HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 10:44

Restorasyonlar devam ediyor

Bergama Belediyesi, kentin eski mahallelerindeki yapıları restore ederek, günümüz turizmine kazandırmaya devam ediyor. Dört yeni restorasyon çalışması için İzmir Valiliği'ne müracaat eden Bergama Belediyesi, katkı payı almaya hak kazandı.

Restorasyonlar devam ediyor

İZMİR - 14 Eylül İlköğretim Okulu Bahçesi’ndeki Papaz Evi denilen eski yapı, restorasyon çalışması tamamlanan ve yakında faaliyete başlayacak olan Eski Gazipaşa Okulu yanındaki bina, yine restorasyon çalışması tamamlanan Havra Binası’nın yanındaki bina ve restorasyon çalışmaları devam eden Kapalı Çarşı çevresindeki dükkanlar İzmir Valiliği’nin sağlayacağı katkı payı ile Bergama Belediyesi’nce restore edilecek. Böylece Bergama’daki pek çok tarihi yapının restorasyonu tamamlanmış olacak ve Bergama eski otantik görünümüne biraz daha yaklaşacak.
 
İzmir Valiliği, Bergama’dan toplanan emlak vergilerinin % 10’unu, Taşınmaz Kültür Varlıkları’nın Korunmasına Ait Katkı Payı’na dair yönetmelik kapmasında restorasyon çalışmaları için Belediye'ye ödüyor. Bergama’nın bu payı alabilmesi için Belediye’nin hazırlıklar yapıp, valiliğe müracaatta bulunması gerekiyor. Bergama Belediyesi anılan dört yer için çalışmalarını tamamladı ve valiliğe katkı payı için müracaat etti. Valilik Bergama Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını uygun bularak, katkı payı vermeyi kabul etti.

Restorasyon çalışmalarına önem verdiklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Tamamladığımız ve yapımı süren restorasyon çalışmalarımıza önümüzdeki günlerde yenileri eklenecek. Eski ve bazıları viran hale gelmiş yapılarımızı restore ederek, Bergama’nın görünümünü yenilemeyi amaçlıyoruz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin tarihi yapısına uygun bir Bergama görmelerini istiyoruz” dedi. Gönenç, yeni yapılacak çalışmalarla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “14 Eylül İlköğretim Okulu Bahçesi’ndeki Papaz Evi olarak anılan eski yapıyı restore edeceğiz. Restorasyon çalışmaları tamamlanan ve yakında butik otel olarak hizmet verecek olan Gazipaşa Okulu’nun yanında Belediye olarak kamulaştırdığımız binaları restore ederek, butik otelimizi genişleteceğiz ve yatak kapasitesini arttıracağız. Yine, restorasyonu tamamlanan Havra’nın yanındaki binaları kamulaştırdık ve restore ederek, Havra ile birlikte kültürel tesis olarak hizmete açacağız. Onarım çalışması tamamlanmak üzere olan Kapalı Çarşı’nın çevresindeki dükkânları da restore ederek, bu bölgenin canlanmasını ve otantik görünümlü dükkânlarıyla turizme hizmet etmesini sağlayacağız. Bergama turizminin daha da gelişmesi için butik otelciliği çok önemsiyoruz. Kale Mahallesi’ndeki butik otel sayısının artması, Bergama’da turizmin daha da büyümesini sağlayacaktır. Bu açıdan restorasyon çalışmalarına oldukça önem veriyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk kamp ateşi yakıldı
Konak Belediyesi Spor Birimine bağlı İzci Kulübü 114 izci çocukla ilk ...
İzmir’e büyük onur
Konak Belediyesi dünya çapında en önemli mimari yarışmalardan biri sayılan ...
Minik dostlar Güzelbahçe’de unutulmadı
Güzelbahçe Belediyesi, bir ilke imza attı ve sokak hayvanları için parklara ...
 
Büyükşehir'den çiftçiye asfalt müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, 3 ayda 1.5 milyon metrekare ova yolunu daha asfaltlayacak. ...
Hasan Karabağ babasını kaybetti
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın babası Ali Karabağ, bir süre ...
Onlar Türkiye’nin efeleri
Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulüpleri Derneği’nin minik folklorcuları, ...
 
Bayraklı çalışanları Başkanlık Kupası’nda buluştu
Bayraklı Belediyesi çalışanları birincisi düzenlenen Başkanlık Kupası ...
Geçmişe ücretsiz yolculuk Konak’tan
Doğanlar Hacı Yaşar Kandur İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri minikleriyle ...
Güzelyalı turunç ağaçlarıyla renklendi
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva