HABERLER>SPOR
16 Kasım 2011 Çarşamba - 15:03

Şampiyonluk kupası Başkan Kocaoğlu'na

Aralık ayındaki Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde “1. Lig Şampiyonu” olarak yarışmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı, şampiyonluk kupasını Başkan Aziz Kocaoğlu’na takdim etti.

Şampiyonluk kupası Başkan Kocaoğlu na

İZMİR - Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde ilk kez İzmir adına yarışacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi takımı, Aralık ayında başlayacak Süper Lig öncesinde basına tanıtıldı. Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı içerisinde 2010 yılı Eylül ayında hizmete giren Türkiye’nin en modern Buz Sporları Salonu’nda düzenlenen basın davetine İzmir’deki basın kuruluşlarının spor yazarları ve muhabirleri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı etkinlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, salonda 10 dakikalık bir gösteri maçı yapıldı.
 
2010 – 2011 sezonunda buz hokeyinde 1. Lig şampiyonu olan İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Takımı, şampiyonluk kupasını Başkan Aziz Kocaoğlu’na takdim etti. Kupayı takım kaptanı Erdoğan Coşkun verdi.
 
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu 2011 – 2012 Sezonu Süper Lig’i B Grubu’nda yarışacak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı; Erzurum Büyükşehir, Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Paten Kulübü, Ankara Başkent Yıldızları Spor Kulübü takımlarıyla yarışacak. Aralık ayında başlayacak Süper Lig mücadelesi Mart ayında sonlanacak. 23- 25 Aralık tarihleri arasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu, Türkiye’nin en başarılı buz hokeyi sporcularını ağırlayacak.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN OLİMPİK TESİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu 2010 yılı Eylül ayında hizmete girdi. Türkiye’nin en modern tesisinin oyun alanı olimpik olup, seyirci kapasitesi ise 1750 kişi. Saha içi görüntünün tribünlere yansıtıldığı küp ekran teknolojisinin bulunduğu salon, en son teknoloji soğutma ve nem alma sistemine sahip.
 Şampiyon İzmir1998 yılında resmi olarak kurulan İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2002 yılında Türkiye 2.’si oldu. Buca Hasanağa Buz Pisti’nin kapanmasının ardından tekerlekli patenle çalışmalarına devam eden ve Türkiye İnline Hokey Turnuvası’nda Türkiye üçüncüsü, olan takım, 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu’nun açılmasıyla Buz Hokeyi çalışmalarına devam etti ve 2011 yılı Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonu oldu. 09.06.2011- 11.06.2011 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye finallerinde çeyrek finalde Ankara Emniyeti Spor Kulübü’nü, yarı finalde de Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nü 5-0’lık skorlarla geçen İzmir Büyükşehir, İstanbul’da gerçekleşen final maçında İstanbul Paten Spor Kulübü’nü 5-3 yenerek Türkiye 1. Ligi’nde şampiyon olarak Süper Lig’e yükseldi.

BUZ HOKEYİ NASIL OYNANIR?

Buz Hokeyi 1 kaleci, 5 oyuncu toplam 6 kişiyle oynanan bir takım sporudur. Takım 20 oyuncu, 2 kaleciden oluşur. Çok hızlı bir oyun olduğu için bir oyuncu 2 dakikadan fazla oynayamaz. Bu yüzden oyun kesintiye uğratılmadan sınırsız değişim yapılabilinir. 20’şer dakika, 3 devre oynanır. 15 dakika devre aralarında buz temizleme aracı ile buz yenilenerek oyuna devam edilir. Oyuncular güçlendirilmiş sünger destekli korumalarla darbeyi azaltan başlık, kask, dizlik, omuzluk, dirseklik, boyunluk gibi malzemeler kullanır. Oyundaki amaç hokey sopasıyla puck (disk) ile rakip kaleye gol atmaktır. Kaleler arkadan fileli 1,22 m. boy ve 2,40 m. enindedir. Saha ölçüsü 30 m eninde, 60 m uzunluğundadır. Bort yüksekliği 1.22 m. Tam ortadan kırmızı çizgiyle 2’ye bölünerek sahanın tam ortasında bulunan başlama noktasında hakem tarafından başlatılır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hiddink devri bitti, yeni hoca kim?
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ile önceki akşam bir araya gelen Hollandalı ...
Sabri, Arda ve Emre milli takımdan men edilebilir
Arda, Emre ve Sabri’nin Hırvatistan’la oynanan ilk maçta kasıtlı olarak ...
Kaf-Kaf sonunu getiremedi: 103-105
Basketbolda FIBA Eurochallenge Kupası G Grubu'nda Pınar Karşıyaka, ikinci ...
 
Mucizeyi gerçekleştiremedik: 0-0
Euro 2012 Elemeleri Play-off turu ilk maçında Hırvatistan'a 3-0 yenilen ...
Fenerbahçe’ye bir soruşturma şoku daha
Futbolda Şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul ...
Şike soruşturması Vali'ye uzandı
Şike soruşturması kapsamında Sivas Valisi tanık sıfatıyla ifade vermek amacıyla adliyeye geldi.
 
A Milli Takım mucize peşinde
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turunda A Milli Takım, ...
Buca son dakikada 3 puanı kaptı
Bank Asya 1. Lig'de, 10.haftanın kapanış maçında Bucaspor son dakikada ...
Göz Göz'de sıkıntılı günler bitmiyor
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Göztepe, son 5 haftada oynadığı maçlarda ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva