HABERLER>GÜNCEL
19 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kahraman’’larda belediye otobüsünün çarpması sonucu iki vatandaşın yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiğini müfettişin, Pazartesi günü İzmir'e gelerek soruşturmaya başlatacağını söyledi.’

İçişleri Bakanlığı soruşturma açtı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Kahraman’’larda belediye otobüsünün çarpması sonucu iki vatandaşın yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep ettiğini müfettişin, Pazartesi günü İzmir'e gelerek soruşturmaya başlatacağını söyledi.’
 
İZMİR- Vali Kıraç, "Ortada kabul edilmesi kesinlikle mümkün olmayan bir fiil var. Bu fiilin bir muhatabı şofördür. Zaten hakkında işlem başlatıldı ve devam ediyor. Diğer tarafta da belediye ve Emniyet var. Biz kurumlar görevlerini yerine getirmiş mi, eksik var mı onlara bakacağız. Müfettiş gerekli incelemeyi yapacaktır. Ortaya çıkan durumu kabul etmek mümkün değil" dedi.
 
Kocaoğlu'nun dün yaptığı açıklamada söylediği "Emniyet Müdürlüğü'nden sisteme girip şoförlerimizi kontrol edebilmek için şifre istedik ama bu kabul edilmedi" yönündeki sözlerini de değerlendiren Vali Kıraç, "Bu durumu bana neden intikal ettirmemiş. Bana neden sormadılar peki. Ben bu şehrin valisiyim. Bu tür sorunu çözemiyorlarsa bana intikal ettirselerdi" diye konuştu.
 
 
"Ortada iki tane hayatını kaybetmiş şahıs var. Burada şoför sorumsuzca araç kullanmıştır. Eğer Emniyet'ten böyle bir durum için talepte bulunulmuş gereken de yapılmamışsa Emniyet hahkında da gerekeni yaparız" diyen Kıraç, şöyle devam etti: "İzmir'in kafası karışmasın. Yanlış yapan, suçlu kimse bedelini öder. İzmir duyarlılığı maksimum sevidede olan bir şehirdir. Gerekli incelemeyi yapacağız. Burada biz yöneticilere düşen görev eksik ve hata varsa onu bulup gerekeni yapmaktır" diye konuştu. Vali Kıraç ayrıca, olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile herhangi bir görüşme yapmadığını, Kocaoğlu'nun kendisini aramadığını ifade etti.
 
Vali Cahit Kıraç'ın İçişleri Bakanlığı'ndan talep ettiği müfettişin, önümüzdeki Pazartesi günü İzmir'e geleceği ve hemen kazayla ilgili soruşturmaya başlayacağı öğrenildi. Müfettişin en geç 1 hafta içinde incelemesini tamamlayacağı kaydedilirken, araştıracağı başlıca konulardan birinin de ESHOT ve İZULAŞ'ta halen ehliyetine işledikleri çeşitli trafik suçları nedeniyle polisçe el konulmuş bulunan 17 şoförün daha olduğu yönündeki bilgilerin de olacağı kaydedildi.
 
İKİ YILDA 12 KİŞİ ÖLDÜ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ne bağlı ESHOT ile İZULAŞ'ta çalışan 17 belediye otobüsü şoförünün son 3 yılda sürücü belgesine alkollü araç kullandıkları gerekçesiyle el konulduğu, iki yılda otobüslerin karıştığı kazalarda 12 kişinin öldüğü belirtildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ne bağlı ESHOT ve İZULAŞ'ta çalışan belediye otobüsü şoförlerinin son 3 yılda 17'sinin sürücü belgesine alkollü araç kullandıkları için el konulduğu ortaya çıktı. 2000 ile 2010 yılları arasında ise 199 belediye otobüsü şoförünün sürücü belgesine, alkollü araç kullanmak ve diğer trafik suçlarından 100 ceza puanlarını doldurdukları için el konulduğu bildirildi. Bu arada, 2009 yılında İzmir'de belediye otobüslerinin karıştığı trafik kazalarında 7 kişinin, bu yıl ise 5 kişinin öldüğü belirlendi.
 
 
 
KAZA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ GÜNDEMİNDE
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, ehliyetine el konulduğu halde belediye otobüsü kullanarak 2 kişinin ölümüne sebep olan İZULAŞ şoförünün yaptığı kazaya ilişkin, ''Kazanın sorumluluğunu üstlenmek yöneticiliğin asaletindedir'' dedi. Meclis salonundaki toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yurt dışında olması nedeniyle Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlık etti. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Çakar, 16 Haziran akşamı Kahramanlar semtinde ehliyetine el konulduğu halde belediye otobüsü kullanmaya devam eden İZULAŞ şoförü Hakan Türksever'in sebep olduğu kazada yaşamını yitiren Mehmet Kaya (80) ile kızı Rahime Korkmaz'ın (36) yakınlarına baş sağlığı diledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kazanın sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini belirten Çakar, ''Kazanın sorumluluğunu üstünden atmak yerine üstlenmek yöneticiliğin asaletindendir. Çalışan insanların eğitim ve rehabilitasyon sürecinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Zaten eğitim veriliyor ancak bu eğitimlerin artırılması gerekiyor. Gerekli tedbirlerin alınması şart'' dedi. Çakar, kaza nedeniyle belediye yönetimine yıpratıcı eleştiriler yöneltmeyeceklerini de sözlerine ekledi. Toplantıda ayrıca, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2010 yılı mali bütçesinde kullanılmak üzere 53 milyon lira kredi çekilmesine ilişkin işlemlerin yapılması konusunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yetki verilmesi de kabul edildi.
 
 
Kahramanlar semtinde 16 Haziranda, yolun karşısına geçmek için kaldırımdan inen Mehmet Kaya (80) ile kızı Rahime Korkmaz (36), 35 BMN 73 plakalı belediye otobüsünün çarpması sonucu ölmüş, sürücü Hakan Türksever, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Türksever'in daha önce alkollü araç kullandığı için iki kez sürücü belgesine el konulduğu bildirilmişti.
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir trafik cinayetinin kronolojisi: Suçlu kim?
Kahramanlar Fuar önü yolu 16 Haziran günü kana bulandı’… Ehliyetsiz ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Balyoz’’da 14 tahliye
Balyoz Güvenlik Harekat Planı Soruşturması kapsamında, aralarında ...
 
Foça’’da vidanjör bombası: Sokaklar foseptik doldu!
İZSU'nun vidanjörlerinden birinin frenlerinin patlaması sonucu meydana ...
Bombacıların ’‘yatakçısı’’ yakalandı
Buca’’da bir restoranın otoparkında park halindeki otomobilin bagajında ...
Başsavcı Cihaner artık özgür
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Cihaner'in de aralarında bulunduğu tutuklu ...
 
22 ay boşu boşuna tutuklu kaldı...
İzmir ve Manisa'da 2007 yılının ağustos ayında düzenlenen uyuşturucu ...
4 parmağa 5 bin lira tazminat!
İzmir'de çalıştığı iş yerinde 4 parmağını kaybeden işçiye 5 bin lira ...
YouTube'a geçit yok!
İki yılı aşkın süredir YouTube'a uygulanan sansür katılaşıyor. Ankara'da ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva