HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2016 Pazartesi - 13:16

Suriyeli ailenin kaderi İzmir’de değişti

Suriye’deki savaşta eşini kaybedince biri henüz 40 günlük, en büyüğü ise 7 yaşında olan 6 çocuğuyla, İzmir'e gelen 32 yaşındaki Maha Mansour, yasal yoldan Kanada'ya gitmeye hazırlanırken; kendilerine İzmir'de ev tutup sahip çıkan Doç Dr. Şüra Baykan'dan ayrılmakta zorlanacağını söyledi.

Suriyeli ailenin kaderi İzmir’de değişti

Savaşın en acı yüzü ölümlü Suriye'de tanışan Mansour ailesinin yolu, Avrupa hayaliyle geldikleri İzmir'de 'yardımsever insanlarla' kesişti. 32 yaşındaki Maha Mansour çaresiz halde Basmane sokaklarında dolaşırken kendilerini mültecilere yönelik çalışmalar yapan Halkların Köprüsü Derneği üyesi Doç.Dr. Şüra Baykan fark etti. Denizden yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçip, oradan da akrabasının bulunduğu İsveç'e gitmek isteyen genç kadına yardım eden dernek üyeleri bununla da yetinmeyip, umut yolculuğunda hayatını kaybedenlerin görüntülerini izlettirip onu vazgeçirdi. Kısa süreliğine bir sığınmacı kampına yerleştirilen Mansour ailesi burada rahat etmeyince, Doç.Dr. Şüra Baykan kendilerine bir ev tutup burada yardımcı oldu.

Derneğin başkanı Prof. Dr. Cem Terzi'nin çabalarıyla uluslararası ilişkiler devreye sokuldu ve Kanada'da Mansour ailesine sponsor olacak gönüllüler bulundu. Girişimler sonucu Kanada Hükümeti anne ve 6 çocuğunu yasal yoldan mülteci olarak kabul etti. Büyükelçilik görevlileri gerekli görüşmeleri yaptı, işlemleri başlattı.

Çocuklarıyla yeni hayatına başlamak için gün sayan Maha Mansour sevincini hep yanında olan Doç.Dr. Şüra Baykan ile paylaştı. Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof.Dr. Cem Terzi ve Doç.Dr. Şüra Baykan ile yollarının kesişmesinden sonra yaşamının değiştiğini anlatan Mansour, şöyle dedi: "Sokaklarda çaresizce dolaşırken bizi alıp Şüra hocanın evine götürdüler ve Ege Denizi'nde benim gibi karşıya geçmeye çalışan insanların yaşadığı facia görüntüleri izlettikten sonra kararımdan vaçgeçirdiler. Onlarla karşılaşmamış olsam belki de şu an çocuklarımla birlikte yaşamıyor olacaktık. İsveç'deki akrabalmanı yanına gitmek istiyordum. Bu hayalim gerçekleşmeyince umutsuzluğa kapıldım. Bir anne olarak 6 çocuğumun geleceği beni düşündürüyordu. Fakat Şüra ve Cem hoca bu umutsuzluğu asla kabul etmedi ve Kanada mücadelesini başlattı. Ankara'da mülakata gittim, sağlık kontrolünden geçirildim, Kanada'ya kabul edildiğim haberi geldi. Benim için buradan, tanıdığım bu iyi insanlardan ayrılmak çok zor. Geceleri çocuklarla birlikte gözümüze uyku girmiyor. Hepsi çok heyecanlılar ve o büyük günü yaşamayı bekliyoruz. Çocuklarımın geleceği kurtuluyor. Bu bir anne için çok önemli bir şey. Emeği geçen Halkların Köprüsü Derneği'ne, Kanada'da bana sponsor olan insanlara ve Kanada Devletine ne kadar dua etsem azdır. Tüm dünya kapılarını mültecilere şart koşmadan açsın, insanlar umut yolculuğunda ölmesin."

Maha ve çocuklarına evinin kapısını açan ve Halkların Köprüsü Derneği üyesi Doç.Dr. Şüra Baykan, Suriyeli ailenin geleceğinin kurtulması adına çok sevinçli olduğunu belirerek, "Onlara çok alıştım. Çocuklar 'Anne' diyerek seviyordu. Bizler için onlardan ayrılmak hiç de kolay olmayacak" dedi. (dha)

 
Sözcü Kalın'dan 'PYD koridoru iddiası'na yanıt
 
Marmaris’te yön levhaları hedef tahtası oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Adliyenin yeni başkanı’ konuştu: Devrim olacak!
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi başkanlığına atanan 1. İcra Mahkemesi Hakimi ...
Karaburun’da korkutan deprem!
İzmir’in Karaburun İlçesi açıklarında, Richter Ölçeği'ne göre 3.7 büyüklüğünde ...
Küçükmenderes Özer’i vermiyor!
İzmir’in Selçuk ilçesinde, geçen cumartesi günü nehir kenarında arkadaşlarıyla ...
 
Şirince Nişanyan’da ‘çikolata tadında bir hafta sonu’
Şirince Nişanyan Evleri Mutfak Atölyesi 9-10 Nisan’da Türkiye’nin en iyi ...
Bahçeli adına Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü
MHP’nin kuruluş kongresini yaptığı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de ...
Faciadan dönüş: 400 kilo patlayıcı imha edildi
Diyarbakır’dan jandarma ekipleri, Diyarbakır-Batman karayolundaki asfaltın ...
 
Savcı Kiraz'ın öldürüldüğü anın yeni görüntüleri!
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz geçen yıl 31 Mart'ta iki ...
Flaş gelişme: Beratcan’ın annesi gözaltında
İstanbul'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla’da cansız bedeni bulunan 10 ...
Teröristler kaçarken muhtarı öldürdü!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yola döşenen patlayıcının askeri aracın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva