HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2012 Perşembe - 13:58

AK Partili Akay'dan, CHP'li Oyan'a faturalı yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 2011 yılı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP milletvekili Oğuz Oyan’ın, seçim harcamalarına yönelik eleştirilerine de yanıt veren Akay “Bizim seçim harcamalarıyla ilgili hesap vereceğimiz tek nokta genel merkezimizdir” dedi.

AK Partili Akay dan, CHP li Oyan a faturalı yanıt!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu ve il yönetimi, son bir yıldaki çalışmalar ve siyasi gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Kordon Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, 2011 yılını değerlendiren Akay, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda da bulundu. CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’ın; iki bakan Ertuğrul Günay ve Binali Yıldırım’ın seçim dönemindeki harcamalarına ilişkin eleştirilerine yanıt veren İl Başkanı Akay, Oyan’ı, araştırmadan ve bilmeden eleştirmekle suçladı.
 
“KİMSEYE HESAP VERMEYİZ”
Oyan’ın, seçim öncesi, seçmene gönderilen mektupların parasının hangi bütçeden karşılandığını sormuş “PTT 2 milyon 950 bin kişiye mektup gönderildiğini söylüyor, Bakan örnekleme yoluyla bazı seçmenlere gönderildiğini belirtiyor. PTT’nin açıklamalarına bakınca Bakan Günay yalan söylüyor” demişti. Oyan’ın bu iddialarına sert cevap veren Akay, milletvekillerinin, seçim harcamaları ile ilgili kimseye hesap vermeyeceklerini söyledi. Akay “Sayın Oğuz Oyan’ın bilmeden, anlamadan, dinlemeden, araştırmadan yapmış olduğu bir konu var. 25 Mayıs tarihinde PTT İzmir Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz sözleşme gereği 2 milyon 904 bin 500 kişiye sayın bakanlarımızın ifadeleriyle mektuplar dağıttık. Bu dağıtımların 2 Haziran tarihinde ödemesi yapıldı ve dağıtımlar yapıldı. Dolayısıyla partimizin genel merkezinin seçim çalışmaları dolayısıyla il teşkilatımıza gönderdiği, partimizin gönüldaşlarının yaptığı bağışlardan karşılanan miktarlarla biz PTT’ye 720 bin lira olarak borcumuzu ödedik. İşte tahsilat makbuzu burada. Sayın Oğuz Oyan bu paranın nereden geldiğini soruyor. Biz neden seçmenlere mektup göndermişiz? Bunun hesabını biz Oğuz Oyan’a vermek zorunda değiliz. İzmir’i ilgilendiren birçok konu varken AK Parti’nin iç işini ilgilendiren böyle bir konuya Sayın Oğuz Oyan’ın değinmesini şahsen esefle karşılıyorum. Bizim seçim harcamalarıyla ilgili hesap vereceğimiz tek nokta genel merkezimizdir. Ak Parti il teşkilatının veremeyeceği hiçbir hesap yoktur. Sayın bakanlarımız, sayın milletvekillerimiz seçimde yaptığı harcamalarla ilgili kimseye hesap vermek zorunda değil. Biz seçim bütçemizi 4 milyon olarak açıklamıştık. Birçok kişi bunu hayretle karşılamıştı” dedi.
 
Akay, Bakan da olsa milletvekili adaylarının seçimde nereye, ne kadar harcama yapıldığını bilmeyeceğini kaydederek, ‘Bakan yalan söylüyor’ iddialarının da gerçeği yansıtmadığını söyledi. Akay “Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) başı benim. Bir aday bakan da olabilir normal milletvekili de olabilir. SKM’nin kaç bina giydirdiğini, kaç bin adet poster dağıttığını, radyolara, televizyonlara ne kadar ilan verdiğini bilmez. Bunu SKM bilir. Sayın bakanımıza Oğuz Oyan’ın sorduğu soruya aslında bizim cevap vermemiz gerekir” diye konuştu.
 
HEDEF YÜZDE 47
12 Haziran genel seçimlerinde, AK Parti’nin İzmir’deki oy oranını yüzde 37’ye çıkardıklarını belirten ve yerel seçimlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından konulan yüzde 47’lik hedefi hatırlatan Akay “Artık sürat başladı. Vites arttırıyoruz. İnşallah Yüzde 47’ler de bizim için az gelecek” dedi. Akay Pazar günü Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin katılacağı İzmir’deki toplantı ile yerel seçim çalışmalarının da başlatacaklarını açıkladı. Akay “Cumartesi günü Çeşme’de Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda “Gençlik Çalıştayı” yapılacak. İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak’tan gençler katılacak. Pazar günü ise Balçova Termal Tesisleri Kardelen salonunda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Tanrıverdi’nin katılacağı mahalli idarelerle ilgili bir toplantımız olacak. Muhtarlarımızın organizasyonunda gerçekleşecek bu toplantıda muhtarların özlük hakları, ecri misil, 2B arazileri gibi konular uzman kişiler tarafından sayın bakanımızın da katılımıyla konuşulacak. Öğleden sonra ise, aile içi toplantı yapacağız. İzmir’de belediye ve il genel meclis üyesi arkadaşlarımızla gerçekleştireceğimiz bu toplantıda 2014 yerel seçimleriyle ilgili ilçelerin yereldeki sorunları ve çözüm önerileri konusunda çalışmaları başlatıyoruz. 2014 yerel seçimlerin startını inşallah Pazar günü yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcımızla vermek istiyoruz” dedi.
 
KORKARAK İDARECİLİK YAPILMAZ
Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sayıştay’ın görüşünü gerekçe göstererek 60 yaş kartlarını uygulamadan kaldırmasına tepki gösterdi. Çakar “İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada operasyonların Sayıştay denetimleri nedeniyle gerçekleştiğini, yarın 60 yaş kartları için de bir operasyon olabileceği gerekçesiyle bu uygulamadan vazgeçtiklerini bildirdi” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Korkarak idarecilik yapılmaz. Herhangi bir konuda soruşturma geçirilmiş olması idarecinin diğer sorumluluklarından kaçmasını gerektirmez. Bu kurum dışında suçlu arma anlayışıdır. Bahane üretmekten ve bahane bulmaktan vazgeçmeliler. Kaldı ki, kendi partilerinin Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler kendi kişisel sitesinde de Sayıştay görüşünün bu kartları kaldırmayı zorunlu kılmadığını açıklamıştır”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜSEYİN AHMETOĞLU 13 Ocak 2012 Cuma 14:24

MASALCI AMCA ADRESİ Mİ ŞAŞIRDINIZ MASALCI İZMİRDE YALNIZ VE YALNIZ SN AZİZ BEYE MAHSUSTUR.TEŞKİLAT ADINA GELİNCE İZMİRDE ÇOK UYUMLU VE ÖRNEK ÇALIŞMALARI İLE TEŞKİLATI İLE BARIŞIK VE HERANLAMDA ABİSİDİR .BÖYLESİ KRALAMA HİÇ KİMSEYE BİRŞEY KAZANDIRMAZ.BU PARTİ HEPİMİZİN VE EN ÖNEMLİSİ SAHİBİ SN RECEP TAYYIP ERDOĞANA DUYDUĞUMUZ SAYGI,TEŞKİLATIN BAŞINDAKINE AYNI SAYGIYI GÖSTERMELİYİZ

Yorumu oyla      13      7  
MASALCI AMCA ! 13 Ocak 2012 Cuma 07:29

BİRAZ MUHALEFET YAP AMCA MUHALEFET. HER TOPLANTINDA MASAL ANLATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPTIĞINIZ YOK. DİKTADÖR MİSALİ YÖNETİM SERGİLEMEKTESİNİZ. BİRLİK BERABERLİK HAK GETİRE. Bİ DE KANKAN 47 DEDİ SİZDE ALDINIZ GİDİYORSUN. GİDERKEN BİR DE ARKANIZDA BIRAKTIĞINIZ ENKARA BAKIN. AK PARTİ İZMİR TEŞKİLATI İKİNİZDEN ÇEKTİĞİNİ NASIRLARINDAN BİLE ÇEKMEDİ. YAZIK BU PARTİYE EMEK VEREN İNSANLARA. KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK SN BAŞKAN. SİZİN DE SONUNUZ ÇOK YAKIN BENDEN SÖYLEMESİ ...

Yorumu oyla      14      7  
Şakir Turan 12 Ocak 2012 Perşembe 22:43

AKP Türkiyenin en büyük partisidir ve bu ölçüde kanunda tanımlanan bedel kadar hazine yardımı alır.Bizim gibi AKP sevdalılarıda partiye ellerinden gelen kadarıyla destek olurlar.Sizde toplayın sizde alın...

Yorumu oyla      15      9  
Cengiz Nuri 12 Ocak 2012 Perşembe 20:32

CHP'nin misyonu çamur at izi kalsın!

Yorumu oyla      14      9  
Ali Çetin 12 Ocak 2012 Perşembe 15:29

Biz İzmir'e chp mitingine kendi paramızla gidiyoruz, yeme içme tüm masraflarımızı cebimizden karşıyoruz. Sayın akay kamuoyunun bilmesi gerekir diye düşünüyorum; izmir de miting yaptığınızda herkese su ayran tost şapka şemsiye vs dağıtıyorsunuz ki anlaşılan bir kaç trilyon para harcıyorsunuz tabii ki bunun kaynağını herkesin bilmesi gerekir. Budeğirmenin suyu nederen geliyor.seçimlerde her kente 3-5 milyon lira ayırmanız mümkün değil, çünkü partinin böyle bir bütçesi yok.

Yorumu oyla      21      11  
HESAP VER? 12 Ocak 2012 Perşembe 14:58

SAYIN AKAY, SEN ÖNCE TUNCAY BAŞKANIN HESABINI VER,GENÇLİK KOLLARIN KONGRESİSİN HESABINI VER,35 SARIŞININ HESABINI VER,AYDIN ŞENGÜLE ORTALARDA GÖRÜNME TEŞKİLAATA SÖYLEDİGİN LAFIN HESABINI VER,AZİZ DEMİRE YAPTIGIN YARDIMLARIN HESABINI VER,SEN ÖNCE ÖTOBÜS PARALARININ HESABINI VER,BAYRAKLININ HESABINI VER,

Yorumu oyla      32      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık Bakanı'ndan çok ağır suçlama
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası’nda son noktayı koydu.
Gül, Başbuğ için Yüce Divan'ı işaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan ...
Çelik: 'E-muhtıra'nın da hesabı sorulacak
CHP lideri hakkındaki fezlekeyi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
‘AKP kentsel dönüşümde çifte standarda son vermelidir’
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel AKP politikalarını eleştirerek, ...
Bakan Yıldırım: "Genç istihdamı hızlı artıralım"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilgisayar ...
Kılıçdaroğlu’ndan iddia: Büyükanıt’a dokunamazlar
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, önceki gün Genel Başkanı Kemal ...
 
Bakan Ergin: Yargılama süresi ortalama 1 yıla inecek
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay’daki dosyaların 1 yıl içinde erimeye ...
Arınç: Darbe isteyen iddianameyi okusun
Arınç, 12 Eylül'le ilgili iddianameye değinerek, ''Bundan sonra darbeciliği ...
AK Parti Aliağa’da görev dağılımı yapıldı
AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'nın yapılan olağan kongresi sonucu Kazım ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva