HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2012 Çarşamba - 13:21

Öcalan destekçisi öğrencilere ceza yağdı

Ege Üniversitesi'nde PKK terör örgütü ile elebaşı Abdullah Öcalan'a destek amacıyla düzenlenen yürüyüş sırasında görüntü almaya çalışan polis memurlarına saldırmak, yaralanmalarına neden olmak ve fotoğraf makinelerini kırmak suçlarından yargılanan üniversite öğrencilerine ceza yağdı.

Öcalan destekçisi öğrencilere ceza yağdı

İZMİR - Mahkeme sanıklar Mehmet Fatih Kurt, Faruk Kara, Veysel Akkurt, Ufuk Aydın'a 12 yıl 6 ay, Barış Okuducu'ya 14 yıl 6 ay, Masum Ataman'a ise, 2 yıl hapis cezası verdi. Ege Üniversitesi kampusunda 31 mart 2010 günü toplanan göstericiler, terör örgütü PKK'ya ve elebaşı Abdullah Öcalan'a destek vermek için yürüyüş düzenledi. Gösteri sırasında Edebiyat Fakültesi'ne önüne gelen göstericilerden bir grup, kendilerini kamera ve fotoğraf makinalarıyla görüntülemeye çalışan emniyet müdürlüğü kadrosunda görev yapan sivil polis memurlarına saldırdı.
 
POLİSLERİ YARALAYIP MAKİNELERİNİ KIRDILAR
Göstericilerin saldırısı sırasında, çeşitli yerlerinden yaralanan polis memurlarının ellerinden alınan fotoğraf makineleri ile kameraları da da kırıldı. Polis memurları, öğrencileri uzaktan izleyen diğer polis ekipleri ve çevik kuvvet tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin gösterisi sırasında çekilen görüntü ve fotoğrafların incelenmesiyle de saldırıya katıldıkları belirlenen kişilere yönelik üç gün sonra operasyon düzenlendi.
 
Baskınlarda gözaltına alınan Ege Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Fatih Kurt (27), İnşaat Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi Faruk Kara (26), Peysaj Mimarlık Bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Veysel Akkurt (23), İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ufuk Aydın (23) Fizik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Barış Okuducu (24) ile Alman Dili Edebiyatı bölümü öğrencisi Masum Ataman (27) sevk edildikleri adliyede tutuklandıktan sonra yargılanmaya başlandı.
 
2 İLA 14.5 YIL ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZALARI
Terör Örgütü üyesi olmak, propagandasını yapmak, görevli polis memuruna saldırmak, yaralamak, ızrar, gasp suçlarından haklarında dava açılan 6 üniversite öğrencisinin 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması sonuçlandı. Avukatların, öğrencilerin ellerinde sadece kalem olduğunu, kaçma şüphesi bulunmayan müvekkillerinin tahliyesini ve beraatini istediği duruşmada ceza yağdı. Yargılanma sonrasında öğrenciler Mehmet Fatih Kurt, Faruk Kara, Veysel Akkurt ve Ufuk Aydın'a 'PKK üyesi olmak ve örgüt adına suç işlemek'ten 7'şer yıl 6'şar ay, polis memuru M.T.'nin yaralanmasına neden oldukları için 13'er ay 15'er gün, polis memurlarından G.N.'nin vücudunda kırık oluşturacak şekilde yaralanmasına neden olmaktan da 3'er yıl 11'er ay 7'şer gün olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanıklardan Barış Okuducu aynı suçlardan ve 'terör örgütünün propagandasını yapmak'tan toplam 14 yıl 6 ay, Masum Ataman ise 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı Mehmet Ali'ye 5 kez 'ömür boyu' hapis istendi
Buca’da geçen yıl Ekim ayında 2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi de öldürmeye ...
Bornova'da sır ölüm
Bornova’da, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücü kabininde yangın çıkan ...
'Ev işçileri' örgütlenme yolunda
Can güvenliği ve iş kazaları yönünden en riskli gruptaki ev kadınları, ...
 
Güzin Dino'yu duygulandıran 20. yıl plaketi
Avrupa'da en çok tanınan Türk ressamlarından olan, 1993 yılında 80 yaşında ...
Savcı Ahmet Kaya protestosuna ne karar verdi?
Şarkıcı Serdar Ortaç’ın iki yıl önce Hacettepe Üniversitesi’nde verdiği ...
Ümran'a TEV'den büyük destek
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği ...
 
Ankara Metrosu'nda 'yok artık' dedirtecek kaza
Ankara'da metro istasyonuna düşen araçta bir kişi hafif şekilde yaralandı.
‘Geri dönüşü olmayan bir yoldayım’
Faili meçhul olaylarla ilgili ifade veren eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ...
Emniyet Müdürü kendini ihbar etti, polis yakaladı!
Aydın’ın yeni Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, tanınmayacak şekilde giyinip ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva