HABERLER>GÜNCEL
19 Mart 2011 Cumartesi - 12:20

Siyasette anlaşamadılar!

Kamber Atasoy Aydın'da CHP'nin aday adayı olurken, aynı gün eşi Nezaket Atasoy, İzmir'de AK Parti'den aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Siyasette anlaşamadılar!

Kararlarından vazgeçmeyen ve birbirlerine tepki gösteren çift, aile içi kriz yaşıyor.
 
 Kamber Atasoy Aydın'da CHP'nin aday adayı olurken, aynı gün eşi Nezaket Atasoy, İzmir'de AK Parti'den aday adaylığı için başvuruda bulundu. Kararlarından vazgeçmeyen ve birbirlerine tepki gösteren çift, aile içi kriz yaşıyor.
 
Yaklaşan genel seçimler öncesi siyaset sahnesi ilginç görüntülerle renklenirken, İzmir'de yaşayan bir çift, birbirinden habersiz, farklı kent ve partilerden milletvekilliğine soyununca "aile içi politik çatışma" yaşamaya başladı.
"Kadınlara önderlik etmek istiyorum" diyerek İzmir'de AK Parti'den milletvekilliği yarışına katılan Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Atasoy, Aydın'da CHP'den aday adayı olan eşi Kamber Atasoy'un karşı çıkması üzerine önce siyasete girmekten vazgeçti, hemen ardından "Niye çekileyim ki" açıklaması yapıp yolundan dönmeyeceğini söyledi.
İzmir'de oturan 2 erkek, 1 kız çocuk sahibi inşaat mühendisi Kamber Atasoy (46) ve sosyal yaşamın tanınan isimlerinden eşi Nezaket Atasoy (44), genel seçimlerde birbirlerinden habersiz milletvekili adaylığı planları yaptı. Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Atasoy, eşinden habersiz İzmir 1. Bölge'den son gün aday adaylığı başvurusu yaptı. Aynı gün Kamber Atasoy ise CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı'na Aydın milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulundu.
 
"EŞİM YANLIŞ YAPTI"
 
Kamber Atasoy, Kuşadası'nda partililerle buluşarak aday adaylığını açıkladı. Kamber Atasoy, eşinin AK Parti'den aday adayı olmasını nasıl karşıladığına ilişkin soruya, "Haberim yok. Sizden öğrendim. Yok öyle birşey" dedikten sonra soluğu İzmir'de aldı.
Kamber Atasoy, eşiyle konuşarak aday adaylığından çekilmesi için ikna etmeye çalıştı. Daha önce CHP'nin Kuşadası ilçe başkanlığı ve Aydın il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Kamber Atasoy, muhabirimize yaptığı açıklamada, "Eşime MHP ve CHP'den de teklifler olduğunu biliyordum. Ama benim aday adaylık sürecimde bunun çok şık olmayacağını söyledim. Ben demokrat ve modern bir insanım. Benim siyasi faaliyetim olmasaydı, eşimin siyasete girmesi kararına saygı duyardım. Ancak birbirinin karşısında iki partide siyaset yapmamızı toplumun değer yargılarına da uygun bulmuyorum. Eşim yanlış yaptı. Üzüldüğüm tek taraf bana söylememesi oldu. Gelinen bu noktada, ona CHP'den aday adayı olması durumunda kendisine maddi ve manevi destek vereceğimi, AK Parti konusunda ısrarı devam ederse hiçbir katkıda bulunmayacağımı söyledim. Ben ilelebet CHP'li kalacağım" dedi.
 
ÖNCE ÖZÜR DİLEDİ
 
Nezaket Atasoy, yaptığı ilk yazılı açıklamada, demokratik hakkını kullandığını, fakat aile birliğinin bozulmaması için bu aday adaylığı kararından vazgeçeceğini söyledi. Nezaket Atasoy, şu görüşleri dile getirdi: "Siyasi partilerden teklifler geldi. Ben de eşime haber vermeden AK Parti'den aday adayı oldum. Demokratik hakkımı kullandım fakat aile birliğimizin ve çocuklarımızın bu durumdan kötü etkilenmesi için aday adaylığından çekilme kararı aldım. Önce eşimden, çocuklarımdan sonra da AK Parti ve CHP'den, verdiğim bu üzüntüden dolayı özür dilerim. Eşime sormadan bir hata yaparak bu işe soyundum."
 
'ÇEKİLMEM'
 
Nezaket Atasoy, dünkü açıklamasında eşinin CHP'den aday adayı olmasının kendisini etkilemeyeceğini belirterek, "Güçlü bir konfederasyonun genel başkanıyım. Tüm partilerden aday adayı olmam yönünde teklif aldım. AK Parti'nin teklifini kabul ettim. Ben projelerimle, yaptıklarımla gündeme gelmiş bir insanım. AK Parti'nin teklifini ciddi buldum. Ben de milletvekili aday adaylığı müracatında bulundum. Eşimin CHP'de aday adayı olduğunu sonradan öğrendim. 20 yıllık eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz. Üç çocuğumuz var. Herkes isteği partiden aday adayı olabilir. Adaylıktan çekilmem söz konusu değil. Ayrıca neden çekileyim ki? İzmir için bir değer olduğumu düşünüyorum. Çocuklarımın babasıdır, saygı duyuyorum. Allah yolunu açık etsin" dedi.
Bu çıkış üzerine Kamber Atasoy yaptığı son açıklamada şunları dile getirdi: "Kendi bileceği şey. Ben ona gerekli uyarıları yaptım. Bugüne kadar sürdürdüğü dernek faaliyetlerini benim maddi desteğimle yürüttü. Şimdi benden destek beklemesin. Bu işin üstesinden nasıl gelecekse gelsin. Hiçbir şekilde maddi yardımda bulunmayacağım." Kamber Atasoy, eşiyle ayrı yaşamadıklarını da söyledi.
 
 "KADINLAR SİYASETE GİRSİN"
 
İşlerinden dolayı çoğunlukla Kuşadası'nda yaşayan ve eşinden habersiz siyasete soyunan Nezaket Atasoy, "Bayanların siyasete girmediği söyleniyor. Bu yüzden aday adayı olma cesaretini gösterdim. Hanımların siyasete aktif olarak katılması için liderlik yapmak istiyorum. İzmir'in ilk resmi konfederasyonunun genel başkanıyım. Birçok projeye imza atmış biri olarak, bunları hayata geçirmek ve daha geniş kitlelere duyurmak istiyorum. Özellikle kentimizin uluslararası arenada, dünya şehri olarak anılması için var gücümle çalışacağım" dedi. (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALK İÇİN 20 Mart 2011 Pazar 14:20

NEZAKET HANIMI YAKINDAN TANIRIM SİVİL TOPLUM DERNEKLERİNDEN AMA ŞUNU SÖYLEMELİYİZ SERMAYENİN SİYASETİ OLMAZ.GÜNDEMDE OLMAK İÇİN NEZAKET HANIMI ŞİŞİRİYORLAR.ZENGİNLERİN İDEOLOJİSİ OLMAZ.BİZ AKP NİN KADINA BAKIŞINIDA BİLİYORUZ.AKP Yİ AKLAMAYA ÇALIŞMAYIN BÖYLE HABERLERLE....

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 Mart Çanakkale Deniz Şehitleri anıldı
18 Mart Canakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü İzmir'deki KadifeKale ...
Trilyonluk miras üç kız kardeşe
Hasan Bayarsan, 6 yıl önce Dikilide ölü bulunmasının ardından, milyonluk ...
Erdoğan'dan bedellide son açıklama
Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP'nin bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi ...
 
Taşeron işçiler Basmane Meydanı’’nı kapatınca’…
Konak Belediyesi kadrosuna geçmek için yol kapatma eylemi yapan taşeron ...
Suikastçiler bir gün sonra bulundu
İstanbul polisi Tatlıses'i vuran ekibi bir gün sonra tespit etti ve baskınları ...
İzmir'in zemini İstanbul kadar riskli!
Olası bir depremde nasıl tepki verecek? hangi bölgeler, kaç şiddetindeki ...
 
İzmir’’de ’‘gönlü gençlerin’’ haftası’…
İzmir’’deki Yaşlılar Haftası etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’’ndaki Atatürk ...
9 ilde Ergenekon operasyonu: İzmir'de de baskın var!
Polis 9 ilde Ergenekon operasyonu başlattı. Arama yapılan yerler arasında ...
Suikastten önceki son fotograf
Tatlıses'in suikaste uğramadan saniyeler önce hayranlarıyla birlikte göründüğü ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva