HABERLER>POLİTİKA
25 Ocak 2017 Çarşamba - 18:08

Referandum kapışması: Müsavat Dervişoğlu ile Cem Küçük birbirine girdi!

İzmir İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları eski Başkanı Dervişoğlu, ülkücülerin referandumda ‘evet’ oyu vereceğini savunan gazeteci Cem Küçük ile tartıştı. Dervişoğlu, “Yüzde 75'lerin çok üzerinde de bir 'hayır' oyu bekliyorum”dedi.

Referandum kapışması: Müsavat Dervişoğlu ile Cem Küçük birbirine girdi!

EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TGRT Haber'de yayınlanan Sami Dadağlıoğlu'nun sunup yönettiği 'Zor sorular' programına konuk oldu.
Çarpıcı açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, referandumda MHP'den yüzde 75'in üzerinde 'hayır' çıkacağını söyledi.

Parti içinde kurultay sürecinde genel merkezin karşısında yer alan, Meral Akşener’le birlikte hareket eden, anayasa değişikliği teklifinin tartışıldığı dönemde yine muhalif tarafta bulunan ve geçtiğimiz günlerde 10 Ülkü Ocağı eski Başkanı’nın yaptıkları, ‘tarihi, siyasi ve ahlaki’ gerekçelerle ‘hayır’ diyeceğiz açıklamasına imzayla destek veren Dervişoğlu kritik açıklamalar yaptı.  

Dervişoğlu ayrıca, Ülkücülerin ‘evet’ oyu vereceğini savunan gazeteci Cem Küçük ile de tartıştı.

YÜZDE 75’İN ÜZERİNDE ‘HAYIR’ OYU BEKLİYORUM
Dervişoğlu, “Bugüne kadar görev yapmış Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımız, görevde olan Ülkü Ocakları Genel Başkanımız haricinde bir araya gelerek, bu olağanüstü koşullarda söz konusu olan Anayasa değişikliklerine sıcak bakmadıklarını ve 'hayır' diyeceklerini açıklamışlardır. Öncelikle bu bir tespittir. Burada kullanılan üsluba da son derece özen gösterilmiştir. Bir uyarıdan ziyade milletvekillerimize bir tavsiyede bulunulmuştur. MHP'nin 39 milletvekili vardır. Bu 39 vekilin görülen ve anlaşılan odur ki 23 tanesi Anayasa değişikliğinin lehinde oy kullanmış, 17 milletvekili arkadaşımız da Anayasa teklifine sıcak bakmadıkları için ya boş oy kullanmışlar ya da 'hayır' oyu kullanmak suretiyle iradelerini belli etmişlerdir. TBMM'deki milletvekilleri sayın Genel Başkanımız tarafından bizzat belirlenerek seçilmiş, aday gösterilmiş kişilerdir. MHP'nin parlamento grubu, bizzat sayın Devlet Bahçeli tarafından belirlenip aday gösterilmiş milletvekillerinden müteşekkil yüzde 50'ye yakın fire veriyorsa, bizim kamuoyuna yaptığımız çağrının millet nezdinde daha büyük bir karşılık bulacağı kanaatini taşıyorum. Yüzde 75'lerin çok üzerinde de bir 'hayır' oyu bekliyorum” dedi.

TÜRK TİPİ ARŞİMET PRENSİBİNDEN DE BAHSEDEBİLİRİZ!
Dervişoğlu konuşmasına devam ederken, “Türk tipi bir başkanlık dedik. Adını cumhurbaşkanlığı sistemi koyduk. Dünyada karşılığı yok... Dünyada bunun diktatörlüğe gittiğini görüyoruz. Ama yok efendim biz kılıfına uydurmak için kelimelerle oynadık diyorsak, endişem odur ki bugün Türk tipi başkanlıktan yarın Türk tipi Arşimet Prensibinden, İzafiyet Teorisinden de bahsedebiliriz.  Bana göre demokrasi bir penceredir, açık bıraktığınızda üzerinize kar gelebilir, yağmur gelebilir ama kapatırsanız havasız kalırsınız. Bu anayasa değişikliğini demokrasiyi kapatıp, alanları daraltacak ve tüm yetkileri bir kişiye verecek bir değişiklik olarak görüyorum ve sonuna kadar, hukuk içinde mücadele edeceğimizi söylüyorum” diye konuştu.

ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE TAVIM!
Bunun üzerine söz alan Cem Küçük, “Bir kere ilk 4 maddedeki Atatürk Milliyetçiliğine tavım… Bunun adı Türk milliyetçiliğidir. Bunu Kenan Evren uydurdu. Kenan Evren başta ülkücüleri işkenceden geçiren bir katildir. Onun yaptığı işlerin hiçbir geçerliliği yoktur. Millet daha sonra ilk seçimde de Özal’ı seçmiştir. Müsavat Bey ‘ülkücülerin yüzde 75’i bu değişikliğe oy vermeyecek’ dedi.  Ne güzel… İçim rahatladı. Demek ki 9 Nisan’daki referandumda millet oy vermeyecek, milli irade teeccüs edecekse başımızın üstünde yeri var. Aynı şekilde yüzde 55-60 çıkarsa da başımızın üstünde yeri olduğunu kabul etmek lazım.  Türkiye’de sol Kemalistlerden etkilenen ki, bu ülkücülere faşist katil lafını Kemalistler yerleştirdi. İç Anadolu’da bence çoğu milliyetçi, ülkücü bu değişikliğe ‘evet’ diyecek ama şehirdekiler Kemalistlerden etkilenerek ‘hayır’ diyebilir. Saygı duyarız. Ne diyelim? Kendilerine katil diyen adamları baş üstünde tutuyorlar” dedi.

İŞTE O ANLAR 



BIRAKIN ÜLKÜCÜLERİ KENDİ NAMUSUNU SAVUNSUN!
Bunun üzerine Dervişoğlu, “Bırakın ülkücüler kendi namusunu kendi savunsun. Bizi aşağılıyorsunuz. ‘Bize hayvandan da aşağı’ dediler. Diyenler AKP’liydi. Genel başkanımıza en ağır hakaretleri yapanların hepsi AKP’liydi. Bizi ne solcu Kemalistler, ne komünistler, ne sosyalistlerin hiçbir etkileyemez. Sizin gözünüzde ülkücüler kolay kandırılabilir siyasi figür…” cevabını verdi.

BU YETKİLERİ ATATÜRK’E VERSENİZ KARŞI ÇIKARIM!
Küçük ise, “Yahu beyefendi, ülkücüler ‘evet’ diyor. Anadolu’da ‘evet’ diyecekler. Görürsünüz… Özür dileyecek misiniz sonra? Yüzde 60 evet çıkarsa ne diyeceksiniz? Rahşan Ecevit size ‘faşist katil’ dedi. Niye koalisyon yaptınız? Niye itiraz etmediniz?” dedi. Dervişoğlu da, “Tayyip Erdoğan da hayvandan aşağısınız, hayvansızın dedi. İkisine de itiraz ettik” açıklamasını yapınca bu kez Küçük, “İyi yapmışsınız” diye konuştu. Son olarak Dervişoğlu, “Ben devletten, milletten yanayım. Atatürkçüyüm. Bu yetkileri Atatürk’e verseniz ona karşı çıkarım. Ne anlatıyorsunuz siz?” ifadelerini kullandı. 

 

 
Himmet paralarıyla 'patlayıcı madde ticareti' yapmışlar
 
Rus Mümessil'den İTO'da 'ihracat' müjdesi: Yakın zamanda...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ülkücü biyat etmez 26 Ocak 2017 Perşembe 09:55

Helal olsun musavat reise. Ülkücü biyat etmez.

Yorumu oyla      11      5  
sinan gür 25 Ocak 2017 Çarşamba 23:16

arkandayız syn başkan.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saadet Partisi'nden referandum kararı
Karamollaoğlu, kutuplaşmaya neden olacağı gerekçesiyle kampanya çalışması ...
"AKP'nin vatandaşı terörle tehdit etmek gibi bir alışkanlığı var"
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un 'suikastler canlı bombalar devam edebilir ...
AK Parti İzmir Kadın Kolları’nda revizyon: 7 yeni başkan
İzmir İl Kadın Kolları’nda yaşanan kan değişimi sonrasında 10 ilçeden ...
 
İzmir'in siyaset akademisi birincileri ödüllerini Başbakan'dan aldı
17’inci Dönem Siyaset Akademisi’nin birincileri ödüllerini Başbakan Yıldırım’ın ...
HDP'li Baydemir ve Yıldırım hakkında flaş karar
HDP'li milletvekilleri Osman Baydemir ile Ahmet Yıldırım Diyarbakır'da ...
"Niye AYM'ye gidiyorsun deme hakkımız yok!"
Madagaskar'da konuşan Erdoğan, referandum ve CHP'nin anayasa teklifi için ...
 
CHP'li Yiğit: İzmirli üretici cezalandılıyor mu?
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 2011 yılından bu yana her sene dağıtılan ...
"Gülen, Yavuz’un kaftanıyla gelecekti"
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, "FETÖ'cüler Yavuz Sultan Selim'in ...
CHP İzmir’de yoğun Şubat mesaisi: Tek gündem referandum
İl Örgütü, anayasa değişikliği teklifi için ‘hayır’ kampanyasının startını ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva