HABERLER>GÜNCEL
19 Mart 2011 Cumartesi - 14:37

Proje ortağı değil, dede-torun oldular

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gençler-Yaşlılar El Ele Projesi’ için görev bekleyen genç sayısı 140’a ulaştı. Özel eğitimden geçen gençlerden Çağla ve Gökhan, projeye katılan Ötenbülbül çiftinin “torunlarından farksız” hale geldi.

Proje ortağı değil, dede-torun oldular

İzmir’in yeni sosyal sorumluluk projesi olan ‘Gençler-Yaşlılar El Ele’de halka giderek büyüyor. Halen 18 hanede yaşayan 26 yaşlıyla yürüyen ‘Gençler-Yaşlılar El Ele Projesi’nde görev almak üzere yaklaşık 140 genç başvuru yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan psikolog ve sosyologlar ile Eşrefpaşa Hastanesi’nde görevli hemşireler tarafından ‘yaşlılık’, ‘yaşlılarla iletişim’, ‘yaşlılık hastalıkları’, ‘temel ilkyardım eğitimi’, ‘ev kazalarının önlenmesi’, ‘zaman geçirme ile ilgili temel öneriler’ ve ‘proje ile dikkat edilmesi gereken noktalar’ başlıklarında eğitim alan 60 gençten 36’sı, yaşlılarla birebir iletişim haline geçti. Kentte sosyal desteğe ihtiyacı olan yaşlıların projeye katılımlarının artması ile gönüllü gençlerin uygun yaşlılara yönlendirileceği bildirildi.
Proje, bir yandan kuşaklar arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesine katkı sağlarken, diğer yandan da ülkenin çeşitli kentlerinden İzmir’e okumak için gelen öğrencilerin bu kenti ve insanlarını tanıma, kültürlerini öğrenme ve kaynaşma süreçlerini hızlandırıyor. Gençlerin sosyal sorumluluk almasını, yalnız yaşayan yaşlıların ise psiko-sosyal rehabilitasyonuna destek olmayı amaçlayan projeye katılmak isteyen “yalnız yaşayan” yaşlılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 293 16 95 numaralı telefonuna başvuru yapabilir ya da bağlı bulundukları muhtarlıklara başvurabilirler.
 
‘Torunlarımız gibi’
Projeye iki ay önce katılan yaşlı çiftlerden Suzan ve Hilmi Ötenbülbül, emeklilik günlerinin tadını ‘torunlarımız’ dedikleri Çağla ve Gökhan’la çıkarıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal İşler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen proje çerçevesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)’in bursiyeri olan Çağla Güzel ile Gökhan Arslan, yaklaşık iki ay önce tanıştıkları Ötenbülbül çiftiyle haftada bir gün birlikte keyifli vakit geçiriyor.
 
Suzan Ötenbülbül: “Yazıbaşı Köyü’nde doğdum. 77 yaşındayım. Hilmi Bey’le 58 senelik evliyiz. 4 oğlum, 5 torunum var. Bizim muhtarımız projeden bize bahsetti. Biz de ‘gelsin çocuklar’ dedik. İyi ki demişiz. Benim kızım yok. Çocukları tanıdık. O kadar mutlu oluyorum ki. Kızım yok ama Allah bana kız evlat verdi Gökhan, Antalya’daki torunumun ismi. Artık ikinci Gökhanımız var. Onları torunlarımdan ayırmıyorum. Çok seviyorum. Biz iki kişi oturuyoruz evimizde. Onlarla avunuyoruz. Hem de bize yardımcı oluyorlar.”
 
Hilmi Ötenbülbül: “Ben 81 yaşındayım. 2 ay önce çocuklarla tanıştık. Onları çok seviyorum. Gökhan’la bahçeye iniyoruz. Bahçemizde çapa yapıyoruz. Bakla ekiyoruz, çiçeklere bakıyoruz, maydonozumuz, marulumuz var, onlarla uğraşıyoruz. Ben kahveye gitmiyorum, sigarayı da bıraktım. Ağaçlarımızla meşgul oluyoruz. Çağla da evde Suzan’la vakit geçiriyor.”
 
Proje gönüllüleri çok memnun
Çağla Güzel: “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisiyim. Aslen Erzurumluyum. Suzan Teyze ve Hilmi Amca bizim tecrübe sahibi olmamıza yardımcı oluyorlar. Eskiden yaşadıklarını anlatıyorlar. Suzan Teyze ile birlikte balkondaki çiçekleri suluyoruz.”
 
Gökhan Arslan: “Ben Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisiyim. Aslen Ağrılıyım ama ailem İzmir’de yaşıyor.  Projeye iki ay önce başladım, çok memnunum. Suzan Teyze’nin yemekleri çok güzel. Bana ‘ye oğlum ye’ diye ısrar ediyor. Sebzeler de bahçeden, tadına doyum olmuyor. Kilo aldım. Hilmi Amca’yla bahçede vakit geçiriyoruz. Geçen gün bahçenin girişine birlikte beton attık. Birlikte tavla da oynuyoruz, çok keyif alıyoruz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasette anlaşamadılar!
Kamber Atasoy Aydın'da CHP'nin aday adayı olurken, aynı gün eşi Nezaket ...
18 Mart Çanakkale Deniz Şehitleri anıldı
18 Mart Canakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü İzmir'deki KadifeKale ...
Trilyonluk miras üç kız kardeşe
Hasan Bayarsan, 6 yıl önce Dikilide ölü bulunmasının ardından, milyonluk ...
 
Erdoğan'dan bedellide son açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi ...
Taşeron işçiler Basmane Meydanı’’nı kapatınca’…
Konak Belediyesi kadrosuna geçmek için yol kapatma eylemi yapan taşeron ...
Suikastçiler bir gün sonra bulundu
İstanbul polisi Tatlıses'i vuran ekibi bir gün sonra tespit etti ve baskınları ...
 
İzmir'in zemini İstanbul kadar riskli!
Olası bir depremde nasıl tepki verecek? hangi bölgeler, kaç şiddetindeki ...
İzmir’’de ’‘gönlü gençlerin’’ haftası’…
İzmir’’deki Yaşlılar Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’’ndaki Atatürk ...
9 ilde Ergenekon operasyonu: İzmir'de de baskın var!
Polis 9 ilde Ergenekon operasyonu başlattı. Arama yapılan yerler arasında ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva