HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2012 Çarşamba - 15:59

Sansür tartışması sergiyi kaldırttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi'nde açılan sergideki 3 fotoğrafın bazı basın organlarında eleştirilmesi ardından yetkililerce sergiden kaldırılması sanatçıların tepkisine neden oldu.

Sansür tartışması sergiyi kaldırttı

İZMİR - Sergiyi düzenleyen İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) üyeleri uygulamanın sansür olduğunu savunurken, kalan fotoğrafları da toplayıp sergiye son verdi.
 
İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) geçtiğimiz günlerde 'Aykırı' isimli fotoğraf sergisi için üyelerine çağrı yaptı. Sergiye 48 sanatçı fotoğraf gönderdi İFOD Yönetim Kurulu 33 fotoğrafı sergilemeye değer buldu. Sergi 3 Ocak'de Kültürpark'daki İzmir Sanat Merkezi'nde açıldı. Ancak, ulusal bir haber ajansı 6 Ocak'da sergideki 3 fotoğrafın dini ve toplumsal değerlere aykırı olduğunu içeren bir haberi servise koydu. İki ulusal gazete de, 8 Ocak pazar günü "Dini değerlere hakaret içeren fotoğraf sergisi Türkiye'yi ayağa kaldırdı" başlığıyla sergiyi okurlarına duyurdu. 9 Ocak pazartesi günü de belediye yetkilileri 3 fotoğrafı sergiden çıkardı.
 
İFOD üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi önünde bugün biraraya geldi. Tartışılan üç fotoğrafla birlikte diğer fotoğrafları da sergiden indiren İFOD üyeleri tepkilerini böyle gösterdi. İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, şöyle dedi:
 
"Çeşitli basın organlarında çıkan asılsız ve kışkırtıcı haberler karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi sansür uyguladı. İFOD'un bilgisi ve isteği dışında 3 fotoğrafımız sergiden indirilerek bir odaya kapatılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri fotoğrafların kendileri tarafından sergiden kaldırıldığını ve sergide yeralmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Böylece belediyecilik görevleri yanında sanat bilirkişiliği ve sansür kurulu görevlerinin olduğunu da bizlere göstermiş oldular. Demokrasilerde bunun adına Sansür denir."
 
"İFOD ÇEYREK ASIRDIR BÖYLE BİR SANSÜR GÖRMEDİ"
Daha önce yüzlerce sergi açtıklarını ve dünyanın her yerinde çeşitli fotoğraf sergilerinde yer aldıklarını söyleyen İFOD Başkanı Beyhan Özdemir, "Bu sansürün altında kalamayız. Biz fotoğraf sanatçıları olarak, hiç bir şekilde din mezhep ayrımı yapmadık zaten yapamayız. Ama fotoğraflardan bazıları birilerinin canını sıkmış. Bu sansür uygulamasını protesto etmek için Kültürpark içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi'ndeki 'Aykırı' sergisinde yer alan fotoğrafları toplama kararı aldık" dedi.

'İstenmeyen' fotoğraflar arasında türbanlı bir kadının bikinili fotoğrafı, iki erkeğin dudak dudağa öpüştüğü ve başı örtülü iki kadının dudak dudağa yakınlaşmış anının fotoğrafları bulunuyor. İki erkeğin öpüşme fotoğrafını çeken Barış Barlas da, "Meksika ziyareti sırasında çektiğim gerçek bir fotoğraf. Ziyaretim sırasında metroda bu çifti öpüşürken gördüm ve çektim. Bu bizce aykırı olabilir. Fakat pekçok ülke tarafından normal kabul edilmiş bir durum. Bu fotoğrafın neden bu kadar büyütüldüğüne anlam veremiyorum" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selcuk 12 Ocak 2012 Perşembe 10:01

Sema Hanimin SAPIKLIK dedigi davranislar da insanligin bir parcasi... Yan evdeki komsunuz belki de bunu normal karsilar. Neden sizin düsünce tarziniza uymayan seyi SAPIKLIK olarak niteliyorsunuz..? Nerede düsünce hürriyeti..?

Yorumu oyla      12      6  
sema 12 Ocak 2012 Perşembe 01:04

iyide burda sanatlık ne var? Ben göremiyorum anca sapık zihniyet var face sapıklarından belli:))))

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir tutuklularına kötü haber!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlarda tutuklanan ancak ...
Yeni Akit'ten Tolon Ailesi'ne çirkin hareket!
Yeni Akit Gazetesi bugünkü manşetinde ikinci Ergenekon davasında tutuklanan ...
Kadın doktorun sır ölümü
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde uzman doktor olan 38 yaşındaki Rengin Ayçiçek, ...
 
Diyanet’ten ‘öğrenciye umre’ eleştirilerine cevap
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yarıyıl tatilinde ilköğretim ...
İzmir- Manisa karayolunda yoğun kar yağışı
Tüm ülkeyi etkisini altına alan soğuk hava, Türkiye'nin en batısı İzmir'de ...
İzmirli ünlü modacı Çetiner anıldı
Geçen yıl hayatını kaybeden ünlü modacı Hanife Çetiner Dr. Selahattin ...
 
Ilıcak'tan Oda TV duruşmasıyla ilgili iddia
Gazeteci Nazlı Ilıcak Oda TV duruşmasında yargılananların tahliye olacağını ...
Pınar babasına karşı ilk zaferini kazandı
Dikili'de boşanmak isteyen annesini 23 yerinden bıçaklayarak öldüren babasının, ...
Öcalan destekçisi öğrencilere ceza yağdı
Ege Üniversitesi'nde PKK terör örgütü ile elebaşı Abdullah Öcalan'a destek ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva