HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2016 Pazartesi - 12:21

‘Adliyenin yeni başkanı’ konuştu: Devrim olacak!

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi başkanlığına atanan 1. İcra Mahkemesi Hakimi Turhan Eğlenoğlu, "İstinaf mahkemeleri Türk yargı tarihinde bir devrim olacak" dedi.

‘Adliyenin yeni başkanı’ konuştu: Devrim olacak!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nce hazırlanan ve bin 34 hakim ve savcıyı kapsayan bölge adliye mahkemeleri kararnamesinde İzmir Bölge Adliye Mahkemesi başkanlığına atanan 1. İcra Mahkemesi Hakimi Turhan Eğlenoğlu, hakimlik mesleğeni yurdun her tarafında yaptığını belirterek, "İstinaf mahkemeleri Türk yargı tarihinde bir devrim olacak" dedi. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'na Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ayhan Aygün, Komisyon üyeliğine İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Naki Ceylan getirildi.

Başkan olarak atandığı saatten itibaren telefonunun susmadığını belirten İzmir 1. İcra Mahkemesi Hakimi Turhan Eğlenoğlu, DHA muhabirine açıklama yaptı.

İstinaf mahkemelerinde 32 dairenin yer alacağını, bunlardan 17'sinin hukuk, 15'inin ise ceza dosyalarına bakacağını söyleyen, evli ve iki çocuk babası, 62 yaşındaki Eğlenoğlu, "1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdim. 35 yıldır mesleğin içerisindeyim. Mesleğe ilk olarak Niğde'de başladım. Sırasıyla da Hakkari Uludere, Urfa Halfeti, Denizli Çardak, Tokat Turhal, Diyarbakır, Ödemiş ve son 18 yıldır da İzmir'de aynı mahkemede görev yaptım. Terörün en yoğun olduğu zamanda Turhal'dan Diyarbakır'a tayin oldum. Türkiye'nin neresi olursa olsun biz orada görevimizi layıkıyla yapmaya çalışırız. 20 Nisan'da yeni görev yerim tebliğ edilecek. 20 Temmuz'da da Bölge İstinaf Mahkemeleri'nde dosya almaya başlıyacağız. 5 yıla kadar olan ceza ve hukuk davalarına bakılacak. Yeni taslak hazırlanıyor. Bu cezalar üste çekilecek. Biz küçük Yargıtay olacağız" dedi.

İstanbul'dan sonra ikinci en büyük istinaf mahkemesinin İzmir'de olduğunu belirten Turhan Eğlenoğlu, "İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Küthaya, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale illeri ile ilçe adliyelerinden gelecek dosyalara bakacağız. Bölge İstinaf Mahkemeleri Türk hukuk sisteminde ilk kez uyuglanacak. Türk yargı sisteminde bir devrim olacak. Bu sistem İtalya, Almanya ve Hollanda'da yıllardan beri uygulanıyor. Bozulan dosyalar mahkemesine gönderilmeden, duruşmalı olarak yapılacak. Bu da vatandaşın adalete olan güvenini artıracak. Şu an 150 personel var. Bu sayı yetersiz. Yeni personel alımı yapılacak. 2017 yılında da inşaatı devam eden yeni binamıza taşınacağız. Orası 5 bloktan oluşmakta ve 100 daireye yetecek şekilde yapılmakta" dedi.

İzmir'de 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasına bakan mahkeme başkanı Orhan Kızıltaş ceza daire başkanlığına, aynı davada duruşma savcısı olan Cumhuriyet Savcısı Ali Ertan'da daire savcısı olarak atandı. (dha)

 
Erdoğan: Başkan yerde o bürokratı 1 gün bile...
 
AK Parti Konak’ta meclis Şanlı’ya emanet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da korkutan deprem!
İzmir’in Karaburun İlçesi açıklarında, Richter Ölçeği'ne göre 3.7 büyüklüğünde ...
Küçükmenderes Özer’i vermiyor!
İzmir’in Selçuk ilçesinde, geçen cumartesi günü nehir kenarında arkadaşlarıyla ...
Şirince Nişanyan’da ‘çikolata tadında bir hafta sonu’
Şirince Nişanyan Evleri Mutfak Atölyesi 9-10 Nisan’da Türkiye’nin en iyi ...
 
Bahçeli adına Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü
MHP’nin kuruluş kongresini yaptığı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de ...
Faciadan dönüş: 400 kilo patlayıcı imha edildi
Diyarbakır’dan jandarma ekipleri, Diyarbakır-Batman karayolundaki asfaltın ...
Savcı Kiraz'ın öldürüldüğü anın yeni görüntüleri!
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz geçen yıl 31 Mart'ta iki ...
 
Flaş gelişme: Beratcan’ın annesi gözaltında
İstanbul'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla’da cansız bedeni bulunan 10 ...
Teröristler kaçarken muhtarı öldürdü!
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yola döşenen patlayıcının askeri aracın ...
PKK'lıların attıkları molotof komiseri yaktı!
Adana'da bir komiser yardımcısı, izinsiz gösteriye müdahale sırasında, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva