HABERLER>POLİTİKA
2 Ocak 2012 Pazartesi - 08:37

AK Partili İlknur Denizli'den olay açıklamalar

AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, CHP’li Büyükşehir Belediyesi danışmanlığından iktidar partisine geçiş sürecini anlattı, soruları yanıtladı ve iddialı konuştu.

AK Partili İlknur Denizli den olay açıklamalar

İZMİR - Milliyet Ege’nin konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli önemli açıklamalarda bulundu.
 
İşte o söyleşi…
 
Uzun yıllar İzmir iş dünyası ve kamuoyunun yakından tanıdığı isim olan Denizli, son yerel seçimlerde, son anda dördüncü sıradan İzmir milletvekili olmasıyla dikkat çekti.
 
,Geçmişte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na 2,5 yıl danışmanlık hizmeti veren Denizli, milletvekili olduktan sonra ilk kez geçiş sürecini ve hedeflerini anlatarak, Yayın Danışmanı Hamdi Türkmen, Yayın Koordinatörü Dilek Gappi, Yazı işleri Müdürleri Uğur İşven, İbrahim Akbulut, Muhittin Akbel’in çapraz ateş sorularını yanıtladı. Konuşmalarında CHP’ye yüklenen, “CHP artık İzmir’i taşıyamıyor diyen İlknur Denizli, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 
Büyükşehir Belediyesi’ne bir dönem danışmanlık yaptınız, Büyükşehir’de yapılan bu son operasyonlar sizin için şaşırtıcı oldu mu, yoksa böyle bir ihtimali göz önünde bulunduruyor muydunuz?
Sonuç itibariyle operasyonun içeriğini çok net bilmiyorum. İddianamesi hazır olmadığı ve gizlilik olduğu için, neyin nasıl yapıldığı konusunda net bir yanıt veremiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki; bir takım ihbarların olduğu, belediye içinden bir takım dosyaların gitmesi ile sürecin hareketlendiğini biliyoruz.
 
Milletvekili olduktan sonra belediye ile ilgili yorumlarda bulunmadınız, yalnızca gemi ihalesi konusunda yorum yaptınız....
Çok fazla işleyişle ilgili olarak yorum yapma ihtiyacı duymadım. Sonuç olarak bir kısmı onlar arkadaşlarımız. Ancak gemi ihalesi farklı konu, burada yanlış işleyecek büyük bir bedel vardı.
 
Özfatura’nın da danışmanıydım
Büyükşehir Belediye’de yer aldınız, eğer isteseydiniz bugün CHP rozetiyle de TBMM’ne girebilirdiniz. Ancak CHP’li bir belediyeye danışmanlık yaptıktan sonra AKP’den vekil olarak karşımıza çıktınız, sizi AKP’ye iten neydi?
Aslında şunu net olarak söyleyeyim, 2.5 yıl Aziz Bey’e ancak 5.5 yıl Burhan Özfatura’ya yaptım. Çünkü ben partilerle siyasi anlamda, böyle bir ilişkinin içinde olmadım. İzmir adına bir şeyler yapmak için oralarda bulundum. O anlamda da CHP ile hiçbir ilişkim olmadı. Aziz Bey bana danışmanlık teklif ederken, beni çok iyi izlemiş biriydi. Farklı bakış açısının ona artı kazandıracağını bildiğini düşünüyorum. 2,5 yıl boyunca İzmirlilerle ilişki kurma konusunda iyi bir etken olduğumu düşünüyorum. Bugün konuştuğumuz, halka dokunan pek çok işi biz o dönem sunmaya başladık.
 
Aziz Bey ve Burhan bey’le çalıştınız, teraziye koysanız nasıl değerlendirirsiniz?
Ben ikisinin de İzmir’e katkı vermek konusunda iyi niyetli olduklarını ancak tarzlarının çok farklı olduğunu düşünüyorum.
 
Geçen dönem Konak Belediye Başkanlığı için CHP’den size teklif geldi mi?
Yok hayır. Benim siyaset yapmak gibi bir niyetim olmadı zaten. Aslında Nisan ayında adaylıklar açıklanmasından bir kaç gün önceye kadar siyasetle ilgili düşüncem yoktu. Çok hızlı verilmiş bir karar oldu.
 
AKP’ye geçişiniz, CHPli çevrelerden tepki almanıza yol açtı mı?
Büyük tepkilere yol açmadı. Tabii önce hayrete yol açtı. Uzaktan ya da beni yaptığım görevler itibariyle siyasi kadrolarla iş birliği içinde gören arkadaşlarımız hayretlerini ifade ettiler. Benim beklediğim ölçüde büyük tepkiyle karşılaşmadım. Ancak beni yakından tanıyanlar muhafazakar biri olduğumu da biliyorlardı.
 
At almayı bile beceremediler
Gerek Ertuğrul bey, Gerek Binali bey ile çok yakın olan bir milletvekilisiniz. Ne değiştirdi bakanların buraya gelmesi, İzmir’e ne getirecek? İzmir’de neler oluyor?
İzmir’de bir kere çok iyi şeyler oluyor ve olmaya devam edecek. İki bakanın burada olması çok büyük bir artı. Umarım İzmirliler olarak bu artıyı sonuna kadar kullanırız. Her iki bakan da İzmir’e bağlanmış durumda. Temel olarak İzmir’i değiştirmek ve dönüştürmek hedefiyle çıktık biz yola. Şunu biliyoruz, hep aynı şeyleri yapıp, farklı sonuç elde etmeyi düşünmek kadar yanlış bişey yoktur. 12 senedir İzmir’de aynı şeyleri yapıyoruz ancak sonucu farklı sonuç bekliyoruz.
 
Burada haksızlık etmiyor musunuz? Şu an tüm kamu yatırımları İzmir’e yöneldi. Geçmişte de, kamu yatırımlarına ağırlık verilse İzmir biraz daha şanslı olmaz mıydı?
Tüm kamu yatırımları İzmir’e yöneldi diye bir şey yok. İstanbul’un da, Ankara’nın da, Adana’nın da projeleri var. İzmir’i farklı alana çekip diğer illerde yatılmıyor ki. İzmir’e nasıl proje gerekiyorsa seçim döneminde beyanneme içinde yazıldı ve hayata geçiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti de büyük ölçekli yatırımları yapabilecek güce ancak kavuştu. Artık zamanı geldiği için buradaki yatırımlar gündeme gelmeye başladı.
 
Şöyle bir gerçek de var, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışmaları engelleniyor. Örneğin kentsel dönüşüm projeleri Ankara’da bekliyor...
“Evet TBMM’nde İzmir’in kentsel dönüşümle ilgili dokuz projesi var. Bu doğru, ancak 9 projenin 8’inde sadece alan belirlenmiş durumda. Hazır olan tek proje Ege Mahallesi’yle ilgili. Bugün İzmirli zannediyor ki bunlar çıkınca, kazmayı vurup kent dönüşümü başlayacak.   Ancak olay farklı. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Şubat ayı itibariyle bu projeleri göndermeye başlamış ama bu arada ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kurulması’ gündeme gelince ve İzmir de çok ciddi bir kent dönüşümü ihtiyacı ortaya çıkınca, İzmir’i masaya yatırıp bütüncül bir bakış açısıyla bakmak gereği doğdu. İzmir’de yaklaşık 200 bin binayı yıkacağız. Bir kenti neredeyse bütün çehresini değiştirmekten bahsediyoruz. Yepyeni bir şehir kurmayı planlıyoruz. Bugün belediye sadece heyelandan dolayı Kadıfekale ile ilgili bir kent dönüşümü yaptı ama biz devasa bir dönüşümden söz ediyoruz. Yerel yönetimin, ilçe belediyelerin bu işi tek başına yapması mümkün değil.”
 
Büyükşehir de bize geçer
Önümüzdeki yerel seçimler için nasıl bir sonuç bekliyorsunuz?
Öncelikle CHPli yönetimlerin İzmir’i taşıyabildiklerini düşünmüyorum. İzmirli, CHP’nin daha önünde gidiyor. Standart işleri yapabiliyoruz ancak farklı bi rşey yapmaya kalktığımızda ciddi bir organizasyonluk ve beceride sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Gemi alamıyoruz, 30 tane fayton atı almaya kalkıyoruz eşek geliyor. Yani burada yeni, farklı, dünyayı iyi analiz eden bir yapının şu anda olmadığını düşünüyorum. Kenti yönetenler İzmirli’nin arkasında kaldılar. İzmir’i yönetenler İzmirlileri dinlemiyor. O zaman böyle bir yönetim anlayışıyla bir yere gidemezsiniz. Önümüzdeki seçimlerde en az 15 belediyeyi AKP alır. O zaman ortak aklın nasıl ortaya çıktığını, kentin nasıl şaha kalktığını hep birlikte göreceğiz.
 
Net olarak sormak istiyoruz. Sizce 2014 yerel seçimlerini kim alır? Aziz Kocaoğlu ya da Binali Yıldırım’ı büyükşehir adayı olarak bekliyor musunuz ?
Aziz Bey olmaz diye düşünüyorum, Binali Bey’in de kendisine sormak lazım.
 
Yani İzmir’de ‘büyükşehir belediye başkanı da değişir’ diyorsunuz...
Yüzde kaç alacağımız MHP’ye bağlı olmakla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti’nin alacağını düşünüyorum.
 
 Bomba gibi adaylar geliyor
Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanı olmayı düşünmediğini söyleyen İlknur Denizli, ancak İzmir için kadınların da aralarında olduğu belediye başkan adaylarını hazırlamaya başladıklarını anlattı. Denizli “Sizleri çok şaşırtacak isimlerin AKP’den aday adayı olabileceklerini söyleyebilirim. İzmir’de son bir yılda gördüğüm manzarayla, pek çok kesimde nitelikli, vizyon sahibi arkadaşlarımızın aday olacağını düşünüyorum. Seçimi kaybetmek endişesinden daha çok, yerel seçim öncesi hazırlıklarda eksik ya da yanlış yapmamaya özen gösteriyoruz. Güzel şeyler yapıp, İzmirlilerin bizim lehimize karar vermesini bekleyeceğiz. Bulunduğumuz yerde görevleri doğru yapmaya gayret edeceğiz.
Bu kentle ilgili ne söylediysek, onu hayata geçirmeyi çalışacağız, bu kentle ilgili kaygılarımızı ortadan kaldırmak adına çaba gösterdiğimizi hissettireceğiz. “ diye konuştu. Kadına şiddetin artması nedeniyle 2012’den itibaren bir takım özel projelerin de devreye gireceğini, roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde özel etüd merkezleri açacaklarını da anlatan Denizli, kadının toplumdaki statüsünü yükseltmek için özellikle ilçe belediyelerinden kadın aday göstermek istediklerini de sözlerine ekledi.
 
İzmir için 10 günde bir toplanıyoruz
Mart 2014’de gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlık için özel bir strateji uyguluyor musunuz?
Sürekli olarak toplanıp projeleri takip ediyoruz. Milletvekili ve Bakanlarımız da yoğun mesaileri arasında mutlaka bir fırsat bularak bu toplantılara katılıyor. Sürekli toplanıyoruz. İzmir’e ait tek tek bütün projelerle ilgileniyoruz. Varolan projeleri detaylarıyla masaya yatırıyor, yeni projeler konuşuyoruz. İçzmir için AKP’nin projeleri hep 35 ya da 35+ gibi düşünülüyor ama onlarca proje daha kafalarda oluşmaya başladı. Yavaş yavaş bunların da hayata geçtiğini göreceksiniz. Sosyal projeler de hayata geçmeye başlayacak. Ben İzmir’in milletvekiliyim, Binali Bey de izmir’in milletvekili ancak sadece ‘kendi getirdiğimiz, projeleri yapacağız’ diye bir mantığımız yok..”
 
Emekli maaşlarına zam, abartıldı
Fransa’da inkar yasası konuşulurken, sabah erkenden kalktık ve milletvekilleri maaşlarına zam yapıldı. Siz ne düşünüyor musunuz?
Burada genel olarak milletvekili maaşlarına zam yapılmadı. Başlangıç, emekli vekillerin durumuyla ilgiliydi. Ama şöyle bir yargı oluştu, insanlar 2 yıl milletvekilliği yapıp ondan sonran emekli maaşları alacaklar. Böyle birşey yok, herkes yaşını ve süresini bekleyecek. Bir miktar artış oldu, 5 bin TL civarında olan maaş, 7 bin 800 lira civarına ulaştı. Emekli vekillerin ciddi sıkıntıları olduğu ifade edildi. Biz yasayla uğraşırken önerge geldi ve bu önerge kabul edildi. Önergede 4 partinin de imzası vardı. Bugün tepki koyan arkadaşların daha öncesinde tepkisini göstermesi gerekiyordu. Bu tepkiyi koyan arkadaşların kendi emekli vekilleri zamlı maaşları hemen aldı. Karşı çıkanlar da maaşı yatınca çekiyor. Emeklilerle ilgili duruma gelince, çok daha iyisi, yüksek ücretler verilmeli. Ancak Türkiye’de ki pasta belli. Emekliye yüzde 5 değil de, yüzde 15 zam yaptığınızda okullara akıllı tahta alamıyorsunuz ya da sağlık hizmetlerinde başka bir takım hizmetleri veremiyorsunuz. Kesin olan şu ki; emeklilerimiz daha fazlasını hakediyor”
 
Gemi ihalesi baştan yanlış
“Körfeze alınacak gemi ihalesinde şartnamenin yanlışlığı ortadaydı, ben de bu nedenle itiraz ettim. Sonuç itibariyle tek teklifi veren firmanın kim olacağını, sizde, bizde, herkes biliyordu. Bu firmanın teklifinin uygun olacağını biliyordu. Yerli tersanelerin bunu yapma yeteneği olmadığını biliyorduk. Ne söylediysek çıktı. Zaten iptal edilmesi gerekirdi, yerli tersanelerin yapabileceği bir şartnamenin getirilmesi gerekiyor. Bugün teklif edilen rakamla hem gemi, hem tersane yatırımı yaparız. Ayrıca ondan sonra kalan parayla Buca, Narlıdere’ye metro dahi yaparız. İhalede geçen parayla metro hatları yapılabilir.”
 
 İzmir’i ve çocuklarımı özlüyorum
Genel olarak perşembe akşamları Ankara’dan İzmir’e dönüyorum. Ancak bütçe döneminde uzun süre gelemedim. Çocuklarım beni çok özlemişler. Sağolsun eşim hem anne, hem baba oluyor. Gözüm arkada değil. Ben zaten çok hareketli, seyahatleri olan bir insandım. O anlamda bir alışkanlıkları var ama tabii belli günlerde, onların önemsediği günlerde yanlarında olmamak bazen üzüyor. Evdeki düzeni bir parça başkasına emanet etmeniz gerekiyor. O da eşim oluyor, sağolsun ciddi bir desteği var. Ankara’dan ev tutmayı düşünmüyorum. Orada 1-2 saati bile değerlendirmeye çalışıyoruz. Ancak İzmir’e gelmek de ailenizle birlikte olacağınız anlamına gelmiyor. Hatta burada zaman öyle yoğun geçiyor ki, sabah çıkıp gece 2’de eve döndüğüm çok oluyor. Her şeye rağmen İzmirli olmak ve İzmir’de yaşamak çok güzel. (Milliyet Ege)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
turgut 2 Ocak 2012 Pazartesi 23:54

İhanet hemde ne ihanet onca yıl danışmanlıkdan al maaşı;ama arkadan iktidara çalış, yani ikili oyna, ortaya çıkıp kapıya konuncada git onların sesi ol.Çok yakışıyor;ayıptır ayıp onca yıl belediyenin saltanatını sürüpde sonra böyle konuşmak..İHANETİN CANLI ÖRNEĞİ......Ama kabahat sizde değil kanıpda sizi danışman yapanda..

Yorumu oyla      15      9  
can 2 Ocak 2012 Pazartesi 19:41

İlknur hanımı danışmanları yanlış yönlendiriyor galiba, bilgisi olmadan konuşuyor. Gemi ihalesinde teklif veren 2 firmada da Türk,adı geçen tersane diye bahsettiği tersane bile gemilerini Orhangazide yaptıracakken ve iki firmada ilgili makamlardan "Bu gemiler Türk Tershanelerinde Üretilebilir" diye kapasite raporu almışken sayın denizli hala gemiler türk tershanelerinde yapılamaz diyor. Bir milletvekili bihaber olduğu bikonuda neyine güvenipte açıklama yapıyor gerçekten enteresan...

Yorumu oyla      22      11  
enginylm 2 Ocak 2012 Pazartesi 18:15

EMEKLİYE %15 ZAM YAPILACAKSA SORUN OLUYOR. AMA MİLLETVEKİLİNE %50 ZAM YAPILACAKSA SORUN YOK PARA BULUNUYOR.

Yorumu oyla      23      7  
FATMA BOZDOĞAN 2 Ocak 2012 Pazartesi 18:13

İZMİRİ BU KADAR DOĞRU OKUYABİLEN SAYIN MİLLETVEKİLİMİZİN GÖRÜŞ VE PROJELERİNE ÇOK İNANIYORUM.BAŞARILAR DİLİYORUM

Yorumu oyla      17      16  
SİZİN YAZDINIZ GİBİ DİGİLHAKİKAT 2 Ocak 2012 Pazartesi 17:47

BÜTÜN AVRUPA ÜLKELERİ HATTA ABD DAHİL EKONOMİK OLARAK ÇÖKMÜŞ. AK PARTİ GELMİŞ TÜRKİYE AYAGA KALKMIŞ KOOLİSYON HÜKÜMETLERİNİN BIRAKTIGI BORÇLARI TEMİZLEMİŞ. İMF BORÇLARINI ÖDEMİŞ VE İMF den ÇIKMIŞ TÜRKİYE. ARTIK TÜRKİYEDE İSTİKRARLI HÜKÜMETLER DÖNEMİ BAŞLADI GİRDİGİ BÜTÜN SEÇİMLERİ KAZANAN BİR AK PARTİ VAR....SENİN HEZAYANLARIN BOŞ TENEKE SESİ. ZATEN KİMSEDE İNANMIYOR SİZE. GEÇTİ BORUN PAZARI.....

Yorumu oyla      21      14  
HAKİKAT 2 Ocak 2012 Pazartesi 16:43

Varsa bir hakikat oda AKAHPENİN baskıcı otoriter gerici saldırgan, ya bizdensin ya düşmanımsın politikasıdır gerisi yalandır. cumhuriyet düşmanları, vatan hainlerinin cevabını sizlere bilim ve tarih verecektir. geçeceksiniz artık bu çamur siyasetini

Yorumu oyla      26      10  
Müslüm babadan 2 Ocak 2012 Pazartesi 16:30

son günlerde radyolarda bir istek paçası çok isteniyormuş sıradaki parça izmirli c.h.p.lier içinmişsıradaki parça müslim babadan gelsin PARAMPARÇA

Yorumu oyla      16      22  
Kemal ÖZEN 2 Ocak 2012 Pazartesi 15:28

BÜTÜN TÜRKİYE, EGE , İZMİR.....ekonomik,sosyal ve kültürel Açıdan DÖNÜŞÜM ve DEGİŞİM Moduna Girdi SİYASAL Açıdanda da Öyle Artık Kimse LAF SALATASINA ve dayanagı olmıyan uyduruk söylemlere iNANMIYOR. Artık İŞTİR KİŞİNİN AYNASI BOŞ LAFA BAKILMAZ DİYOR.

Yorumu oyla      17      18  
yorum 2 Ocak 2012 Pazartesi 14:35

ozan bey kutluyorum sizi olayı çok güzel özetlemişsiniz..

Yorumu oyla      14      16  
Ozan 2 Ocak 2012 Pazartesi 13:20

İlknur Denizli gibileri ihanetle suçlamak yerine şu an belediyede hala kimlerin görevde olduğuna bakın mesela mali işler daire başkanı itfaiye ve diğer tarikatçı tayfası

Yorumu oyla      19      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Özel'le Uludere'yi görüşecek
Başbakan Erdoğan, Irak sınırında 35 vatandaşın hayatına mal olan bombalama ...
Siz sorun, Cumhurbaşkanı yanıtlasın!
Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından herkesin istediği soruyu Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Tunus, yılbaşını vatandaş sofrasında geçirdi
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, yılbaşını Gültepe’de Cemal Kurt ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Uludere'ye taziye ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “35 yurttaşımızın göz göre göre ...
Erdoğan’dan taziye telefonu: Acınız, acımızdır
35 kişinin bombardımanda ölmesinin ardından bakanlar, bölgeye taziye ziyaretinde ...
İl Başkanı Karataş'tan yeni yıl mesajı
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş 2011 yılını dünyada, Türkiye’de ve ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Yanlış istihbaratı kim verdi?
Sınırdaki bombardımanda yaşamını yitiren 35 kişi için Şırnak’ın Uludere ...
160 Büyükelçi İzmir'e geliyor
İzmir, EXPO oylaması öncesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. ...
AK Parti Bayındır’da yeni Başkan Necdet Yılmaz
Tek liste ile gidilen AK Parti Bayındır 4. Olağan İlçe Kongresinde 271 ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva