HABERLER>EKONOMİ
10 Şubat 2013 Pazar - 10:46

Denizli ve Muğla'dan EXPO'ya tam destek

İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecini komşu kentlerle paylaşmak amacıyla sürdürülen çalışmalar Muğla ve Denizli’ye ziyaretlerde bulunuldu.

Denizli ve Muğla dan EXPO ya tam destek

İZMİR - EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak,   toplantıda yaptığı konuşmada Denizli’nin İzmir’den daha ulaşılabilir bir kent olması için hızlı tren projesi başta olmak üzere havayolu ulaşımına ağırlık verilmesi yönünde çalışmaların yapıldığını söyledi.

Temizocak “EXPO adaylığımız bu süreci hızlandıracak, İzmir kadar Denizli’yede EXPO öncesi ve sonrası görevler düşüyor. EXPO entegre bir projedir, bölgeden ülkeye, ülkeden komşu devletlere yansıyacak bir sosyal yaşam hareketidir. İnsanın gittiği, yaşadığı, gezdiği her yerde değişim, büyüme kaçınılmaz oluyor”

“İŞİN İÇİNDE ÜNÜVERSİTELERİN OLMASI ÖNEMLİ”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ”İzmir’de düzenlenecek EXPO’nun en önemli ayağının  Denizli olacağını belirterek “İzmir’deki Üniversitelerimizin sürece dahil olması önemli ancak Ege bölgesindeki diğer üniversitelerimizin bu organizasyonuna yapabilecekleri katkı da değerlendirilmeli. İzmir’in EXPO teması sağlıktır. Denizli’nin sağlık turizmine yaptığı katkı, yürüttüğü projeler de Üniversitemiz yer alıyor. İzmir’le daha koordineli biçimde çalışmalıyız. Bu konuda gerekirse Ege’deki bütün üniversitelerin yer alacağı bir toplantıya İzmir ev sahipliği yapabilir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarda Ege’nin EXPO 2020’ye ev sahipliği yapabilecek potansiyele, birikime ve her türlü altyapıya sahip olduğu kaydedildi.

TOPANTIYA İLGİ BÜYÜKTÜ
Denizli Dedeman Park otelde düzenlenen toplantıya Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, EGEV Yönetim Kurulu Üyesi Osman Zeki İşman, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, EGEV Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tefenlili, Denizli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Vedat Evran , Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi   Melek Sözkesen, Denizli Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli eski Milletvekillerinden M. Ali Erdoğan, GEKA Planlama Birim Başkanı Barış Kıyak, Denizli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Şahin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ev sahipliği yaptı.

İzmir’den ise EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak, BASİFED Danışma Kurulu Başkanı, EGEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Porsuk, EGEV Yönetim Kurulu Üyesi   Celal Bayar Üniversitesi . İ.İ.B.F. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Öncü, EGEV Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Köse, EGEV Yönetim Kurulu Üyesi Moris Bencuya, EXPO 2020 İzmir Basın Danışmanı Halit Tunç, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinden Hasan Güven katıldı.



MUĞLA’DA “BEN VARIM” DİYOR
Ege’nin turizm merkezi olan Muğla, İzmir’in adaylığına katkı sağlayan kentlerin başında bulunuyor. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO)’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda EXPO tartışıldı.
EGEV Mütevelli Heyeti Üyesi Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında yapılan toplantıda da İzmir’in adaylığına tam destek kararı alındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü modeller IF Wedding’de boy gösteriyor
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında düzenlenecek defileler, bu yılın ...
Mövenpick Hotel'den özel ‘İzmir gecesi’
Mövenpick Hotel İzmir son zamanlarda sık sık düzenlediği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
Ödemişli muhtarlardan Ege-Koop ve Aslan'a övgü
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Efeler Diyarı Ödemiş’te Belediye ...
 
Nasır’dan ‘dönüşüm’de güç birliği vurgusu
İTO Yönetim Kurulu başkan adayı, İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ...
Milyonlarca kişiye ‘ucuz elektrik’ müjdesi
Serbest tüketici limitini 5 kat aşağı çeken EPDK, bu sayede ucuz elektrik ...
‘Kruvaziyer’de altın çağ!
Türkiye limanlarının kruvaziyer ve yolcu gemileri aracılığıyla ağırladığı ...
 
Shell Karadeniz'de ‘sondaj’ yapacak!
TPAO ile Shell, Batı Karadeniz'de arama için haftaya anlaşma imzalayacak. ...
Sanayide Aralık sessizliği: Çarklar durdu!
Sanayi üretimi geçen yılın Aralık ayında yüzde 3.8 azaldı.
Soyoğul yazdı: Bankalarla tefeciler arasındaki tek fark...
“Bankaların her biri ‘Deli Dumrul’u çoktan geçti, vatandaş göz göre soyuluyor, ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva