HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2011 Çarşamba - 10:04

Erdoğan: Bir öleceğiz bin dirileceğiz

Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını belirterek, “Bunun hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz” dedi.

Erdoğan: Bir öleceğiz bin dirileceğiz

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede yeni bir dönemin başladığını söyleyerek, “Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunun hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz” dedi.
 
İçişleri Bakanlığı’nın şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftar yemeği programına katılan Erdoğan şöyle konuştu:
 
"Türkiye uzun yıllardır bu milletin birliğine, beraberliğine, insanlarımızın dostluğuna, kardeşliğine kasteden terör belası ile mücadele halindedir. Bu menfur eylemleri gerçekleştirenler insanlarımız arasındaki o kardeşlik hukukunu ortadan kaldırmak istiyorlar. O kardeşlik hukuku yara alırsa bu milletin çocukları birbirine düşman olursa bu ülkenin bütünlüğü artık korunamaz diye düşünüyorlar. Türkiye’yi hain emellerine sürüklemek için cinayetler tasarlıyorlar.
 
Bir benzin istasyonunda çocuklarının nafakasını temin eden insanlardan haraç istiyor, vermeyince kurşunluyorlar. İnsanları namaza kurtuluşa çağırmak için hazırlanan bir imamı seher vaktinde cami avlusunda merhametsizce öldürüyorlar. Kanla beslenen, mensuplarını ölüme yollayan bu örgüt ne istiyor? Bizi öfkelerimize esir etmek istiyorlar. Çatışma büyüsün insanlar arasına nifak girsin istiyorlar. Bu yanlış hesaplar hiçbir zaman tutmayacaktır.
 
Bu hain terör çetelerinin bu ülkeyi bölmeye bu ülkenin insanlarını birbirine düşman etmeye gücü asla yetmeyecektir. Bu kaya gibi sağlam millet nifak çıkaranın, fitne çıkaranın istediği şeyi yapmayacaktır. Bu iman dolu kalpler birbirine düşmeyecektir. Umduklarını asla bulamayacaklardır. Bir öleceğiz ama bin dirileceğiz. Ne şimdi ne de başka bir zaman bunu sadece bu oyunun oyuncağı olmuş terör taşeronları duysun diye değil, çıkarları için perde arkasından bu oyunu yönlendirenlerin de duyması için söylüyorum.
 
Bu alçak planlar asırlar boyunca nice badireleri birlikte atlatmış, cumhuriyeti birlikte kuran, demokrasiyi birlikte geliştiren bu milletin inancı, dirayeti, vakarı, asaleti karşısında un ufak olacaktır. Bu devlet, bu ülke, bu memleket, bu vatan bütünlüğünü muhafaza edecektir. Asırlar boyunca bir olmuş, beraber olmuş, kardeş olmuş, yoldaş olmuş insanlarımızı birbirine düşman edemeyecekler. Buna biz izin vermeyeceğiz. Tek tek insanlarımız izin vermeyecek. Ama hepsinden önemlisi şehitlerimiz ve geride bıraktıkları aziz hatıraları izin vermeyecek. Onların temiz ruhları bu ülkenin her köşesini, bu milletin namusunu koruyacaktır. Bizler de demokrasiden, hukuktan, adaletten geri adım atmadan 74 milyon insanımızın emniyetini, huzurunu, mutluluğunu koruyacağız.
 
Günün gelişen şartları içinde mücadele yöntem ve stratejilerimizi yenileyerek bu işin de üstesinden geleceğiz. Allah’ın izniyle herkes bundan emin olsun. Milletimiz müsterih olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Demokrasiden, özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceğiz. Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunun hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına gelmiş durumda. Emniyet teşkilatımız da bu alanda bütün eğitilmiş personeli ile bu mücadelenin içinde yer almıştır, yer alacaktır. Bütün güvenlik güçlerimiz koordinasyon içinde uyumlu ve ortak bir hedefe yönelik mücadelelerini yürüteceklerdir. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz."(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkmaz 3 17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:36

Garabete bakın. 40 tane pkk militanı etkisiz hale getirilmiş ve gömülmüş.Şimdi buna toplu mezar diyorlar.Uyan hemşerim ne toplu mezarı? Ne zamandır bebek katillerini öldürmek suç oldu.Hokkabazın birisi açlık grevi yapıyormuş.Hadi len ordan, sen önce tüyü bitmemiş yetimi nasıl katlettiğinin hesabını ver.

Yorumu oyla      14      6  
Korkmaz2 17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:33

hangi hukuki hangi adalet?karşında eli kanlı bebek katilleri var.Eskiden pkk ateş açarken anında ateşle cevap vermek suçtu.Önce havaya atıcaksın, teslim ol çağrısı yapacaksın gibi angaryalar vardı, şükür kalktı.Buda aynı hesap.Terör örgütü ile aynı sistemde cevap vermen lazım.Yoksa romantizm olur.Git mum ışığında yemek ye, anlat bu mavalları millete.

Yorumu oyla      13      6  
Korkmaz 17 Ağustos 2011 Çarşamba 14:20

Ben anlamadım bu işi birden bire ne oldu da Başbakan bu bilince geldi.Yıllardır bunları söyleyenler e ya ergenekoncu dediler yada başka bir şey.Eğer 10 yıldır bunu yeni anlamaya başlamış ise iktidar yazıklar olsun.Sayın Başbakan' a terör ile mücadele de sanki yanlış bilgiler veriliyor gibi geliyor bana.Çünkü bu mücadele de önce icraat sonra bu icraatın propagandası yapılır.Sayın Başbakan bu konuda tam tersine hareket ediyor.Terör örgütü her açıklamadan sonra eylem koyacak.Bu yanlış!

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay ve MYK açıklaması
CHP'lilerin gözü kulağı Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun alacağı 'olağanüstü ...
CHP'li İnce'den çok ilginç şike iddiası
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, '10 Ağustos'tan önce ve sonra üç ...
O sözlerine açıklık getirdi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde ...
 
Hacı Bektaş Veli'de protokol krizi
Nevşehir'de Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde ...
Ulema'dan Merve'ye yardım eli
Yakalandığı kanser hastalığı yüzünden zor günler geçiren ama gösterdiği ...
'35 Sarışın' projesinin mimarı siyaseti bıraktı
Hollanda'da siyasetçileri eleştirdiği tiyatro oyunlarıyla tanınan sanatçı ...
 
CHP'de 'a takımı' değişiyor
CHP’de gözler, MYK’nın yarısını değiştireceğini açıklayan Genel Başkan ...
'PKK'nın intikamını BDP'den alıyorlar'
BDP Grup Başkanı Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "Bıçak kemiğe dayandı, ...
Şahin: Yakalanan Murat ama...
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ‘Murat Karayılan yakalandı’ iddialarıyla ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva