HABERLER>YEREL MEDYA
19 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

Röportaja ilk tepki Topçu’’dan!

Tatı röportajına ilk tepki gazeteci Tamer Topçu'dan geldi... ’

Röportaja ilk tepki Topçu’’dan!


Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile yazarımız Gönül Soyoğul’’un yaptığı röportajda, Başkan Tatı’’nın iddiaları arasında adı geçen, ancak yazarımız tarafından ’“kanıtlanmamış/adı üzerinde iddia’” olduğu için T.T. diye kodlanarak verilen gazeteci Tamer Topçu, Egedesonsoz’’den düzeltme ve cevap hakkı istedi.
İsminin açık olarak yazılmasını özellikle isteyen, röportajda T.T olarak geçen gazetecinin kendini olduğunu belirten Tamer Topçu’’nun ’“TEKZİP METNİ’”ni, isteğine uyarak, aynen yayımlıyoruz:
 
DÜZELTME VE AÇIKLAMA
 
’“www.EGEDESONSOZ.com’” internet sitesinde 19.08.2009 tarihinde adımın baş harflerinin kullanılarak şahsımı hedef alan ’“Gazeteciler taraf oldu ’” başlıklı ve Gönül Soyoğul imzalı bir haber yayınlanmıştır.
 
Söz konusu haber kamuoyuna tamamen asılsız iddialara dayalı olarak yansıtılmıştır.
 
Habercilikte yansızlık çok önemli bir ilkedir. Gerçek haberci herkese, her olaya eşit uzaklıkta durabilmelidir.Bir olayın haber diye yazılması için haber ögelerinin tam olması yani bir haberi oluşturan unsurların tam biraraya gelmesi gerekmektedir. Herkesin duyguları, siyasi, sosyal bakış açıları vardır ayrıca herkes kendi web sayfasının reklamını da yapmak ister ama bunu mümkün olduğunca haberciliğe karıştırmamız lazım.
 
Öte yandan habercilikte sıfatın asla ve asla yeri yoktur. Birinden bahsediyorsanız eğer haberciliğinize güveniyorsanız o kişinin adını mertçe yiğitçe verebilmelisiniz.
 
İnsan ögesine, yani haberde adı geçen, cevap hakkı vermediğiniz kişiye saygı unsurunun önemli olduğuna sonuna kadar bağlı kalmalısınız. Türkiye’’de kaliteli insan olabilmenin zorlaştığı bu günlerde kaliteli haberciliğinde azaldığı kanaatindeyim.
 
 
Gelelim sitenize açıklama yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’nın açıklamalarında takındığı maksatlı tutuma.
 
Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Temel hak ve özgürlüklerin teminatı ve geleceğimizin güvencesi olan hukuk devletinin bireyleri olarak her kim olursak olalım gerek belediye başkanı, gerek gazeteci, gerek lise mezunu ticaret adamı, gerek web  sayfası sahibi hepimiz ama hepimiz hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine bağlı ve saygılı bir düzeye erişme ilkesine bağlı olarak yaşamalıyız.
 
Unutulmamalıdır ki soruşturma ve kovuşturma, Anayasamızda ve yasalarımızda belirtildiği gibi yapılır. Hiç kimse kasasında sakladıklarıyla veya A4 kağıtlarına fotokopilerini yaptığı adına belge dediği kağıt parçalarıyla suç isnad edemez. Suçluluğu kesin hükümle sabit oluncaya kadar herkes suçsuz kabul edilmek zorundadır. Suçsuzluk karinesi, anayasamızın ve yasalarımızın güvencesi altındadır.
 
Ayrıca özel hayatıma ilişkin konular hakkında, şahsımı rencide edecek şekilde çirkin hayali iddialar ortaya atılması, şahsımı kamuoyu nazarında yıpratmaya yönelik maksatlı bir tutumdur. Adı geçen şahısa buradan seslenerek elinde bir suçun işlendiğini dair belge varsa bu konunun gereğinin yapılması için adres Cumhuriyet Başsavcıları ve Yüksek Adalettir. Adalet hiçbir kilitli çekmeceler değildir. Bu şahsa buradan hatırlatmak isterim ki Delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme ya da olmayan bir belge ile ilgili baskı yapılması girişiminde bulunulması şantaj, tehdit, iftira gibi suçları içermektedir. 
 
Sonuç olarak;  Yüksek Yargının içtihatlarında yer aldığı üzere, ’“gazetecinin haberi kamuoyuna sunmadan önce olayları objektif ve özenli bir biçimde araştırma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu araştırma yükümlülüğü, yayın üçüncü kişilerin haklarını ihlal edecek nitelikte ise daha sıkı kurallara bağlanmıştır. Bu haberde ise yasal yükümlülüklere açıkça aykırı hareket edilmiştir.
 
Söz konusu haberde, ayrıca şahsımın’“şununla çalışıyor, bununla çalışıyor ...’” şeklindeki iddialar da tamamen komik gerçeklere aykırıdır.
 
Yayının iyi niyetten yoksun ve asparagas niteliğinde bulunduğunu, ilgililer hakkında bütün hukuki yollara başvurulacağını kamuoyuna saygılarımızla arz eder kamuoyunda bu olayı takip etmesini saygılarımla arz ederim.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’’ın projesine gazeteci desteği
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’’un ilçede ’“Gönüllü Ordusu’” ...
Bir tepki de Dağdelen’’den
Yeni Asır Gazetesi Yazarı Hürol Dağdelen bugünkü köşesinde yazarımız Gönül ...
Ersözlü VOB toplantısını anlattı
Sabah Gazetesi Ege Temsilcisi Ünal Ersözlü, yazısında İstanbul’’da gerçekleştirilen ...
 
Ersözlü’’nün gündemi yine saldırı’…
Sabah Gazetesi Ege Temsilcisi Ünal Ersözlü’’nün köşedinde gündem yine ...
Cemiyetten çirkin saldırıya kınama
Yazarımız Gönül Soyoğul'a yapılan çirkin saldırıya İzmir Gazeteciler ...
Emniyet el koydu
Gönül Soyoğul’’a yapılan çirkin saldırıya toplumun her kesiminden gelen ...
 
İGC’’ye 20 yeni üye
İzmir Gazeteciler Cemiyeti talebi onaylanan 20 yeni ismi daha bünyesine kattı. ’
Ersözlü’’den saldırıya tepki
Sabah Gazetesi yazarı Ünal Ersözlü köşesinde Gönül Soyoğul’’a yapılan saldırıyı kınadı. ’
’“Lekelendik ey halkım!’”
Milliyet Ege yazarı Feyzi Hepşenkal, Gönül Soyoğul’’a yapılan çirkin saldırıyı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva