HABERLER>SPOR
16 Kasım 2011 Çarşamba - 11:16

Hiddink devri bitti, yeni hoca kim?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ile önceki akşam bir araya gelen Hollandalı teknik adam, anlaşarak ayrıldı. Hiddink, dünkü maçın ardından futbolcularına da veda ederken, Abdullah Avcı’nın cuma günü açıklanacağı ifade edildi

Hiddink devri bitti, yeni hoca kim?

İSTANBUL - A Milli Takımı’nda Guus Hiddink dönemi dün akşam sona erdi. Hırvatistan karşısında ilk maçta alınan 3-0’lık yenilginin ardından Hiddink ile yolları ayırma kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, önceki akşam Hollandalı çalıştırıcıyla bir araya geldi. 31 Temmuz 2012’de sözleşmesi sona erecek olan A Milli Takımı’nın teknik patronunun, alacaklarının ödenmesiyle ayrılmayı kabul ettiği öğrenildi. Karşılaşmanın ardından da futbolculara teşekkür eden ve bir veda konuşması yapan Guus Hiddink, takımla birlikte Türkiye’ye dönmeden ülkesine gitti.
Futbol Federasyonu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’yı cuma günü açıklayacağı öğrenildi. Avcı’nın bir dönem başkanlığını yapan TFF Başkan vekili Göksel Gümüşdağ’ın da bu atamada etkili olduğu ifade edildi.
Hiddink, basın toplantısında bir gazetecinin “Türkiye ile son maçınız mı?” sorusuna, “Bu benim son maçım olabilir” diye yanıt verdi. “İstanbul’a dönecek misiniz? Sözleşmenizde tazminat var mı? sorusuna da Hollandalı hoca, “Belki dönmem, bunu gözden geçireceğim. Tazminat konusunu ise asbaşkana, başkanvekillerine sormak lazım” diye yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, “Başarısızlığı neye bağlıyorsunuz?” sorusuna da Hiddink, şu yanıtı verdi:
“Başarısızlık diyemem. Gerçekçi bir şekilde rakibe ve bizim takıma bakınca bu sonuca başarısızlık demek haksızlık olur. Cezalı oyuncuların fazla oluşu ve sakatlıklardan dolayı zorunlu değişiklikler yapıldı. Siz de bu oyundan gurur duyabilirsiniz.“
“Son maçım diyorsanız İngiltere’ye dönüş mümkün mü?” sorusuna da Hiddink, “Henüz gelecekle ilgili karar vermedim. Chelsea’de iyi zamanlar geçirdim. Şu an yeni bir başlangıç için çok erken. Biraz dinleneceğim” ifadesini kullandı, emekli olmayı düşünmediğini söyledi.

TFF'den resmi açıklama geldi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile yaptığı görüşmenin ardından, Hollandalı teknik adamın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı.
 
TFF'den yapılan ''Guus Hiddink'e teşekkür ederiz'' başlıklı açıklamada, ''Sayın Guus Hiddink'e görevde bulunduğu süre içindeki hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileriz. A Milli Takımımızın yeni teknik direktörü ve idari kadrosu ile ilgili gelişmeler, kamuoyu ile paylaşılmaya devam edecektir'' denildi.
 
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda finallere katılma hakkını Hırvatistan’a kaptıran A Milli Takım, Hiddink ile, son 5 organizasyonun en kötü performansını sergiledi. Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası elemelerinde bundan önce en kötü performansını Euro 1992 finalleri öncesi yaşamıştı.
 
2010 Dünya Kupası elemelerinin ardından A Milli Takım'ın başına getirilen Hiddink, ay yıldızlıları 2012 Avrupa Şampiyonası finalerine taşıyamayınca görevinden ayrıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabri, Arda ve Emre milli takımdan men edilebilir
Arda, Emre ve Sabri’nin Hırvatistan’la oynanan ilk maçta kasıtlı olarak ...
Kaf-Kaf sonunu getiremedi: 103-105
Basketbolda FIBA Eurochallenge Kupası G Grubu'nda Pınar Karşıyaka, ikinci ...
Mucizeyi gerçekleştiremedik: 0-0
Euro 2012 Elemeleri Play-off turu ilk maçında Hırvatistan'a 3-0 yenilen ...
 
Fenerbahçe’ye bir soruşturma şoku daha
Futbolda Şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul ...
Şike soruşturması Vali'ye uzandı
Şike soruşturması kapsamında Sivas Valisi tanık sıfatıyla ifade vermek amacıyla adliyeye geldi.
A Milli Takım mucize peşinde
2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri play-off turunda A Milli Takım, ...
 
Buca son dakikada 3 puanı kaptı
Bank Asya 1. Lig'de, 10.haftanın kapanış maçında Bucaspor son dakikada ...
Göz Göz'de sıkıntılı günler bitmiyor
Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Göztepe, son 5 haftada oynadığı maçlarda ...
Altıparmak: Bir an önce kendimize gelmeliyiz
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Gaziosmanpaşaspor'a 2-1 mağlup olarak, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva