HABERLER>POLİTİKA
12 Ocak 2012 Perşembe - 17:19

Tarhan: Arınç'ın sözleri değersiz

CHP Grup Başkanvekili Tarhan, Bülent Arınç’ın açıklamalarına karşılık olarak ‘‘Değersiz buluyorum. Yapabilecekleri şeyi yapmadıkları taktirde yapılan bütün sözler laf-ı güzaftır, değersizdir'' dedi.

Tarhan: Arınç ın sözleri değersiz

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin değerlendirmesi üzerine, ''Anayasa'nın 148. maddesi çok net. Gayet doğal bir değerlendirme'' dedi.
 
Tarhan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ''fezleklerle ilgili konuştuğunu, 'her cezaevine giren başbakan olamıyor' dediğini, bu sözlerinden de fezlekeler arasındaki farkı bilmediğinin ortaya çıktığını ileri sürdü.
 
Tarhan, ''Çünkü bizim fezlekemiz adil yargılamayı etkileme denilen eleştiri ile alakalı bir fezleke iken, onların fezlekesi sahtecilik, kalpazanlık gibi fezlekeler. Bunlar unutulmuş anlaşılan. 'Cezaevine giren herkes başbakan olamıyor' demiş ama biz, 'Amerika'ya gidip biat eden Başbakan oluyor' gibi anlıyoruz bunu. Kusura bakmasın ama bizden hiç kimse böyle bir onursuzluk yapmaz'' diye konuştu.
 
Çelik'in ''CHP, kendi iç çatışmalarıyla ilgilensin'' dediğini de hatırlatan Tarhan, ''Ben de böyle laf edenlere diyorum ki, önce kendi içlerindeki cemaat çatışmalarına baksınlar'' değerlendirmesinde bulundu.
 
''AK Parti'nin toplumun zihnini kirletmeye çalıştığını'' iddia eden Tarhan, şunları söyledi:
 
''Adil yargılamayı etkileme suçu, 'ben bu davanın savcısıyım' diyenler, özgürlükler lehine yorum yapıp tutuklama kararlarına karşı çıkan yargıçlara, 'çetenin nöbetçi yargıç ve savcısı' diyenler ve sınıf arkadaşları yüksek yargıya konuşlanınca 'Allah verdikçe veriyor' diye sevinç gözyaşları döken adamların işlediği suçtur.''
 
Emine Ülker Tarhan, ''Sınıf arkadaşlarına şükür duası yapanlarla, yasa dışı ortam dinlemeleriyle mücadele yerine sürekli kullanıp dedikodu malzemesi yapan bir Adalet Bakanının, kendi kişisel listesini HSYK diye yutturan bir Adalet Bakanının bizim dilimizden anlaması beklenemez. Toplumu bilgilendirmeyle yükümlü olan ve görevi eleştirmek olan anamuhalefet partisi başkanına ve aslında toplumsal muhalefete sopa gösterircesine düzenlenen bu fezlekeden sonra Başbakanın 'işlem tamam' anlamına gelen bir şey söylediğini hatırlayın. Sayın Başbakan 'olması gereken oldu' dedi. Bu mesajı vermesi aslında bence, safdillik oldu. Bunu tezgahlayanların safdilliğidir bu. Ey Bakan ve Başbakan, ince ayar işlerin tezgahlandığını biliyoruz. Bunun da ilk olmadığını anlıyoruz''diye konuştu.
 
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, ''Hüseyin Çelik'in, 'Kuzey Koreliler'in ağlaması' şeklindeki benzetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Aslında değerlendirme yapmaya değer bulmuyorum bu açıklamayı. Değersiz buluyorum, değersiz bir açıklama'' karşılığını verdi.
 
''Bülent Arınç'ın tutuklu milletvekilleriyle ilgili açıklamasını nasıl yorumluyorsunuz?'' sorusu üzerine ise Tarhan, ''Değersiz buluyorum bunu da. Yapabilecekleri şeyi yapmadıkları taktirde yapılan bütün sözler laf-ı güzaftır, değersizdir'' dedi.
 
Tarhan bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Gül'ün İlker Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiği yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine Anayasa'nın 148. maddesinin çok net olduğunu belirterek, ''Gayet doğal bir değerlendirme'' dedi.
 
Tarhan, ''Kılıçdaroğlu'nun Büyükanıt'ın da yargılanması gerektiği yönündeki açıklamasının'' sorulması üzerine de şöyle konuştu:
 
''Dolmabahçe Türkiye'nin kara kutularından birisidir. Açılması için tabii ki bir soruşturma gereği varsa olmalı. Ayrıca 148. madde ile ilgili şunu işaret etmek isterim: Bazı değerlendirmelerde denir ki, 'bunun görevle alakası yoktur.' Peki bir genelkurmay başkanı var, sayalım ki görevi sırasında bir suç işliyor. Çıkıp part time teröristlik yaptığını mı düşüneceğiz. O kadar garip bir değerlendirme ki bir hukukçu olarak anlayabilmem mümkün değil.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şükür: G.Saray’la ilgili çok farklı şeyler olabilir
AK Parti Milletvekili Hakan Şükür, Galatasaray’ın şike soruşturması sürecinin ...
Hotar'dan 60 yaş kartı değerlendirmesi
AK Parti Genel başkan Yardımcısı Hotar: ''Belediyelerde 65 yaş ve üzeri ...
Hamzaçebi: Memurlar ilk kez zamsız maaş alacak
Yüzde 2,7'lik artışın geçen yıla ait fark olduğunu söyleyen Akif Hamzaçebi, ...
 
Moroğlu’ndan SHÇEK İzmir için “yüz kızartan” sorular
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, TBMM Başkanlığı’na Aile ve Sosyal ...
AK Partili Akay'dan, CHP'li Oyan'a faturalı yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 2011 yılı ve gündeme ilişkin ...
Sağlık Bakanı'ndan çok ağır suçlama
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasası’nda son noktayı koydu.
 
Gül, Başbuğ için Yüce Divan'ı işaret etti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanan ...
Çelik: 'E-muhtıra'nın da hesabı sorulacak
CHP lideri hakkındaki fezlekeyi değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
‘AKP kentsel dönüşümde çifte standarda son vermelidir’
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel AKP politikalarını eleştirerek, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva