HABERLER>GÜNCEL
15 Eylül 2024 Pazar - 14:04

Sakarya'da fabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Yaralılardan 6'sının durumunun ağır olduğu bildirildi. Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Sakarya da fabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı!

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine kent merkezi, ilçe ve çevre illerden ambulans ve itfaiye ile AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve polis ekipleri sevk edildi.

Patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 6'sı ağır 30 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Sakarya Valiliğinden yapılan son açıklamada, arama çalışması sırasında fabrikanın üst katlarında içeride mahsur kalan bir kişinin cesedine ulaşıldığı açıklandı. Cesedin kimliği yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

ÖLEN İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Patlamada işçi Mesut Simay'ın ailesi tüm hastaneleri dolaşmasına rağmen Simay'ı bulamadı.

Fabrikanın 5'inci katında merdivenlerde bulunan erkek cesedin teşhisi için aile otopsi merkezine çağrıldı. Ailenin teşhisi sonrası ölen kişinin Mesut Simay olduğu belirlendi. Kimliğin kesin teşhisi için adli tıp kurumunda DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi. 

MAHSUR KALAN BİR İŞÇİ KURTARILDI
Patlamanın meydana geldiği silo alanında mahsur kalan bir işçi, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla vinç yardımıyla bulunduğu yerden kurtarıldı. Dumandan etkilenen işçiye ambulansta müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Alevleri kontrol altına alan itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Karadeniz, gazetecilere, şu ana kadar fabrika bölgesinden toplam 21 yaralının tespit edildiğini belirterek, "12 kişi ambulanslarla hastanelere sevk edildi, 9 yaralı ise kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. Yaralılarımızdan ikisi entübe durumda." dedi.

Fabrika yetkililerinin içeride başka kimsenin olmadığı yönünde bilgi verdiğini aktaran Karadeniz, patlama alanındaki tahliye çalışmalarının tamamlandığını, içeride mahsur kalan bulunmadığını bildirdi.

Karadeniz, fabrikada bugün 59 vardiya personelinin çalıştığını, bunlardan bir kısmının patlama bölgesinde bulunduğunu anlatarak, "İlk tespitlere göre patlamanın değirmen bölümünde olduğu kanaati var ancak bu konuda yangın tamamen söndürüldükten sonra itfaiyemizin, Cumhuriyet Başsavcılığımızın emir ve talimatları doğrultusunda emniyetimizin yapacağı araştırmalarla yangının nedeni ve şekli tespit edilecektir. Hepimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İki entübe ağır yaralının tedavilerinin sürdüğünü söyleyen Karadeniz, kendi imkanlarıyla hastanelere giden işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Valilikten yapılan son açıklamada ise bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adli soruşturmanın başlatıldığını söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir." dedi.

2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamayla ilgili bir başmüfettiş ile bir müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.
Işıkhan, X Sosyal Medya hesabı üzerinden "Bakanlığımız tarafından yaşanan olayı araştırmak üzere 1 Başmüfettiş ile 1 Müfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz gerekli incelemeleri yapacaktır. Tedavileri devam eden işçi kardeşlerimizin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum." açıklaması yaptı. (AA-DHA - NTV)

 
Ödemiş'te rahvan at yarışları düzenlendi
 
İş yerlerini kurşunlamıştı... Tutuklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te rahvan at yarışları düzenlendi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ...
Arkadaş dehşeti... Öldüren 17, ölen 16 yaşında
Antalya'da 17 yaşındaki B.Ş. adlı çocuk, birlikte içki içtiği 16 yaşındaki ...
Peruğunun içinden uyuşturucu çıktı
Karaman'da bir şüphelinin protez saçının altından uyuşturucu madde çıktı.
 
Narin soruşturmasında 2 gözaltı daha
Narin Güran cinayeti soruşturmasında 2 şüpheli daha gözaltına alındı.
Çalışma grupları toplanıyor... Körfez'e acil eylem planı!
İzmir Körfezi'ndeki kirliliği mercek altına almak amacıyla oluşturulan ...
Balkonda oturuyordu... Mermi isabet etti
Ordu'nun Ulubey ilçesinde 49 yaşındaki Ali Duran Şeker'in başına evinin ...
 
Sıla bebeğin durumu ciddiyetini koruyor!
Tekirdağ'daki darp ve cinsel istismar dehşetinde hastaneye kaldırılan ...
Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu'yla buluşuyor
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın ...
Balkonda otururken yorgun mermi isabet etti
Ordu'nun Ulubey ilçesinde 49 yaşındaki Ali Duran Şeker'in başına evinin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva