HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 10:14

İlk kamp ateşi yakıldı

Konak Belediyesi Spor Birimine bağlı İzci Kulübü 114 izci çocukla ilk kamp ateşini Gümüldür İzci Evi Zübeyde Hanım İzci Kampı’nda yaktı.

İlk kamp ateşi yakıldı

İZMİR - Konak Belediyesi semt merkezlerinde iki yıldır devam eden izcilik eğitimleri ile Türkiye’de izci grubuna sahip tek ilçe belediyesi olan Konak Belediyesi 2010-2011 yaz kamplarını başlattı. Gültepe, Altıntaş, Kadifekale, Basmane ve İsmetpaşa’dan Konak Belediyesi semt merkezlerinde izci liderleri önderliğinde izciliğin ne olduğunu öğrenen çocuklar kış kampından sonra yaz kampında da bir araya geldi. 645 minik izcisiyle Konak Belediyesi çocukları yaz tatilinde deniz ve doğayla buluşturdu.          
         


Gümüldür’de bulunan İzci Evi’nde altı günlük kampa giren izciler, izci liderleri ve izci anneleri gözetiminde güvenli bir ortamda hem öğrendiler hem de eğlendiler. Kendi kurdukları çadırlarda kalan çocuklar doğayla baş başa olmanın tadını çıkardı. Her gün denize giden minik izciler yeşil ve mavinin birleştiği kamplarında doyasıya eğlendiler. Eğlencenin yanı sıra yere çöp atmama, düzenli ve disiplinli olma gibi alışkanlıklar kazandılar. Çadır kurmayı, izci düğümü atmayı, geleneksel izci marşlarını öğrenen çocuklar yanlarında getirdikleri kitapları da okuyarak eğlenceyle öğrenmeyi bir arada yaşadılar.
        
Zübeyde Hanım İzci Kampında kamp ateşinin yakılması ve minik izcilerin hazırladığı eşsiz programla muhteşem bir gece yaşandı. Ateşin etrafında toplanarak şarkılar söyleyen izci çocuklar tam bir görsel şölen sundular. İzci lideri Timur Ulu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın izcilere verdiği destek için teşekkür etti ve “Gündemde çocuk varsa ‘ben insanım’ diyen herkesin orada olması gerektiğini düşünüyorum. Belediye Başkanımız Dr. Hakan Tartan kadınlara ve çocuklara verdiği önemle her zaman bir adım önde duruyor” dedi.
        
Türkiye’de izciliğin 1915 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatıldığını hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan “Çocuklarımızı her alanda desteklemek adına okulların tatile girmesiyle birlikte onların zihinsel, bedensel, sosyal ve ruhsal gelişimleri için tüm yazı kapsayacak spor etkinlikleri düzenledik. İzcilik ise doğa ve insan sevgisini, kendini tanımayı, yardımseverliği, bir arada yaşamayı öğretmesiyle ayrı bir yere sahip” dedi. İzci liderleri ve izci annelerinin çocukları her an gözetim altında tutkularını ve güvenlik, rahatlık ve sağlık açısından problemsiz bir kamp oluşturulduğunu belirten Başkan Tartan, minik izcilerin her ihtiyacının düşünüldüğünü söyledi. Dört grup halinde tüm izci gruplarının katılacağı Zübeyde Hanım İzci Kampı önümüzdeki günlerde de Konaklı İzcilere Yardımlaşma ve ekip çalışmasının ön planda olduğu kampa ortak kararla Zübeyde Hanım İzci Kampı adı verildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e büyük onur
Konak Belediyesi dünya çapında en önemli mimari yarışmalardan biri sayılan ...
Minik dostlar Güzelbahçe’de unutulmadı
Güzelbahçe Belediyesi, bir ilke imza attı ve sokak hayvanları için parklara ...
Büyükşehir'den çiftçiye asfalt müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, 3 ayda 1.5 milyon metrekare ova yolunu daha asfaltlayacak. ...
 
Hasan Karabağ babasını kaybetti
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın babası Ali Karabağ, bir süre ...
Onlar Türkiye’nin efeleri
Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulüpleri Derneği’nin minik folklorcuları, ...
Bayraklı çalışanları Başkanlık Kupası’nda buluştu
Bayraklı Belediyesi çalışanları birincisi düzenlenen Başkanlık Kupası ...
 
Geçmişe ücretsiz yolculuk Konak’tan
Doğanlar Hacı Yaşar Kandur İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri minikleriyle ...
Güzelyalı turunç ağaçlarıyla renklendi
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla ...
Kuş Cenneti’ne “doğal” yol
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti’ni çevreleyen 22 kilometrelik ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva