HABERLER>GÜNCEL
19 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Şemdinli'de askeri birliğe saldırı: 11 şehit, 16 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristler, askeri karakola saldırı düzenledi. Saldırıda 9 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı... Aynı bölgede araziye döşenen mayın nedeniyle 2 asker daha şehit oldu.’

Şemdinli'de askeri birliğe saldırı: 11 şehit, 16 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristler, askeri karakola saldırı düzenledi. Saldırıda 9 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı... Aynı bölgede araziye döşenen mayın nedeniyle 2 asker daha şehit oldu.’
 
HAKKARİ - Terör örgütü PKK üyeleri, Irak sınırındaki Şemdinli'ye bağlı Tekeli, Günyazı ve Ortaklar köyleri arasındaki Gediktepe mevkisinde bulunan askeri birliğe gece saat 02.00 sıralarında saldırı düzenlendi.
 
Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi çatışma çıktı. Sabaha kadar süren çatışmada 8 asker şehit oldu, 14 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Şemdinli Devlet Hastanesi ile Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Çatışmalarda şu ana kadar 14 terörist öldürüldü.
 
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Hakkari'nin Şemdinli bölgesinde, Türkiye-Irak hudut hattında görevli bir sınır bölüğüne, bir grup terörist tarafından gece 02.00 sıralarında saldırıda bulunulduğu belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Çatışmada 8 asker şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştır. Yaralılar hastanelere tahliye edilmiştir. Bölge takviye edilmiş ve gece süresince çatışma bölgesine, silahlı helikopter ve topçu ateş desteği sağlanmıştır. Ayrıca, Irak'ın kuzeyi bölgesinde tespit edilen hedefler de Hava Kuvvetleri tarafından ateş altına alınmıştır. İlk tespitlere göre çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

ŞEHİT SAYISI 9'A YÜKSELDİ
Yaralı askerlerden birinin daha şehit olmasıyla, şehit sayısı 9'a yükseldi.

MAYINA 2 ŞEHİT DAHA
Saldırının ardından güvenlik güçlerinin yürüttüğü sürdürdüğü operasyonda araziye döşenen patlayıcının infılak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
 
YARALI ASKERLER HASTANEYE BÖYLE GETİRİLDİ...
 
[videoFile=http://webtv.hurriyet.mncdn.net/Haber/semdinli_19062010_1012_flv.flv]
 
 
JETLER BOMBA YAĞDIRDI
Hain saldırının ardından bölge helikopterler ve topçu ateşi altına alındı.Türk jet uçakları da Kuzey Irak'taki bazı hedefleri bombaladı.
 
Hain saldırı sonucu bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği bildirildi. Saldırıdan sonra bölgeye insansız hava uçakları Heron'ların yanısıra taaruz helikopterleri, cobra ve süper copra helikopterleri de gönderildi. Operasyon yer yer sınırın Irak tarafına da kayarak devam ediyor. Bölgeye çok sayıda bordo bereli özel kuvvetler birlikleri gönderildi. İstihbarat birimleri son saldırıda PKK'nın İran kolu PEJAK'ın da yeraldığı konusunda şüpheler bulunduğunu belirtiyor.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN SERT AÇIKLAMA
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu 10 askerin şehit olması, 16 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi. 
 
Erdoğan'ın telgrafı şöyle: "Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu 10 askerimizin şehit olması, 16 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Her devletin olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de birlik ve bütünlüğünü koruma hakkı bulunmaktadır. Devletimiz bu hakkını kullanmada hiçbir tereddüte mahal vermeksizin, terörle mücadeledeki kararlılığını sonuna kadar sürdürecektir. Bu tür hain saldırılar mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye karar mücadelemiz devam edecektir. Devletimiz, kahraman şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıkları, milletimizin sağduyusu ile birlik ve beraberliğine, ülkemizin istikrarına kasteden bölücü fitnenin mutlaka üstesinden gelecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu fitneyi bertaraf edecek kudret ve iradeye sahibiz. Bu çerçevede her türle bedeli ödemeye de hazırız. Acımız ne kadar büyük olursa olsun; soğukkanlılığımızı kaybetmeden, kardeşlik hukukumuza halel getirmeden, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizle beraber mutlaka neticeye ulaşacağız. Milletimizin vatan sevgisinin ölümsüz örnekleri olan kahraman şehitlerimizin eşsiz fedakarlıkları ve aziz hatıraları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine, milletimize ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim.'' 
 
BBC SON DAKİKA OLARAK DUYURDU
BBC, Hakkari’’nin Şemdinli bölgesinde meydana gelen terörist saldırıyı "son dakika" olarak duyurdu. BBC News internet sitesinde ayrılıkçı PKK örgütünün Hakkari Şemdinli yakınlarındaki bir ileri karakola saldırı düzenlediği belirtildi ve "Türk askerleri isyancılar tarafından vuruldu" başlığı atıldı. BBC olaylarla ilgili özet ilk haberinde, "Ordu bölgeye destek gücü gönderdi ve askeri birliklerle isyancı savaşçılar arasındaki çatışmaların sürdüğü bildirildi. PKK Türkiye içinde bağımsız bir Kürt devleti kurmak için 1984’’ten bu yana mücadele ediyor. İzleyen dönemdeki çatışmalarda 40 bin de fazla kişi hayatını kaybetti" dedi. 
  
 
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kahraman’’larda belediye otobüsünün çarpması ...
Bir trafik cinayetinin kronolojisi: Suçlu kim?
Kahramanlar Fuar önü yolu 16 Haziran günü kana bulandı’… Ehliyetsiz ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
 
Balyoz’’da 14 tahliye
Balyoz Güvenlik Harekat Planı Soruşturması kapsamında, aralarında ...
Foça’’da vidanjör bombası: Sokaklar foseptik doldu!
İZSU'nun vidanjörlerinden birinin frenlerinin patlaması sonucu meydana ...
Bombacıların ’‘yatakçısı’’ yakalandı
Buca’’da bir restoranın otoparkında park halindeki otomobilin bagajında ...
 
Başsavcı Cihaner artık özgür
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Cihaner'in de aralarında bulunduğu tutuklu ...
22 ay boşu boşuna tutuklu kaldı...
İzmir ve Manisa'da 2007 yılının ağustos ayında düzenlenen uyuşturucu ...
4 parmağa 5 bin lira tazminat!
İzmir'de çalıştığı iş yerinde 4 parmağını kaybeden işçiye 5 bin lira ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva