HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2012 Perşembe - 13:10

Çelik: 'E-muhtıra'nın da hesabı sorulacak

CHP lideri hakkındaki fezlekeyi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yargılamaları kendilerinin yapmadığını söyledi. Bunun adaletin görevi olduğunu belirten Çelik, “28 Şubat ve 27 Nisan bildirisinin de hesabı günün birinde sorulacak” dedi.

Çelik:  E-muhtıra nın da hesabı sorulacak

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, bir basın toplantısı düzenledi.
 
Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki fezlekeyi değerlendirdi.
 
Çelik, özetle şunları söyledi:
 
Bütün Pinochet’ler hesap vermelidir. Ben burada 12 Eylül’ün tablosunu filan anlatmak istemiyorum. 1 milyon 650 bin insan bu işin mağduru olmuştur. Bu karanlık dönem, ümit ediyorum ki bu davaların başlamasıyla tekrar aydınlanacaktır.
 
Bu, 28 Şubat için de yapılmalıdır. 28 Şubat bir Gestapo dönemiydi, manevi işkencelerin yapıldığı bir dönemdi, belki doğrudan kimseye silah doğrultulmadı ama Sincan’dan yürütülen tanklar aslında milletin iradesinin üzerinden yürütüldü. 27 Nisan bildirisi de buna dahildir.
 
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘Niye bu dönemi yargılamıyorsunuz?’. Biz mi yargılıyoruz? Hükümetler yargılama makamı değildir, biz kimseyi yargılamıyoruz. 12 Eylül’ü yargılayanlar bu memleketin hukukçuları olduğu gibi, ‘Ergenekon’ davasında yargılama yapanlar bu ülkenin adaleti olduğu gibi ‘Balyoz’ davasında da bu ülkenin adaleti, hakimi ve savcısı. Bunların da hesabı günün birinde sorulacaktır.
 
28 Şubat sürecinde Türkiye'de bir rezillik sergilendi. Tele-kızların, uyuşturucu baronlarının, zamparaların irticanın bir aleti olarak ortaya sürüldüğü bir dönemdi. Medyamız bu işlere o zaman teşne oldu. Bu açıdan herkes bu mesele ile ilgili kafasını netleştirmelidir.
 
‘Şu yargılanıyordu, bu niye yargılanmıyor?’ diye bize soruyorlar. Yargılamaları biz sıraya koymuş değiliz. Bu ülkenin adaleti var. ‘Yargı hükümetin iktidarın talimatıyla hareket ediyor’ diyorlar ama bir taraftan da bize ‘şunun, bunun yargılanması için devreye girin’ diyorlar. Ancak bizim iktidarımız böyle bir çelişkinin içinde olmayacaktır.
 
‘CHP DİREKLERARASI TİYATRO GÖSTERİSİ SERGİLİYOR’
CHP bu günlerde tam bir tuluat, direklerarası tiyatro gösterisi sergiliyor. Kılıçdaroğlu'na hazırlanan fezleke CHP'lileri o kadar mutlu etti ki çocuklar gibi şendiler.
 
Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde ilk defa mı fezleke hazırlanıyor? Hayır. 1 Haziran 2011'de Bitis valisine hakaretten, 19.09 20011 de yine aynı şekilde valiye hakaretten, 20.05.2011'de, 13.04.2011'de yine hakaretten ve 20.05.2011'de toplantı ve gösteri yasasına muhalefetten....
 
Peki bu fezlekelerle ilgili olarak Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'liler neden ses çıkarmadı? Siz hukukçulara ağız dolusu hakaret edeceksiniz sonra size fezleke gönderildiği zaman Başbakan'ın haberi vardı diyeceksiniz. Bizim partimizden de başta Başbakanımız olmak üzere çok sayıda arkadaşımızın fezleke var.
 
‘CHP KENDİ İÇİNDE KAYNIYOR’
CHP kendi içinde kaynıyor. Parti içinde Kılıçdaroğlu için büyük bir muhalefet var. Kılıçdaroğlu'da şimdi mağdur ve mazlumu oynuyor. Durumu öyle bir takdim ettiler ki sanki yarın Kılıçdaroğlu tutuklanıp yarın cezaevine girecek.
 
Kılıçdaroğlu sanıyor ki her cezaevine giren başbakan olacak. Sinan Aygün'de girdi cezaevine...
 
‘MHP CHP İLE AYNI SAFA GELDİ’
Devlet Bahçeli, grup toplantısı konuşmasında bir şeyin üzerinde durdu. Dedi ki, "Silivri cezaevi Bekir Ağa bölüğüne dönüştü". Eskiden İstanbul Üniversitesi'nin kampüsünün içinde askeri cezaevi varmış. Bu cezaevinin başında da Bekir Ağa diye bir binbaşı varmış. Bu cezaevi en kötü günlerini İstanbul'un işgali sırsasında yaşamış. Kimse, Süleyman Nazif, Sait Halim Paşa gibi tutukluları Ergenekon sanıklarıyla bir tutumaz.
 
Çorum'da, Sivas'ta biz hep tetik çeken elleri gördük ama o tetiği çektirenleri görmedik. Sonra bir bakıyoruz ki bu işlerin altından derin devlet çıkıyor. Sayın Devlet Bahçeli bu insanları Süleyman Nazif'e benzetiyorsa ben Bahçeli'yi milliyetçi vicdana havale ediyorum. MHP, ulusalcılık konusunda CHP ile aynı safa geldi.
 
‘BAŞBUĞ’UN YARGILANDIĞI YER DOĞRU’
42 adet internet sitesi oluşturup burada kirli propaganda yapmak ve yaptırmak, sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı bunları delil olarak kabul edip AK Parti'ye kapatma davası açacak ve bunu siz mesleğinden ötürü yanlış görmeyeceksiniz, bu nerede görülmüş Allah aşkına? Mesleğinizle ilgili bir suç olursa Yüce Divan'a gidersiniz doğru. Ama bu bir askeri suç değil. Benim şahsıma sorarsanız ben Başbuğ'un Yüce Divan'da değil, şu anda yargılandığı yerde yargılanmasını düşünüyorum.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RUMUZ 3 12 Ocak 2012 Perşembe 15:21

BAKIN HERKES BAR BAR BAĞIRIYOR YAŞAR BÜYÜKANIT VE CEVİK BİR DİYE ORTADADA KESİN DELİLLER VAR 28 ŞUBATI VE 27 NİSANI BUNLAR YAPTI HALA BİRTEK SAVCI SORUŞTURMA AÇMIYOR VE DOKUNMUYOR BİRDE KALKIP YARGI BAĞIMSIZDIR DİYORLAR SİZ ONLARI BABANIZA ANLATIN YARGI AKP NİN GÜDÜMÜNDE VE EMRİNDE OLMUŞ BUNU SİZDE GAYET İYİ BİLİYORSUNUZ..ÇELİK TE ÇIKMIŞ MARTAVAL OKUYOR SEN O MARTAVALLARI ENAYİLERE OKU İLERİDE BÜYÜK ANIT VE CEVİK BİREDE SORUŞTURMA AÇILACAK AMA TUTUKLULUKLAR KALDIRILDIKTAN SONRA GÖRECEKSİNİZ.

Yorumu oyla      13      6  
12 Ocak 2012 Perşembe 14:24

BU H.ÇELİK VANDA AİLESİYLE BİRLİKTE NELER YAPTIĞINI TÜM VANLILAR BİLİYOR HERTÜRLÜ PİSLİĞİN ALTINDAN BU AİLE ÇIKIYOR ONUN İÇİN ANTEPTEN ADAY OLDU BU DEFA

Yorumu oyla      15      6  
AHMET 12 Ocak 2012 Perşembe 14:20

SİZ O PALAVRALARI ENAYİLERE ANLATIN ONLAR YUTAR BAŞBAKAN 8 SAAT Y.BÜYÜKANITLA TAVLAMI OYNADI SİZE MUHTURA VERENE ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜNÜ BABAMMI VERDİ ALTIN ZIRHLI ARAÇ KİM VERDİ VERMEDİKLERİNİZ İÇERİDE SONRADA ADALET YOK BAĞIMSIZDIR ANLAT SEN KARGALAR BİLE GÜLÜYOR 5 YAŞINDAKİ AKLI BAŞINDA BİR ÇOCUĞU KANDIRAMAZSINIZ.KİMSE SESİNİ ÇIKARMASIN SİZDE FAŞİZM OYUNLARINIZA DEVAM EDİN CHP TEPKİ GÖSTERMİŞ ZORUNUZA GİDİYOR ZORUNA GİDEN HERKİM VARSA GİTSİN YAPTIĞINIZ PİSLİKLERİN HESABINI VERECEKSİNİZ.

Yorumu oyla      14      6  
Beraber yürüdünüz Dolmabahçede 12 Ocak 2012 Perşembe 14:01

27 nisan'ın hesabı dolmabahçe'de görüldü ve kapandı sn. çelik. bırakın artık gözümüzün içine bakarak martaval okumayı. her şeyde suç duyurusunda bulunmayı, savcıları göreve davet etmeyi biliyorsunuzda 27 nisan için niye savcıları göreve davet etmiyorsunuz. davet edemezsiniz çünkü dolmabahçe entrikalarınız ortaya dökülür. sanmayın yaptıklarınız ilelebet gizli kalacak, elbet o hesaplar birgün açılacak ve yüce divanda kuzu kuzu hepsinin hesabını vereceksiniz.

Yorumu oyla      14      6  
günün birinde 12 Ocak 2012 Perşembe 13:32

size de hesap sorulacak... türk yazını yaşayacaksınız...

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘AKP kentsel dönüşümde çifte standarda son vermelidir’
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel AKP politikalarını eleştirerek, ...
Bakan Yıldırım: "Genç istihdamı hızlı artıralım"
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilgisayar ...
Kılıçdaroğlu’ndan iddia: Büyükanıt’a dokunamazlar
CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, önceki gün Genel Başkanı Kemal ...
 
Bakan Ergin: Yargılama süresi ortalama 1 yıla inecek
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay’daki dosyaların 1 yıl içinde erimeye ...
Arınç: Darbe isteyen iddianameyi okusun
Arınç, 12 Eylül'le ilgili iddianameye değinerek, ''Bundan sonra darbeciliği ...
AK Parti Aliağa’da görev dağılımı yapıldı
AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı'nın yapılan olağan kongresi sonucu Kazım ...
 
Kuzu’dan Kılıçdaroğlu’na: Banane ulan, git savcıya söyle
AKP'li Burhan Kuzu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Çevik Bir geziyorsa, ...
Arınç: Paramız var ki 1 milyar dolar veriyoruz
Son dönemde dolardaki yükseliş trendine değinen Başbakan Yardımcısı Bülent ...
Menemenliler Bakan Eker’e Büyükşehir’i şikayet etti
AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva