HABERLER>GÜNCEL
19 Haziran 2010 Cumartesi - 00:00

Bir trafik cinayetinin kronolojisi: Suçlu kim?

Kahramanlar Fuar önü yolu 16 Haziran günü kana bulandı’… Ehliyetsiz bir belediye otobüsü şoförü, yitip giden iki hayat ve kurumların ’‘istop’’ oyunu’…’

Bir trafik cinayetinin kronolojisi: Suçlu kim?

Kahramanlar Fuar önü yolu 16 Haziran günü kana bulandı’… Ehliyetsiz bir belediye otobüsü şoförü, yitip giden iki hayat ve kurumların ’‘istop’’ oyunu’…’
 
Fırat Başaran/Egedesonsöz ’– 16 Haziran günü Aydın’’da çiftçilik yapan Soyer Korkmaz, bir süre önce geçirdiği bypass ameliyatı kontrolü için geldiği Ata Kalp Hastanesi’’nden eşi ve kayınpederi ile ayrılıp evine dönüyordu.
 
Kahramanlar’’daki eve dönüş yolunda karşıdan karşıya geçerken ardında bıraktığı eşi Rahime Korkmaz ve kayınpederi Mehmet Kaya’’yı bir daha göremeyeceğinden habersiz’…
 
51 nolu Yeşilova-Gümrük seferi yapan İZULAŞ otobüsünün hızı baba-kıza çarparak kesildi. Sağ tamponunun darbesi iki insanı yaşamla ölüm arasında bir süre götürüp getirerek sonsuzluğa yolladı’…
 
Trajedi emniyette bir ailenin kabusu olmaktan çıktı bir kentin kabusuna dönüştü. Zira otobüsün şoförü Hakan T. tam 18 aydır ehliyeti olmadan kamu kimliğiyle can taşıyordu.
 
Hakan T., 18 ay önce ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmış ve ehliyetine el konulmuştu. Ancak işlemler sırasında belgesini kaybettiğini söyleyerek memurlara gerekli bilgileri vermiş ve böylece kendince olası bir işten atılma tehlikesini önlemişti. Aslında araç kullanma ’‘ehli’’ olmayan Hakan T. her sabah İZULAŞ bünyesindeki rutin denetimlerde ’‘kaybettiğini sandığı’’ ehliyetini göstererek trafiğe çıkıyordu. Bu kandırmaca onu işten atılmaktan kurtarmıştı çünkü Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi arasında bir bilgi paylaşımı sıkıntısı yaşandığı aşikardı’…
 
17 Haziran günü Soyer Korkmaz’’ın acısı karşılıklı açıklama savaşlarına büründü. İlk duyuru Büyükşehir Belediyesi’’nden geldi.
 
Belediye, 12 Mart’’ta başlattıkları girişimle Emniyet’’ten şoförlerinin ’‘sabıkaları’’ hakkında detaylı bir bilgi istediklerini, 7 Haziran günü istedikleri verileri almak için Emniyet’’ten talep edilen dökümanları tamamlayarak gönderdiklerini ancak olay gününe kadar cevap alamadıklarını duyurdu.
 
Trafik Tescil Şube Müdürlüğü bu servise, bilgileri hazırlamak için gerekli listenin kendilerine 15 Haziran günü ulaştığı ve 17 Haziran günü yani kazadan bir gün sonra da Büyükşehir Belediyesi’’ne gerekli dökümanların ulaştırıldığını duyuran bir ’‘forhand’’le’’ yanıt verdi.
 
Dökümanlar ise yaşanan derin acıyı küçümsetecek cinstendi’… ESHOT ve İZULAŞ'ta görevli 17 şoför olduğu tespit edildi. 17 potansiyel katil mi dersiniz, otobüslere zaten Allah’’a emanet biniyormuşuz mu dersiniz?..
 
Hangi pencereye kafamızı uzatsak o hane masum’… İZULAŞ denetmenlerinin o sabahki kontrollerde o ehliyetin geçersiz olduğunu bilemeyecekleri açık’… Büyükşehir Belediyesi’’yle Emniyet’’in kamu yararına bir paslaşma gayretinde oldukları açık’… Emniyet’’in veri tabanını oluşturmak için gerekli bilgileri alır almaz Büyükşehir’’e ulaştırdığına, Büyükşehir’’in de ’‘sabıka dökümanlarını’’ aldığı anda gerekli yaptırımları ivedi uygulayacağına güvenmek zorundayız’…

Ve kucağımızda sorularla kala kalmaktayız’…
 
* Trafikte terörden fazla kurban veren bir ülkede artık alkolle yapılan ilk hata da trafikten men cezası getirilemez mi?
 
* Hakan T.’’yi ikinci kez alkollü yakalayan memurlar ’‘evde olduğu yada kaybolduğu’’ söylenilen ehliyet gelesiye kadar gözaltında tutamaz mıydı? 2 yıl trafik meni gerektiren bu ceza ivedi olarak Büyükşehir Belediyesi’’ne bildirilemez miydi?
 
* Büyükşehir Belediyesi 12 Mart’’ta yaptığı başvurunun ardından istenilen bilgiler 7 Haziran’’dan önce gönderemez miydi? Bir daha dayanılmaz bir acı yaşanmasın, dayanılmaz bir acı sonrası ’‘istop oynanmasın’’ diye Büyükşehir Belediyesi-Trafik Tescil Müdürlüğü paslaşması bir rutine bağlanamaz mı?
 
* Ve tabiî ki hikayenin masumiyet ihtimali olmayan tek kahramanı Hakan T’… İşinden olma pahasına da olsa biraz dürüstlük, ’‘can taşımadan’’ can kurtarmak’… Parasız kalmak  katil olarak yargılanmaktan daha iyi değil midir?
 
 
Ve bütün bu sorular da cevapları da manasız aslında’… Çünkü tek bir soru var acısız tarifsiz bir yürek mahreçli’… Hepsini havadan bırakan’…
 
SİZ HİÇ BYPASS KONTROLÜ SONRASI EVİNİZE DÖNERKEN EŞİNİZİ VE KAYINPEDERİNİZİ GÖZLERİNİZİN ÖNÜNDE KAYBETTİNİZ Mİ?
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Balyoz’’da 14 tahliye
Balyoz Güvenlik Harekat Planı Soruşturması kapsamında, aralarında ...
Foça’’da vidanjör bombası: Sokaklar foseptik doldu!
İZSU'nun vidanjörlerinden birinin frenlerinin patlaması sonucu meydana ...
 
Bombacıların ’‘yatakçısı’’ yakalandı
Buca’’da bir restoranın otoparkında park halindeki otomobilin bagajında ...
Başsavcı Cihaner artık özgür
Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Cihaner'in de aralarında bulunduğu tutuklu ...
22 ay boşu boşuna tutuklu kaldı...
İzmir ve Manisa'da 2007 yılının ağustos ayında düzenlenen uyuşturucu ...
 
4 parmağa 5 bin lira tazminat!
İzmir'de çalıştığı iş yerinde 4 parmağını kaybeden işçiye 5 bin lira ...
YouTube'a geçit yok!
İki yılı aşkın süredir YouTube'a uygulanan sansür katılaşıyor. Ankara'da ...
Gazeteci Sezai Güven hayatını kaybetti
İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci Sezai Güven (79) dün yaşamını yitirdi.’
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva