de boy gösteriyor
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında düzenlenecek defileler, bu yılın ...
Mövenpick Hotel'den özel ‘İzmir gecesi’
Mövenpick Hotel İzmir son zamanlarda sık sık düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
 
Ödemişli muhtarlardan Ege-Koop ve Aslan'a övgü
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Efeler Diyarı Ödemiş’te Belediye ...
Nasır’dan ‘dönüşüm’de güç birliği vurgusu
İTO Yönetim Kurulu başkan adayı, İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ...
Milyonlarca kişiye ‘ucuz elektrik’ müjdesi
Serbest tüketici limitini 5 kat aşağı çeken EPDK, bu sayede ucuz elektrik ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva