HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Haziran 2011 Salı - 14:05

Güzelbahçe Barınağı'na bakanlıktan onay

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Güzelbahçe’de yapılacak balıkçı barınağı için Çevre ve Orman Bakanlığı onay verdi.

Güzelbahçe Barınağı na bakanlıktan onay

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Güzelbahçe’de balıkçıları sevindirecek haber Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından projeleri tamamlanan ve yapımına başlanması için gereken Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için olumlu karar verildi. Yapılan ÇED başvurusu kabul edilirken son engel de böylece kaldırılmış oldu. İnşaatın kısa zamanda başlaması bekleniyor.
 
İzmir Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kanalıyla yapılması planlanan 250 tekne kapasiteli “Güzelbahçe Yalı Balıkçı Barınağı (Rıhtım ve Çekek Yeri)” Projesi ile ilgili olarak gereken ÇED raporunun olumlu gelmesi ilçede heyecan yarattı. Belediye Başkanı Mustafa İnce, balıkçıların merakla beklediği kararın kendilerini mutlu ettiğini belirtti. İnce, “Barınak için ön arıtma kurulması ve yol trafiğinin düzenlenmesi şartı ile onay vermiştik. Zaten planlarda bu konunun önemine vurgu yapılıyor. Kurulacak balıkçı barınağı balıkçılarımızın iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlayacak” dedi. Barınak sayesinde limana tuvalet, banyo ve temizlik için gerekli yaşam alanlarının da yapılacağını belirten İnce, ilçenin daha güzel görünüme kavuşacağını ifade etti.
 
ÖNEMLİ GELİŞME
Balıkçı Barınağı projesinin Güzelbahçe için çok önemli bir çalışma olduğunu da sözlerine ekleyen İnce, “Bu proje 1996 yılından beri revizyon imar planları dışında yapılan en önemli gelişme ve ek bir plan çalışmasıdır. Biz, birinci liman ile vapur iskelesi arasında kalan alanda yapılacak dolgu planlarının da onaylanacağını düşünüyoruz. Çünkü bu dolgu planları ile daha düzenli ve güzel alanlar oluşturulacak. Yıllardır vatandaşlarımız bu tür gelişmeleri bekliyor. Güzelbahçe’de 4 bin kişi balıkçılıktan geçimini sağlıyor. Karar için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
İLK RESMİ KARAR
ÇED raporunun onaylanması ile birlikte AK Parti’nin seçim öncesinde açıkladığı “35 İzmir, 35 Proje” çalışması ile ilgili de ilk resmi karar alınmış oldu. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın Konak Tüneli için açıklama yapmasının ardından bu da gelen ikinci müjdeli haber arasında yerini aldı. Bakanlığın bu kararının ardından İzmir için ilk resmi adım atılmış oldu.
 
NELER OLACAK
İlçede faaliyet gösteren balıkçılara modern barınak koşulları sağlayacak olan projede 775 metre uzunluğunda mendirek ve 900 metre rıhtım bulunacak. Barınakta, balıkçı teknelerinin bakım ve onarımlarına olanak tanıyan çekek alanı da yer alacak. Sosyal bir kompleks şeklinde inşa edilecek olan barınakta, balıkçıların her türlü sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler de oluşturulacak. İki yılda tamamlanması ön görülen projenin hayata geçmesiyle birlikte, İzmir’in Foça’dan sonra en büyük balıkçı barınağı Güzelbahçe’de inşa edilmiş olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tomas 18 Eylül 2011 Pazar 14:27

şimdi sizin mustafa derki balıkçı barınagı yapıyorum dermi der balıkçı barınagını akp ilçe başkanı kerim çetin yapıyor kimse sahiplenmesin havalara girmesin

Yorumu oyla      12      6  
Yazık olacak Güzelbahçe'ye 23 Haziran 2011 Perşembe 13:21

İzmir'de 17 adetyeni yat limanı projesi,4 adet ise yeni balıkçı barınağı projesi mevcuttur.Balıkçı barınaklarından sadece Güzelbahçe körfez içerisindedir.Körfez içerisine girip çıkacak ve Güzelbahçede konuşlanacak 250 adet büyük balıkçı teknesi için hangi akla hizmet ederek ÇED raporu verilmiştir? Körfez içerisinde böylesi büyüklükte bir deniz trafiği çevre ve deniz kirliliği sağlanmadan nasıl mümkün olabilecektir? Güzelbahçeye planlanan balıkçı barınağı da diğer 3 balıkçı barınağı gibi körfez dışına planlanmalıydı.Yat limanı yapılacak bölgeler daha çevreci olacak, ekonomik ve kültürel anlamda kalkınacak ama güzelbahçeye alınmış olan bu karar ile yazık olacaktır.Seferhisar ilçesinin bu konuda atmakta olduğu adımlar örnek alınmalıdır.

Yorumu oyla      17      8  
GÜZELBAHÇELİ ORKİNOS 22 Haziran 2011 Çarşamba 10:38

kavga yok ya başta kerim çetin e mehmet aksoy a ve belediye başkanına hepsine tşk ederiz güzelbahçemize hayırlı olsun

Yorumu oyla      16      7  
fanatik ak partili 21 Haziran 2011 Salı 23:53

BAŞTA EGE GIRGIR BALIKÇILARI DERNEĞİ BŞK.NI MEHMET AKSOY VE EKİBİNE SONRA AKP İLÇE BAŞKANI KERİM ÇETİN'E BİNLERCE KEZ TŞK.LER.BU ARADA LİMANI KENDİ YAPIYORMUŞ GİBİ GÖSTEREN BELEDİYEYE HAYRET ETTİM...!

Yorumu oyla      16      10  
Haberci 21 Haziran 2011 Salı 16:17

Barınak önemli ama Sahil Güvenlik, Jandarma balık yumurtalarına zarar vererek avlanan balıkçıları önlesin. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valilik ise balık neslini geliştirecek çalışmalar yapmalı.

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de denize girmeye engel yok
Ilıca Plajı'nda engellilerin rahatlıkla güneşlenip, denize girmesine, ...
Selçuk leyleklerini etiketliyor
Selçuk Belediyesi, Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma ...
Buca'da KOSGEB mutluluğu
KOSGEB ile Buca Belediyesi tarafından yürütülen ve iki ayda 60 saat süren ...
 
Çiğli’de klasik müzik konserine büyük ilgi
Çiğli Belediyesi tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen klasik ...
Bornova'da Çoşkun Sabah rüzgarı
Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği (TSM) korosu konserinin bu ayki konuk ...
Tartan Gültepe esnafını dinledi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kent ticari hayatının vazgeçilmezi ...
 
Çalkaya: Geleceğimiz ışıl ışıl
Balçova Belediyesi’nin ücretsiz spor okullarında eğitim gören miniklerin ...
Bayraklı’da belediye köylü karşı karşıya
Bayraklı Belediyesi’nin Laka Köyü’nde yapmak istediği şantiye tesisleri ...
Karabağlar’da Bağ-Kart devri
Karabağlar Belediyesi, geliri olmayan ailelere yardım eli uzatılmasına ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva