HABERLER>EKONOMİ
8 Şubat 2013 Cuma - 13:04

Nasır’dan ‘dönüşüm’de güç birliği vurgusu

İTO Yönetim Kurulu başkan adayı, İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Müteahhitler Konfederasyonu Başkan Vekili Necip Nasır, “Kentsel dönüşümde güç birliği yapılırsa İzmir’i 10 yıl sonra kimse tutamaz” dedi.

Nasır’dan ‘dönüşüm’de güç birliği vurgusu

İZMİR - İTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Necip Nasır, Türkiye için devrim niteliğindeki kentsel dönüşüm kapsamında İzmir'in yüzde 85'inin yeniden yapılanacağını belirterek, “Sektörel güç birliği sağlanırsa, İzmir önümüzdeki 10 yılda, yepyeni bir çehreye bürünür. Dünya yıldızı İzmir’i kimse tutamaz” dedi.
 
Kentsel dönüşüm için İzmir'de yerel yönetimler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, üniversiteler, mühendis ve mimarlar odaları ile müteahhitlere büyük iş düştüğüne dikkat çeken Nasır, “Kentsel dönüşümde, işin sosyal boyutu da çok iyi kurgulanmalı ve toplumun hiçbir kesimi bu konuda mağdur edilmemelidir” dedi.
 
İzmir'in halkın sosyal yapısına uygun, çağdaş sosyal yaşam alanları ve çevre düzenlemeleriyle yaşanabilir bir kent niteliğine kavuşturulması gereğini vurgulayan Necip Nasır, “İzmir'de yerinde dönüşüm yapılması şarttır. Karşıyaka'da oturan bir kişiyi Buca'ya, Buca'da oturan bir kişiyi de Narlıdere'ye taşıyamazsınız. Şehir yıllardır kendini yenileyememiş. En çok şehir merkezlerinde dönüşüme ihtiyaç var. Şehrimizde kütürel, tarihi, sosyal yapısına uygun ve depreme dayanıklı binalarla dönüşüm süreci yaşanması gerekiyor. Bu konuda herkesin elini taşın altına koyması şart” diye konuştu.
 
İzmir'de gerek insan kaynağı gerekse teknik altyapı anlamında kensel dönüşümün tüm enstrumanlarının hazır olduğunu, fakat bu yapının koordineli hareket etmekte zorlandığını dile getiren Necip Nasır, İzmir’deki kurum ve kuruluşlar arasındaki köprü görevini ve bilgi paylaşımını İzmir Ticaret Odası’nın gerçekleştirmesinin önemine değindi.
 
İzmir'in kentsel dönüşümünün siyasallaştırılmaması gerektiğini, önemli olanın kenti yeniden yapılandırarak yeni kuşaklara yaşanabilir bir dünya kentini miras bırakmak olduğunu söyleyen
 
Necip Nasır, “Ortaya çıkacak yeni inşaat projelerinde katma değerin İzmir’de kalması için yerel müteahhitler olarak güçbirliğini gerçekleştirme yolunda önemli aşama kat ettik” dedi.
 
Özel sektör devreye girmezse, Türkiye’deki dönüşüm 100-150 yıl sürer...
 
Gerekli kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılmasıyla İzmir'in 5 - 10 yıl içinde önemli bir çekim merkezi haline geleceğine işaret eden Necip Nasır, İzmir'in gerekli kültür ve altyapı anlamında da yeterli olduğunu, yerel müteahhitler olarak kentin yapısını ve sorunlarını iyi bildikleri için şehir dışından gelen başka firmalara göre avantajlı olduklarını söyledi.
 
Kentsel dönüşüm kapsamında, İzmir’de 350- 500 bin konutun dönüştürülmesi gerektiğini belirten Nasır, “Ülke genelinde 8-10 milyon binada dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Devletimiz son 9 yılda sadece 550 bin konut inşa etti. Özel sektör harekete geçmezse bu dönüşüm 100 - 150 yıl sürebilir. Özel sektörün de olanaklarıyla İzmir’de 10 yıl içinde yurt genelinde ise 20- 30 yılda kentsel dönüşüm süreci tamamlanabilir” ifadesini kullandı.
 
İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜRSE EKONOMİ DE BÜYÜR!
İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Müteahhitler Konfederasyonu'nun da Başkan Vekili görevlerini yürüttüğünü hatırlatan Necip Nasır, “İnşaat sektörü, 200 sektörü beslerken, 4 bin kalem ürün çeşidini de bünyesinde barındırıyor. İnşaat sektörü büyürse, diğer sektörler de büyür, dolayısıyla ekonomi de büyür. Biz bunun için İzmir'de farklı bölgelerde 12 dernek kurduk. Derneklerimizi İzmir Müteahhitler Federasyonu çatısı altında birleştirdik. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'de 52 ilin katılımıyla gerçekleştirilen Müteahhitler Konfederasyonu’nu kurduk. Konfederasyonun 300 delegesinden 100'ü, İzmirli müteahhit işadamlarından oluşuyor. Konfederasyonumuz, toplamda 120 bin müteahhiti bir araya getirmiş oldu. Bu büyük güçbirliğiyle yola çıkarak sorunları tespit edip Ankara’da gerekli kurum ve kişilerle paylaşarak çözüm için somut adımlar atmak istiyoruz” diye konuştu.
 
“İZMİR, ORTAK HAREKET EDERSE, EXPO’DA DA HEDEFE ULAŞIR...”
İzmir’in yenilenmesinin çok önemli olduğunu tüm kurum ve kuruluşların bu konuda birlikte hareket etmesinin, kentin dinamiklerinin harekete geçirilmesini sağlayacağını belirten Nasır sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Ticaret Odası'nın Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, işadamları ve vatandaş arasında hakem rolü üstlenmesi bize göre olmazsa olmazdır. Önümüzdeki aylarda yapılacak İZTO seçimleri İzmir'in geleceğinde önemli rol oynayacaktır. İZTO’da ancak katılımcı, şeffaf, hesap verebilir, bütün sektörlerin gelişimiyle ilgili proje üretebilen ve sektör temsilcilerinin de yönetime katılabildiği yönetişim anlayışının egemen olduğu bir yapıyla bu süreç gerçekleşebilir. EXPO ve diğer büyük hedeflere yine bu güçbirliğiyle ulaşılabilir”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonlarca kişiye ‘ucuz elektrik’ müjdesi
Serbest tüketici limitini 5 kat aşağı çeken EPDK, bu sayede ucuz elektrik ...
‘Kruvaziyer’de altın çağ!
Türkiye limanlarının kruvaziyer ve yolcu gemileri aracılığıyla ağırladığı ...
Shell Karadeniz'de ‘sondaj’ yapacak!
TPAO ile Shell, Batı Karadeniz'de arama için haftaya anlaşma imzalayacak. ...
 
Sanayide Aralık sessizliği: Çarklar durdu!
Sanayi üretimi geçen yılın Aralık ayında yüzde 3.8 azaldı.
Soyoğul yazdı: Bankalarla tefeciler arasındaki tek fark...
“Bankaların her biri ‘Deli Dumrul’u çoktan geçti, vatandaş göz göre soyuluyor, ...
İzmir’de ikinci Media Markt durağı!
Teknoloji marketler zinciri Media Markt, Türkiye’deki 23’üncü, İzmir’deki ...
 
İTO'da Güldoğan’dan Demirtaş’a yaylım ateşi
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın açıklamalarıyla oda üyelerini ...
Bakan'dan özel sektöre telekonferanslı Ar-Ge göndermesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için Ar-Ge ...
İzmir’de şimdi moda ‘ikinci el’
Yurtdışında bir sektör haline gelen ikinci el kıyafetler, İzmir’de de ilgi görmeye başladı.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva