HABERLER>EGE
14 Eylül 2011 Çarşamba - 19:32

Silah varsa, çekim yok!

Sokak düğününde magandaların tüfeğinden çıkan saçmalarla arkadaşları yaralanan fotoğrafçılar, Kaymakamlık önünde tepkilerini dile getirdiler, düğün sahipleri ‘silah kullanılmayacağına dair sözleşme imzalamazsa, çekim yapmayacağız’ dediler.

Silah varsa, çekim yok!

AYDIN - Aydın’ın Çine İlçesi’nde, sokak düğününde video çekimi yaparken bir magandanın tüfeğinden çıkan saçmalarla elinden yaralanan fotoğrafçı 45 yaşındaki Arif Ali Tekin’in meslektaşları, Kaymakamlık önünde yaptıkları basın açıklamasıyla, tepkilerini dile getirdi, 'Silah varsa, çekim yok' dedi. Fotoğrafçı ve kameramanlar, bundan sonra, düğün sahipleri ile silah kullanılmayacağına dair sözleşme imzalamadan çekim yapmayacaklarını açıkladı.
 
Çine’de fotoğraf stüdyosu işleten, evli ve 2 çocuk babası Arif Ali Tekin, çekim yapmak için geçen Cumartesi günü Aysel Yalçın ve Ömer Faruk Bayındır çiftinin ilçeye bağlı Eskiçine Köyü’ndeki düğünlerine gitti. Düğünde, alkollü olduğu öğrenilen 35 yaşındaki H.H.’nin, havaya ateş etmek için doğrulttuğu av tüfeği aniden ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalar, bu sırada çekim yapan Tekin’in, sağ eline ve kamerasına isabet etti. Yaralanan Tekin, Çine Devlet Hastanesi’ndaki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Aydın Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı, elinden 12 saçma çıkartıldı. Olayın ardından gözaltına alınan H.H., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
SÖZLEŞME
Parmaklarında kırıklar bulunan Tekin’in tedavisi sürerken, Çineli bir grup kameraman ve fotoğrafçı, olayı Kaymakamlık önünde protesto etti. Grup, makinelerini yere bırakarak tepkilerini dile getirip, 'Silah varsa, çekim yok' dedi. Çineli fotoğrafçı ve kameramanlar, aldıkları ortak karar ile bundan sonra düzenlenecek düğünlere gitmeden önce düğün sahibi ile silah kullanılmayacağını belirten sözleşme yapacaklarını açıkladı.
 
Çineli fotoğrafçı Özlem Sevinç, "Çine'nin merkezinde bir düğünde silahlar ateşlenince arkadaşım ile düğünden sürünerek çekimi yarım bırakıp kaçıp kurtulabildik, her yerden mermi sesi geliyordu. Düğünlerde sarhoş olup havaya bilinçsizce ateş açan insanların zevki, diğer insanların hayatından daha değerli olmamalı ve bu saçmalık bir an önce son bulmalı" dedi.
 
SAÇMALARIN İSABET ETTİĞİ KAMERAYI GÖSTERDİ
Maganda kurşunu ile yaralanan fotoğrafçı Tekin'in oğlu 19 yaşındaki Ali Rıza Tekin, basın açıklamasına babasının düğünde saçmalara hedef olan kırık kamerası ile geldi. Babasının yaşadığına şükrettiklerini belirten Tekin, "Dört gündür babam hastanede yatıyor. Belki de artık çalışamayacak. Çünkü parmak kemikleri kırıldı. Sakat kalma tehlikesi var. Babam bu durumdayken, onu yaralayan kişi ertesi gün serbest kaldı. Bu hiç adil değil, mantık kabul etmiyor. Mantığın kabul etmediğini, kanunlar kabul ediyorsa bu konuda kanuni düzenleme yapılması şart. Üç düğündeki çekimlerimiz iptal oldu. Gelecek haftalar için yaptığımız anlaşmaları da iptal etmek zorunda kaldık. Bu olay nedeniyle hayatımız alt üst oldu" dedi.
 
'SİLAHLARIN GÖLGESİNDE ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ'
Altı yıl önce kendisinin de bir düğünde maganda kurşunu ile yaralanarak ölümden döndüğünü belirten fotoğrafçı Serdar Türksoy, "O günü hiç unutamıyorum. Ne zaman elime kamera alsam yaralandığım an aklıma geliyor. Başka yapacak işim olmadığı için de mecburen düğünlerde çekim yapmaya devam ediyorum. Benim yaşadıklarımı bir hafta önce yaralanan meslektaşım Tekin de yaşayacak, buna eminim. 6 yıldır bu nedenle psikolojik travma yaşıyorum. Çine'de son zamanlarda düğünlerde, ateş etme moda oldu. Batı da uygar bir kentte yaşıyoruz ama burası Teksas'a döndü. Birileri ölmeden mutlaka tedbir alınmalı" dedi.
 
Türksoy, düğünlerde silah atıldığında eğlenmeye gelen kadın ve çocukların tamamına yakının kaçarak düğün yerini terk ettiğini belirterek, "Biz davetli değil, çalışmak için düğünde bulunuyoruz. Bu nedenle terk etme gibi bir lüksümüz de yok. Silahların gölgesinde çalışmak zorunda kalıyoruz. Buna bir son verilmeli. Bunun için ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz" diye konuştu.
 
Türksoy, Çine'de bulunan 23 fotoğrafçı ve kameramanın alınan karar uyduklarını ve son günlerde yapılan 14 düğüne hiçbir fotoğrafçı ve kameramanın gitmediğini söyledi.
 
Çine Merkez ve Soğukoluk, Gökyaka, Saraçlar, Umurköy, Eskiçine, Kargı, Camızağılı, Kuruköy, Ovacık, Topçam ve Tepeköy köylerinin düğünlerde en çok silah atılan yerler olduğu belirtildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İnek dereye düştü, ambulans helikopter gönderin'
Afyon Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Servis Birimi'ne çok sayıda ilginç ...
Filistinli çiftçiler Ege’de eğitilecek
Egeli üreticilerin sorunlarının konuşulduğu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ...
Yüksek enflasyon M.Ö. de dertmiş
Çanakkale’de Arkeoloji Buluşması’nda konuşan Kazı Başkanı Prof. Özgünel, ...
 
Yakalanacağını anlayınca...
Turgutlu’da kendisini terk eden eşinin 2 çocuğuyla baba evine dönmesinden ...
Ağrıyan dişle başlayan 44 yıllık mutluluk
Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yaşayan Rum asıllı Nevin ile Selahattin ...
Polisin cinneti evi kan gölüne çevirdi
Uşak'ta, 17 yıllık polis memuru 39 yaşındaki Bayram A., kahvaltı masasında ...
 
İki kaza, 20 yaralı ve kahraman şöför
Alaşehir’deki iki trafik kazasında 2'si ağır, toplam 20 kişi yaralandı. ...
Zorla evlendirilmek istenince intihara kalktı
Yatağan’da kendisini bir yakınıyla evlendirme isteğine karşı çıktığı babası ...
'Bırakın biraz daha yüzeyim'
Bodrum ‘da boğulma tehlikesi geçiren ve tatilcilerle su sporları işletmecileri ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva