HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2012 Perşembe - 17:50

Sinan’dan Bayır’a kordon çıkışı

Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası Meclis Üyesi CHP’li Kadir Sinan, Kocaoğlu’nun onay vermediği Kordon’daki tente projesi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Sinan, “İl Başkanı Bayır, iyi niyetli de olsa Kordon’a müdahale etmesin” dedi.

Sinan’dan Bayır’a kordon çıkışı

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kordon esnafını karşı karşıya getiren tente projesinin yankıları devam ediyor. Son yapılan belediye meclis toplantısı öncesindeki CHP grup toplantısında açıklamalar yapan Büyükşehir ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Kadir Sinan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ı topa tuttu. Belediye zabıta ekiplerinin operasyonu ile gündeme gelen Kocaoğlu’nun Ankara dönüşünde “kent estetiği ve ilgili kurullarımızdan geçmemiştir” dediği Bayır modeli proje henüz resmi onayı almazken konuyla ilgili eleştirilerde bulunan Sinan, İl Başkanı Bayır’ın karışmasının doğru olmadığını söyledi. Sinan, Bayır’ın Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’nın işletmesinin ön tarafına yaptığı yeni camlı tente projesini eleştirdi.
 
BU İŞİ KENDİSİ YAPIYOR
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın çizdiği Kordon’da örnek olarak uygulanan yeni tente projesinin kendisinin de bulunduğu Çevre Komisyonu’ndan geçmediğini ifade eden Kadir Sinan, bu tür girişimlerin hatalı olduğunu söyledi. Uzmanlık alanı, işi ve mesleği pvc, pergole, doğrama, panjur ve küpeşte olan CHP İl Başkanı Bayır’ın tavrının ve durduğu noktanın yanlış olduğunu anlatan Sinan, “İl Başkanı iyi niyetli de olsa bu işe karışmamalıdır. Kendisinin de bu işi yaptığından yola çıkarsak davranışı uygun olmuyor. Çünkü kendisi bu işin yıllarca üreticiliğini yaptı. İl Başkanının bu tip projelerden maddi olarak gelir beklentisi yok. Bunu çok iyi biliyoruz fakat Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun onay vermediği bir konuda araya girip, çalışma yapması uygun olmuyor” dedi. Sinan ayrıca, Bayır’ın Kordon’da uygulamaya koyduğu projeyi başta içinde bulunduğu komisyon olmak üzere meclis toplantısında meclis üyelerine bile anlatmadığını ifade etti.
 
KİMSE HAKARET EDEMEZ
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Adnan Koç’un açıklamalarına o gün toplantıda cevap veren ve Koç’a tepki gösteren Sinan, kentin seçilmiş bir belediye başkanına kimsenin hakaret edemeyeceğini söyledi. Koç’un sözlerinin çok yanlış olduğunu anlatan Sinan, Kordon, sadece Kordon’da bulunan işletme sahiplerinin değildir. Kordon için Menemen’de Karşıyaka’da Buca’da ve Kadifekale’nin bir mahallesinde oturan insanın bile söyleyecek sözleri vardır. Kimse bana ‘sen Kordon’da ikamet etmiyorsun, konuşmaya hakkın yok’ diyemez. Gecekondu mantığı ile oraları işgal edenlere dur denilmesi gerekiyor. Belediyenin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak noktada buluşması gerekir” diye konuştu.
 
ÇATIŞMADAN FAYDALANANLAR VAR
Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’nın orta yolu bulmak için çalışma yapması gerektiğini dile getiren Sinan, derneğin ve orayı temsil eden sivil toplum kuruluşlarının yanlış kişiler tarafından temsil edilmeye çalışıldığını söyledi. Kocaoğlu ile Şanlı arasında, belediye ile esnaf arasında çıkan çatışma ve karmaşık ortamdan yararlanmak isteyenlerin bulunduğunu anlatan Sinan, “Buna izin verilmemesi gerekir. Şanlı önce yanında bulunan ve onun adına konuşan isimleri ayıklamalıdır. Bu kenti yedi yıldır yöneten bir kişiye yüklenmek doğru değildir” ifadelerini kullandı. Sinan ayrıca, kimsenin kürsü ve konuşma özgürlüğünün sınırlarını aşmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bursalı 13 Ocak 2012 Cuma 23:19

sn kadir sinan doğru çıkış yapmış.bir il başkanının esnafa model yapması ne demek oluyor..bende uzun yıllar başka bir partinin il başkanlığını yaptım..bu tür işlere bulaşmadık..sayın başkanın eşi habere yorumla katılmış vallahi hanımefendi sn kadir sinan ın yanlış birşey sölyemediğini görüyorum isterseniz yazıyı birkez daha okuyun

Yorumu oyla      15      6  
tarafsız 13 Ocak 2012 Cuma 22:18

yorumları okuyorumda karabağlar belediyesi ve onun mec üyesi olan kadir sinan la ilgili bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları hayretle izliyorum 3 yıl içersinde karabağlar da gerçekleştirilenler büyük şehir yatırımları kadar fazladır il başt.bayır bu mucizeyi gerçekleştirenlere köstek değil tam tersine destek olmalıdır ilbaşkanı bu yapılanlardan haberdarmıdır.sayın bayr parlayan yıldız karabağlardadır.

Yorumu oyla      17      7  
gerçek partili 13 Ocak 2012 Cuma 22:09

sayınt.bayırkarabağlarilçekongresiniizleye biri olarak yanlışhatırlamıyorsam siz sayın kadir sinanın kongre divanında yardımcısıydınız aranızda gayet iyiydi ve siz bir aradaspor salonunda bahçede sigara içerken yan tarafınızdaydım kadirsinandan sitayişle bahsediyordunuz neolduda şimdi kadir sinanı bukadar eleştiriyorsunuzüstelikyazınıiçeriğindeeşinizve işinizleilgiliiyiniyetduygularınıifade etmesine rağmenkordonesnafına model sunmanız parti etiği açısından gerçekten doğru değil

Yorumu oyla      17      7  
partili 13 Ocak 2012 Cuma 12:13

sayin sinan il baskaninin karistigi dediginis sey secimden once 70-80 kadar esnafin sorunu dinlemesi idi,ne yani halkin sorunu dinlemek ne zamanda beri suc,dogru sizler boyle halkin icinde gezen ve calisan il baskanlarina aliskin degilsiniz herhalde

Yorumu oyla      19      13  
Tülay Bayır 13 Ocak 2012 Cuma 11:16

sayın a.kadir sinan,siyaset hizmet üretildiği zaman insana haz verir keyif verir,bizim 35 yıldır yapmakta olduğumuz işi siyasi malzeme olarak kullanmanızı yadırgadığımı şirket ortağı ve şu an başında bulunmakta olduğum işi topluma yanlış aksettirdiğinizi düşünüyorum.eğer biraz araştırmış olsaydınız bizim gerçekten ne iş yaptığımızı öğrenmiş olurdunuz.bazı kişilerin hassas olduğu konular vardır.benimde... inancım, ailem, işim,gelir.ve bu konularda herkesin saygı duymasını beklerim.

Yorumu oyla      25      16  
abidik gubidik işler 13 Ocak 2012 Cuma 09:25

abicim bu chpden siz hiç faydalı bir iş gördünüzmü 29 belediye başkanı birbiriyle kavgalı il başkanı desen sürüden ayrılmış çoban misali herkes biribirne sarıyor olan kordon esnafına oluyor

Yorumu oyla      21      12  
yurdum insanı 13 Ocak 2012 Cuma 02:42

Yapılan yorumlara bakıyorum da insanlarımız maalesef artık patlamaya hazır bomba gibi yaşıyor. Yazıyı düzgünce okursanız Kadir Bey'in, sayın il başkanının içinde bulunduğu iş kolundan dolayı getirdiği çözümün etik dışı olabileceğinden bahsediyor. Ayrıca Kadir Sinan, karabağlar meclis üyeliğinin yanında büyükşehir belediyesi meclis üyeliği,ito meclis üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticiliğini de yapmaktadır ve sayın il başkanımız gibi eski ve değerli bir partilidir.

Yorumu oyla      24      16  
Karabaglarlı 12 Ocak 2012 Perşembe 22:07

sayın ABDÜLkadir sinan bey siz karabağlar belediye meclis üyesi değilmisiniz. Yoksa hala konak'tan ayrıldığınıza ınanmıyormusunuz. Karabağlar’ın çarpık yapılaşma, ulaşım, trafik, altyapı, temizlik, güvenlik, sağlıksız kentleşme, sosyal donatı eksikliği, otopark gibi temel kent hizmetleri konusunda ciddi problemleri bulunurken ve bu konuda neler yaptığınız-yapmadığınız ortada iken bu açıkları yapmanız trübüne oynamaktır. Söylermisin sayın sinan yaratmış olduğu istihdam, merkezi ve yerel idareye ödemiş olduğu vergi, İzmir halkına sunmuş olduğu mobilya- oto tamir bakım gibi önemli hizmetler göz önüne alındığında Karabağlar’a sunulan kentsel hizmet yok denecek kadar az değil mi? Bence siz zamanını Karabaglar'a ayırın. Bırakın Bayır'ı kendinize rakip görmeyi istenizde o sizin rakıbınız değil. Onun protokol sırası sızın kat be kat onunuzdur. Karabaglarlı sızden hızmet beklıyor...

Yorumu oyla      24      20  
CHP GONULDAŞI 12 Ocak 2012 Perşembe 18:09

Bu ne biçim parti terbiyesi, bu ne biçim parti disiplini... SİZ hangi vasıfla Bayırı eleştiriyorsun sayın ABDULKADIR SINAN BEY... SİZ KARABAGLAR MECLIS UYESI OLARAK MI BU AÇIKLARIMI YAPIYORSUNUZ. DEMEZLER Mİ ADAMA KARABAGLARDA KI YANLISLARI DUZELTTINMI KI KORDONA EL ATIYORSUN... BU İŞLER HEP REKLAM BENCE... SAV - BAYKAL GRUBUNUN IL BASKAN ADAYI OLMAK İÇİN YAPILMIS BIR AÇIKLAMADIR BU...

Yorumu oyla      29      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarhan: Arınç'ın sözleri değersiz
CHP Grup Başkanvekili Tarhan, Bülent Arınç’ın açıklamalarına karşılık ...
Şükür: G.Saray’la ilgili çok farklı şeyler olabilir
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, Galatasaray’ın şike soruşturması sürecinin ...
Hotar'dan 60 yaş kartı değerlendirmesi
AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hotar: ''Belediyelerde 65 yaş ve üzeri ...
 
Hamzaçebi: Memurlar ilk kez zamsız maaş alacak
Yüzde 2,7'lik artışın geçen yıla ait fark olduğunu söyleyen Akif Hamzaçebi, ...
Moroğlu’ndan SHÇEK İzmir için “yüz kızartan” sorular
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, TBMM Başkanlığı’na Aile ve Sosyal ...
AK Partili Akay'dan, CHP'li Oyan'a faturalı yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 2011 yılı ve gündeme ilişkin ...
 
Sağlık Bakanı'ndan çok ağır suçlama
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası’nda son noktayı koydu.
Gül, Başbuğ için Yüce Divan'ı işaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan ...
Çelik: 'E-muhtıra'nın da hesabı sorulacak
CHP lideri hakkındaki fezlekeyi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva