HABERLER>POLİTİKA
21 Mayıs 2011 Cumartesi - 16:59

Yüksel ve Aksünger Buca’da muhtarlarla buluştu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel ve CHP Birinci Bölge Milletvekili adayı Aksünger, Buca’da muhtarlarla bir araya geldi.

Yüksel ve Aksünger Buca’da muhtarlarla buluştu

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Genel seçimlere az bir süre kala milletvekili adayları sahadaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve CHP Birinci Bölge Milletvekili adayı Erdal Aksünger, her gün farklı bir ilçede çalışmalarını devam ettiriyor. Son olarak Buca’daki muhtarlarla bir araya gelen Alaattin Yüksel ve Erdal Aksünger’e muhtarların ilgisi bir hayli yoğun oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın mahalle muhtarlarını dükkan sahibi gibi gördüğünü belirtirken Erdal Aksünger ise, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının kendisine yakın yeni zenginler oluşturduğunu, bu zenginlerden alınmayan verginin de vatandaşın sırtına yüklendiğini anlattı.
 
Erdal Aksünger’in ev sahipliğinde Buca Gölet’te düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Oğuz Oyan ve milletvekili adayları Hülya Güven, Aydın Özcan, Ebru Okay katıldı. Buca’daki 40 civarında muhtar toplantıda CHP’li adaylarını dinledi.
 
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan’ın mahalle muhtarlarını dükkan sahibi olarak gördüğünü belirtti. Muhtarların Başbakan’ın ifadesi ile ‘dükkanı’ açıp halka hizmet ettiğini kaydeden Yüksel, “Bağ-Kur primini yatırıyor. Bir hata olsa 657’ye tabi diyerek işlem uyguluyorsun, muhtara yanlış yapılınca vatandaş muamelesi yaparsın. Muhtarlar çok zorda. Dertlerini dinledik baktık ki dükkan zararda. Allahtan İzmir’de sosyal demokrat belediyecilik varda bir nebze rahatlar. Muhtarlarımız ile görüştük bize 10 maddelik dosya verdiler. Baktık ki verdikleri 10 maddeyi zaten seçim bildirgemize almışız. Muhtarlar mührü bırakacaklarını dediler. Bırakmayın mührünüzü. Siz vatandaşların seçtiği temsilcilersiniz. Mührü bırakmayın o mührün hesabını 12 Haziran’da sandıkta görün” dedi.
 
Muhtarların Bağ-Kur primlerinin kendi iktidarlarında milletvekillerinin ki gibi seçilmiştir denilerek hükümet tarafından ödeneceğini vaad eden Yüksel, şunları söyledi:
“Muhtarlar bu ülkede iktidarı belirleyen en önemli güçlerden biridir. 12 Haziran da sizinde başka kesimlerinde geleceği belli olacak. Her muhtar en az 500 oy demektir. Birleşin ve sizi bu zorluklara mahkum eden iktidarı değiştirin. Unutulmasın 12 Haziran ülkemiz için dönüm noktası olacak.”
 
Erdal Aksünger ise, muhtarların sorunlarını yakından bildiklerini, bu sorunların CHP İktidarı’nda ortadan kaldırılacağını ifade etti. Aksünger, “Bugün milli gelirin kişi başı 10 bin doları bulduğunu ifade ediyorlar. Milli gelir gerçekten bu kadar ise gelir dağılımında gerçekten adaletsizlik ve bir bozukluk var demektir. AKP Hükümeti döneminde vatandaşlar gittikçe daha da yoksullaşmıştır. Ülkemizde maalesef kendi yandaşları ve sadece 3 pırlanta tüccarı zenginleşmiştir. Bunların da vergileri kaldırılmış, çiftçinin mazotunun üzerine eklenmiş, asgari ücretlinin maaşına eklenmiştir. CHP İktidarı’nda bu sömürü düzenini kaldırarak, halkın rahat nefes aldığı, hakça bölüşümün olacağı Halk İktidarı’nı kuracağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 23 Mayıs 2011 Pazartesi 09:24

Sayın yöneticiler,Buca'mızın ne kadar perişan olduğunu gösterdiler mi size merak ediyorum.Yoksa hava limanından alıp otoyoldan direk gölete mi götürdüler.Biz ler yüzlerce ıslak imza topladık,defalarca Buca ve Büyükşehir belediyesine,milletvekillerinize,genel merkezinize sorunlarımıza ilişkin yazılar gönderdik.Nezaket gereği yanıt veren dahi olmadı.Bu mu adalet,bu mu halka hizmet,bu mu insana değer,bu mu sosyal adalet.Sadece seçim zamanı Buca'nın mesire alanına gelmeniz hiçbir şeyi çözmez bunu anlamız gerekiyor.Zaten hükümet İzmir!i yeterince cezalandırıyor,birde siz sahip çıkmayın,nereye kadar böyle gider bilemiyoruz.İzmir gibi modern,demokrat ve ileri görüşlü bir şehir bu kadar sahipsiz kalmamalı.Allah yardımcımız olsun,bunda da bir hayır vardır diyoruz....

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ecrimisil ve gürültüde önemli adımlar attık'
Çeşme’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Günay ''Ecrimisil ve gürültü ...
Erdoğan: Edep ve adaptan nasibini almamış
Başbakan Erdoğan Şanlıurfa mitinginde MHP'deki istifalara değindi, MHP Lideri Bahçeli'ye yüklendi.
Başkan Kürüm’den seçim çalışmalarına destek
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Uğur Mumcu Parkı’nda seçim çalışmalarını ...
 
Ana muhalefetten Bahçeli'ye destek
MHP'de yaşanan kaset skandalının ardından gelen istifalar konusunda CHP ...
Şengül: Tamamlayıcı emeklilik sistemi geliyor
AK Parti İzmir milletvekili adayı Aydın Şengül, AK Parti’nin yeni dönemde ...
Türkan: Biz hizmetlerimizi konuştururuz
Seçim çalışmalarını Bayraklı’da sürdüren AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili ...
 
‘En büyük yardımcılarımız yine kadınlarımız’
Seçim çalışmaları kapsamında Buca TEMAD’ı ziyaret eden Cumhuriyet Güçbirliği ...
'MHP'nin projeleriyle sütler yollara dökülmeyecek'
MHP’nin İzmir 2. Bölge Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, 21 Mayıs Dünya Süt ...
‘Gençlik toplumsal dinamizmin baş aktörü olacak’
Saadet Partisi iktidarında imkânsızlıklar nedeniyle eğitimden yoksun hiçbir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva