HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Haziran 2011 Çarşamba - 13:11

Tatı: EXPO Buca’ya yakışır

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı. EXPO’ya talip olduklarını bir kez daha vurguladı.

Tatı: EXPO Buca’ya yakışır

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı’ndan vazgeçebileceğini açıklamasının ardından başlayan hareketlilik devam ediyor. Hafta başında EXPO’ya talip olduklarını ifade eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, düzenlediği basın toplantısında ayrıntıları anlattı. Ak Parti Milletvekili Rıfat Sait, CHP İlçe Başkanı Selim Bozdağ, belediye meclis üyeleri ve bürokratların da katıldığı toplantıda konuşan Tatı, EXPO’nun Buca’ya yakışacağını en uygun yerin de burası olduğunu ifade etti.



AVANTAJLARI SIRALADI

Buca Kaynaklar bölgesinin EXPO için uygun olduğunun dile getiren Tatı, “Kaynaklar seçeneği yaklaşık 200 hektarlık alanı ile gereken alan büyüklüğünü sağlamaktadır. Yürürlükteki tüm imar planı süreçlerinde "fuar alanı" olarak belirlenmiş ve planlama sürecinin tamamlanmış olması sebebi ile Kaynaklar seçeneği çok avantajlı bir durumdadır. Kent merkezine 13,5 km, Adnan Menderes Havalimanına 15,5 km uzaklıkta bulunması, kentin çeperinde, güçlü karayolu  bağlantısı bulunan, kolay ulaşılabilir doğal bir çevre içerisinde kalması, bu kapsamda, EXPO yer seçim kriterlerinin en önemli bileşeni olan “Ulaşılabilirlik” kriteri kapsamında Kaynaklar’ı ulaşım hiyerarşisinde odak noktada olması sebebi ile diğer seçeneklerden önemli ölçüde avantajlı kılmaktadır” dedi.

DESTEK İSTEYECEK

Çevresel fonksiyonlar açısından kentsel donanıma sahip olması ve büyük altyapı yatırımlarına gerek olmaması, alanın yakınından 154 ve 380 kv enerji nakil hatları geçmesi konularının da çok önemli avantajlardan bazıları olduğunu anlatan Tatı, “Alanda herhangi bir jeolojik risk, toprak kayması, erozyon, fay hattı bulunmaması gibi nedenlerle Kaynaklar EXPO için düşünülen diğer seçeneklerden avantajlı konumdadır. Özel mülkiyetli alanların kamulaştırma bedelleri, bu süreçte çıkarılması planlanan EXPO Yasası ile çözülebilir. Kaldı ki, mevcut imar planı kararları, bu alanın kamusal rekreasyon alanı olmasını öngördüğünden bu kamulaştırma işlemi kalıcı ve ileriye dönük bir yatırım olacaktır” diye konuştu. Tatı, meslsk odaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip destek isteyeceklerini belirten Tatı, başka Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarına sunumu yollayarak destek isteyeceğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Haziran 2011 Pazartesi 00:35

Ben EXPO'nun Buca İçin çok önemli olduğunu düşünüyor ve Buca için dönüm noktası olabileceğini savunuyorum. Sayın TATI'yı eleştiriyorsunuz, kızıyorsunuz yatırımları yetersiz buluyorsunuz bunları söylemek en doğal hakkınız çünkü bu görevi Sayın TATI'ya halk olarak bizler verdik. yanlışları her zaman eleştirelim ki başkanda yanlış olanı yapmaktan kaçınıp doğruları bulabilsin ama şunu da yapmamız gerektiğine inanıyorum. eğer Ercan TATI doğru bir iş için bir hizmet için mücadele veriyorsa ve bu mücadele Buca için hayırlı olacaksa kavgaları bırakıp Sayın TATI'yı desteklemeliyiz. herşey külliyen yanlış yada külliyen doğru olmaz. başkana kızdığınız için de herşeyi sorgusuz sualsiz yanlış olarak yorumlamayın. evet Bucada herşey mükemmel değil eksikler çok hatalar yapıldı hala bir hizmet görememekten yakınan halk var yolların düzenlenmesi uçan yolun açılması metronun gelmesi öğrencilerin Bucada tutulması ve bunun için sosyal aktivite yerleri açılması kültür sanat merkezleri şart. sayın başkana Öncelikle Bornova Belediye Başkanı PROF.SINDIR'ı örnek göstermek istiyorum gençlere güvendiğini ve eğitime ne denli önem verdiğini gördük çok mutlu olduk. sayın başkanda arkadaşlarını değil güvendiği yanında olan çalışkan zeki eğitimli gençleri kullanmalı. gençlerin çalışkanlığından ve zaekasından faydalanmalı umarım sayın başkanın etrafında en azından bi kaç tane eğitimli çalışkan ve zeki genç vardır yoksa Başkan bişeyler yapıp süretle hizmetleri sıklaştırmazsa zaten kötü giden Bucada artık Sosyal demokratlar bi 50 sene daha iktidar yüzü göremez diyorum herkese saygılar sunuyorum. sayın Ercan TATI'da bu duyarlı Bucalının sesine kulak verir umuyorum çünkü bu sözlerim onun yararına ve onun başarılı olması için söylenen sözlerdir.

Yorumu oyla      14      6  
1974 BUCA LİSELİLER 24 Haziran 2011 Cuma 21:31

EXPO'NUN ANLAMINI SAYIN TATI BİLİYOR MU? SAYIN TATI'YA HALK ADINA ÖNERİDE BULUNUYORUM.ŞİRİNYER GİRİŞİ/FORBES CADDESİ/ÖZMEN CADDESİ/ÜÇKUYULAR/CUMHUR ASPARUK MEYDANI/ERDEM CADDESİ/HEYKEL/MENDERES CADDESİ/ŞİRİNYER RİNG SEFERLİ-TEKYÖN UYGULAMALI TRAFİK SORUNU ÇÖZÜMÜNÜ ÇARE OLARAK GÖRÜYORUZ.LÜTFEN İLGENİR MİSİNİZ?SAYIN BAŞKAN..

Yorumu oyla      12      9  
Öz Bucalı 24 Haziran 2011 Cuma 14:08

Expo yu Bucamızda görmek istiyoruz.Buca ve halkı bunun ev sahipliğini layikiyle yapar.Expo 2020 Buca-İZMİR

Yorumu oyla      15      6  
isimsiz 46 23 Haziran 2011 Perşembe 15:10

yorumculardan birisi gibi ben de EXPO ' nun Bucalılara daha iyi anlatılması , günün anlam ve öneminin mütalaa edilebilmesi için konserler , panayırlar , şenlikler düzenlenmesini , ayrıca 41 pare top atışı ve havai fişek gösterileri yapılmasını istiyorum...Hatta EXPO için karar verilene dek Buca ' da doğan erkek çocuklara EKİSPO , kız çocuklarına ise EKİSPOYE ismi verilmeli böylelikle kamuoyu oluşturulmalı..Yahu , içine bu kadar kapalı ,insani ve siyasi ilişkileri partili partisiz herkesle kötü olan bir ilçe belediyesine değil EXPO ' yu ancak yerli malı haftası etkinliklerinin organizasyonunu verirler...Lütfen objektif gündemlere dönelim , Bucalılarla dalga geçmeyelim sayın belediye yöneticileri...

Yorumu oyla      18      15  
BUCALI 23 Haziran 2011 Perşembe 12:20

SAYIN TATİDEN EXPOYU TANITAN ANLATAN BİR MAKET BEKLİYORUZ HANİ BİRDE YANINDA BU ETKİNLİKTE SUAVİ ONUR AKIN KONSERLERİ OLURSA İYİ OLUR :))

Yorumu oyla      19      15  
Aslı 23 Haziran 2011 Perşembe 12:06

Yorumlara bakıyorum da ,Ağzı olan konuşuyor.Bazıları Başkana akıl vermeye çalışıyor.Art niyetli oldukları belli.Kendi aklınız sizde kalsın.Siz kimsiniz ki Başkana akıl vermeye kalkıyorsunuz.Böyle bir projenin Bucaya gelmesi için uğraşacağınıza nelerle uğraşıyorsunuz.Expo Buca da olması için çalışın.Bucalılar Başkanla aynı düşüncede..

Yorumu oyla      21      14  
Hasan Hüseyin 23 Haziran 2011 Perşembe 09:42

Expo için herkes yarışırken.Bazı arkadaşlar Bucaya gelmemesi için uğraş içindeler.Siz nerelesiniz arkadaşlar.Dünyada herkes expoyu almak için koşturuyor.Buca için böyle imkan varsa sonuna kadar kovalamak gerekir.Ama sizn dünyadan haberiniz yok.Kendi dünyanızda yaşıyorsunuz.Expo Bucaya gelmeli ve tüm Buca halkı bu konuda hem Başkana hemde yetkililere destek olmalı.İzmirde en uygun yer Bucadır.Expo güzelliktir.Expo zenginliktir.Haydi Buca Expo için el ele.Buca Expoya çok iyi ev sahipliği yapacaktır.

Yorumu oyla      23      13  
bay tarım 23 Haziran 2011 Perşembe 09:20

sayın başkan bu iş park ihale etmeye benzemez... gerçi onlarıda beceremediniz. doğru dürüst. son iki ihaleniz neden iptal oldu acaba yine... bu expo işi büyük iştir. istanbullu arkadaşlar bu işi kıvıramaz.. bu işte zaten 3 doğrudan teminle park yapmaya benzemez... bu işlerde doğrudan teminle bitmez.. mazallah sonra adamı çam sırığı gibi ortada bırakıverirler, birileri.... allah kurtarsın syın başkan....basına selam,, reklama devam

Yorumu oyla      22      17  
DEMOKRAT 23 Haziran 2011 Perşembe 09:09

Belediye olarak madem Buca Halkına birşeyler veremiyorsun ve bu işlerdende anlamadığın belli,hiç olmazsa Buca Kasaplar meydanındaki Büyükşehir Belediyesinin yapacağı projeyi takip et,biran önce gerçekleşmesini sağla,sonrada burasını ben yaptım diyede hava atmaya devam edersin.Nasıl olsa çoğu millet neyin ne olduğunu bilmediği için senin yaptığına inanır.Sizlere akıl vermekten bıktım artık.

Yorumu oyla      22      18  
DEMOKRAT 23 Haziran 2011 Perşembe 08:35

Kendini Dev Aynasında Görmek bu olsa gerek.Hangi Bilgi birikimin ile böyle ciddi projelere aday oluyorsun.Bu işler Çevik Bir Meydanında bedava Konser düzenlemeye benzemez.Belediye olarak bu konser ve okulları boyama işinde elinize kimse su dökemez.Büyükşehir Belediyesinin hiç işi gücü kalmadıda size mi verecek bu işi güldürmeyin.Herkez haddini bilecek.Siz ancak Gölet ve çevresinde Eski Model arabaların teşhirini yapmaya devam edin,asıl bunlar daha büyük projeler öyle değilmi?

Yorumu oyla      24      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik dostlara 15 bin liralık yardım
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, ...
Güzelbahçe’den karne hediyesi Sasalı gezisi
Güzelbahçe Belediyesi Ülke Çocuk Hakları Derneği, ilçe sınırları içinde ...
‘N'ayır N’olamaz Yeşilçam Solamaz’
Gaziemirli ilköğretim öğrencileri 1970’li yılların unutulmaz filmlerini ...
 
Ümran'a Başkan Karabağ morali
Konservatuara girme mücadelesini egedesonsöz.com’un Türkiye’ye duyurduğu ...
Bornova'da nikah memurlarına psikolojik eğitim
Bornova Belediyesi nikah memurlarına iletişim eğitimi verildi. Eğitimi ...
Fitch, Büyükşehir’in notunu iki kademe yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir ...
 
'Zamanda yolculuk' sona erdi
Manisa, Karşıyaka, Bornova ve Bayraklı Belediyeleri ile İsveç’in Kalmar ...
Güzelbahçe Barınağı'na bakanlıktan onay
Ulaştırma Bakanlığı tarafından Güzelbahçe’de yapılacak balıkçı barınağı ...
Çeşme'de denize girmeye engel yok
Ilıca Plajı'nda engellilerin rahatlıkla güneşlenip, denize girmesine, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva