HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2011 Pazar - 09:45

Susam: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

CHP’li Susam AKP iktidarının köylüye kaşıkla teşvik verdiğini sonra mazot üzerindeki vergiyle kepçeyle geri aldığını söyledi.

Susam: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, hükümetin köylüye verdiği teşvikten fazlasını, mazottaki ÖTV ve KDV’yle geri aldığını söyledi. Hükümetin kaşıkla verdiğini kepçeyle geri aldığını ifade eden Susam, “Köylüye teşvik verdik diye propaganda yapıyorlar. Geçen yıl köylüye toplam 5,4 milyar lira teşvik ödediler. Buna karşın köylünün kullandığı mazottan 7 milyar ÖTV ve KDV aldılar. Köylü, üretim yaparken kullandığı mazota ödediği vergiyle kendisine verilen teşvikten 1,6 milyar lira fazlasını devlete geri ödemiş oldu. Biz iktidarımızda mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız, mazotu 1,5 lira yapacağız. Ayrıca tohum, gübre gibi diğer girdilerin de vergi oranları düşürülecek” dedi.
 
Moroğlu hastanelerde CHP'ye oy istiyor haberi için tıklayın

Ödemiş’te partisinin tarım politikalarını anlatan Susam, tarımdaki girdi fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Bu iktidar döneminde köylünün ürününden para kazanamaz hale geldiğini ifade eden Susam, “Dünyanın en pahalı mazotunu, Avrupa’nın en pahalı elektriğini kullanıyoruz. Gübre, ilaç ve tohumda dışa bağlılık var. Köylünün bu ürünlere ihtiyaç duyduğu dönemlerde fiyatları üçe katlanıyor. Ürünü satma zamanı geldiğinde güçlü olanlar fiyatı belirliyor, çiftçinin ürününü ucuza alıyor. Zayıf olan köylünün yanında olan bir devlet mekanizması yok” dedi. 
 


9 yıldır yapmadılar
İktidar partisinin tarımı dışladığını söyleyen Susam, “Bugün patates üreticisine ihracat teşviki vereceklerini, süttozu fabrikası açılarak süt satın alınacağını söylüyorlar. 9 yıldır patates tarlada kalırken, üretici sütü 50 kuruştan satıp 75 kuruştan yem alırken aklınız neredeydi? Şimdi seçim geldi, bunları söyleyerek vatandaşı kandıracaklarını sanıyorlar. Onların miadı doldu” diye konuştu.
 
Ödemiş’te muhtarlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Susam, daha sonra Ödemiş pazarını gezerek üreticiler ve vatandaşla sohbet etti.
 
Köylü borç yüzünden hapis yattı
Kiraz’da muhtarlar ve partililerle sohbet eden Susam, sözlerini şöyle sürdürdü:
Çiftçi özel sektör bankalarından kredi aldı üretim yaptı, hayvan aldı, düğün yaptı ya da borç ödedi. Daha sonra yanlış tarım politikaları nedeniyle bankaya borcunu ödeyemez hale gelince arazisini, traktörünü kaybetti. Hatta bazıları hapis yattı.
 
Gelişmiş ülke olmak için tarım nüfusunu yüzde 5’lere indirmek gerektiğini söylüyorlar. Tarım nüfusu azaldığında, çiftçi kente gelip yerleştiğinde iş kurabiliyor mu? Girişimci, tüccar olabiliyor mu? Hem köylüyü toprağından, köyünden kopartıp, hem işsiz güçsüz kendin çeperlerinde, bir göz odalarda açlığa, yokluğa mahkum ediyorsun. Tam aksine köylünün karnı kendi toprağından doymalıdır. Tarıma dayalı sanayiyi kurarak, iş imkanı yaratarak, kooperatifler vasıtasıyla tarım ürünlerinin pazarlanması sağlanmalıdır.”
 
CHP’yi iktidar yapın
Kiraz Küçük Sanayi Sitesi’nde esnaflarla sohbet eden Susam, daha sonra Beydağ’a geçerek partisinin seçim bürosunu açtı. CHP’nin Türkiye’nin bütün sorunlarına çözümlerinin hazır olduğunu söyleyen Susam, “Önümüzdeki hafta sonu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de olacak. Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitingde çözüm önerilerimizi ondan dinleyin. iktidarın tek alternatifi CHP’dir. Geçmiş seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursanız olun, bu seçimde CHP’ye oy vererek bizi iktidara getirin. Türkiye rahat bir nefes alsın” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hizmette sınır yok’ dedi çiğ köfte yoğurdu
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Abdullah Tekbaş, seçim çalışmalarını ...
Kılıçdaroğlu: Kimyasını bozdum itiraflar başladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın itiraflar dönemine başladığını ...
Vural: Böyle bir organizasyonu devletten başkası yapamaz
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Milletvekili ...
 
Yüksel ve Aksünger Buca’da muhtarlarla buluştu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel ve CHP Birinci Bölge Milletvekili adayı ...
'Ecrimisil ve gürültüde önemli adımlar attık'
Çeşme’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Günay ''Ecrimisil ve gürültü ...
Erdoğan: Edep ve adaptan nasibini almamış
Başbakan Erdoğan Şanlıurfa mitinginde MHP'deki istifalara değindi, MHP Lideri Bahçeli'ye yüklendi.
 
Başkan Kürüm’den seçim çalışmalarına destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uğur Mumcu Parkı’nda seçim çalışmalarını ...
Ana muhalefetten Bahçeli'ye destek
MHP'de yaşanan kaset skandalının ardından gelen istifalar konusunda CHP ...
Şengül: Tamamlayıcı emeklilik sistemi geliyor
AK Parti İzmir milletvekili adayı Aydın Şengül, AK Parti’nin yeni dönemde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva