HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 17:35

Piyango Sevilay Yılmaz'a vurdu

Buca Belediyesi’nin son meclis toplantısında, BUCAMAR ile ilgili ödenek aktarımı maddesine ret oyu kullananlar arasında yer alan, aynı zamanda da BUCAMAR çalışanı olan CHP’li meclis üyesi Sevilay Yılmaz, şirketteki görevinden alındı. Yılmaz “Bu işin bedelini işimi kaybederek ödemek benim hiç zoruma gitmez” dedi.

Piyango Sevilay Yılmaz a vurdu

Can Özlü/Egedesonsöz/Özel- Buca Belediye şirketi BUCAMAR için 1 milyon 250 bin liralık sermaye artırımı ile ilgili önerge, son meclis toplantısında tartışma yaratmış, AK Partililerin yanı sıra, CHP’li 11 meclis üyesinin de ret oyu kullanmasıyla kaynak aktarımının önüne geçilmişti.

Parti grubunu ikiye bölen kararın ardından Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve BUCAMAR Genel Müdürü Hüsnü Kaya, şirketin küçülmeye gitmesi için düğmeye bastı. İlk olarak, Buca Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi olan, aynı zamanda belediye şirketi tarafından işletilen Şirinyer Düğün Salonu’ndan sorumlu bulunan Sevilay Yılmaz küçülme kapsamında görevden alındı. BUCAMAR şirketi ile ilgili ödenek aktarımı maddesine ret oyu kullanan CHP’li 11 meclis üyesinden biri olan Yılmaz’ın, ilk görevden alınan isim olması, kararın siyasi olabileceğini akıllara getirdi. Sevilay Yılmaz, CHP eski İl Sekreterlerinden Zikri Dursun’un da kız kardeşi.

Ödenek aktarımının mecliste kabul görmemesinin ardından, küçülme sinyalleri veren BUCAMAR Genel Müdürü Hüsnü Kaya, Yılmaz ile ilgili kararın aybaşında alındığını hatırlatarak, meclisteki oylama ile ilgisi olmadığını savundu. Kaya “Şirketimiz yakın zamanda küçülmeye gidecek. Sevilay Yılmaz’ın görevden alınması da bu bağlamda düşünülebilir. Siyasi bir hamle olduğu doğru değil. Ödenek aktarımını gerçekleştiremediğimiz için 10’a yakın arkadaşımız ile daha yollarımızı ayıracağız” dedi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da şirket yönetimi tarafından alınan kararın siyasi olmadığını belirtti. Yılmaz’ın çıkış tarihinin 29 Haziran olduğunu ifade eden Tatı “Meclisteki oylamada ret oyu kullanmış olmasının, işten çıkartılması ile bir ilgisi olamaz. Biz çalışanlarımızı siyasi düşüncelerine göre değil, çalışma performanslarına göre değerlendiririz” diye konuştu. BUCAMAR şirketinde 1200 personelin görev yaptığını ifade eden Başkan Tatı, küçülme kapsamında birkaç kişinin daha işten çıkartılabileceğini söyledi.

Aynı zamanda CHP eski İl Sekreterlerinden Zikri Dursun’un da kardeşi olan Sevilay Yılmaz, işten çıkartılması konusunda ilk kez Egedesonsöz’e konuşarak, karara tepki gösterdi. Yılmaz, “Baştan işe alırken iyiydi de şimdi mi kötü oldu. Belediyeler siyasi yerlerdir. Başkan tasarruf diyorsa kararına saygı duyuyorum. Ben partili olarak Bucamar Şirketi’nin sermaye artırımına grup toplantısında şerh koydum. Aynı zamanda da mecliste ret oyu kullandım. Şirketin yönetiminde ve idaresinde gidişatın doğru olmadığını ifade ettim. Sevilay Yılmaz olarak, sermaye artırımına onay vermediğim şirkette çalışıyorum. Ne yazık ki 6 aydır maaş almadım. Belediye personeli olarak baktığımda sermaye artışına onay vermem gerekiyordu. Ama ben Buca’da siyaset yapıyorum. Siyasi bir kişi olarak vatandaşlarımızın bize verdiği oyların karşılığı olarak onların hakkını savunmak zorundayım. Ben halkın parasını düşündüğüm için belediye başkanı ile karşı karşıya geldim. Bu işin bedelini işimi kaybetmek olarak ödemek benim hiç zoruma gitmez. Sorun da etmem çünkü her zaman dik durdum. Bundan sonra da öyle kalacağım” dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haydar 9 Temmuz 2011 Cumartesi 10:36

Sevilay hanım ve diğer meclis üyeleri yanlış yaptı.Böyle meclis üyeleri varken başkanın işi zor.Allah kolaylık versin.

Yorumu oyla      19      6  
inanmadık 9 Temmuz 2011 Cumartesi 09:37

dakika dakika aralıklarla sevilay yılmazı destekleyen yorumlara dikkatinizi çekerim ne kadar gerçekçi ne kadar tek düze inanmadık tabiki doğruluğuna dürüstlüğüne.bencede meclis üyeleri belediyede çalışmamları kar amacı gütmemeli.Veli Balyemez belediyede çalışmıyor ama bir takım meclis üyeleriyle araba yıkıyolar belediyenin karsısında buda adil değil:)meclis üyesi oluyorsan cebınden para harcıycaksın iş para beklemıyceksın.ne dik duruşundan bahsediyorsunuz ya .

Yorumu oyla      22      7  
ahmet 8 Temmuz 2011 Cuma 11:49

şirket küçülüyorsa veli balyemez niye şirkette hala çalışıyor.

Yorumu oyla      19      11  
haydar özer 8 Temmuz 2011 Cuma 11:46

sevilay hanımı doğru ve ilkeli davranışından dolayı kutluyorum.

Yorumu oyla      14      18  
gerçek bucalı 8 Temmuz 2011 Cuma 00:18

HALKIM SİZE SESLENİYORUM.SEVİLAY HANIM ın söyledilerine lütfen çooooook dikkat edin. ne diyo kendisi.halkın parasını düşündüğüm için başkanla karşı karşıya geldim diyo. Tamda burada doğruyu söylüyo.SİZE DİYORUM Kİ TAA BAŞTAN BERİ TATI HATA YAPIYO.KUL HAKKI HASSASİYETİNİ DİKKATE ALMIYO. HALKIN PARASI EN KIYMETLİ VARLIKTIR.ONU KOLAY HARCIYANLARI HALK DA KOLAY HARCAR onları.benden söylemesi......

Yorumu oyla      14      14  
COŞKUN YÜKSEL 7 Temmuz 2011 Perşembe 12:28

BUCADA AK PARTİYİ DESTEKLEYEN BİRİ OLARAK SEVİLAY HANIMI CANI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUZ. HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDA OLMASINI TAKDİR EDİYORUZ. SAYIN TATI ELEŞTİRİYE AÇIK OLUN GESPOT OLMAYIN. KONSER VERMEK YERİNE BUCANIN PROBLEMLERİ İLE UĞRAŞIN. DAHA GELELİ TEK YAPTIĞINIZ İŞ PAZARYERİ AÇMAK OLDU BAŞKA NE PROJE YAPTINIZ.

Yorumu oyla      16      15  
DEMOKRAT 7 Temmuz 2011 Perşembe 11:38

Ey Buca Belediyesinin Hukuk Tanımaz insanları.Madem bu Hanımefendinin bu görevi yapması yasal değildi,sakıncalıydı da niye düne kadar gereğini yapmadınızda,RED oyu kullanması nedeniyle şimdi intikam alıyorsunuz.

Yorumu oyla      18      15  
cakhall 6 Temmuz 2011 Çarşamba 23:37

bir insanı yüz yıl sırtında taşırsın,, bir gün yoruldum dersin , işte o gün senden kötüsü yoktur.. bu da öyle bir şey.. sayın başkana hayır diyen herkesin ipi çekilmeli, kafası koparılmalıdır... buca belediyesindeki bu gestapo zihniyeti ne hitler almanyasında, nede stalin rusyasında yaşandı.... ama unutmayın bana ne diyenler bir gün sıra size geldiğinde sizi düşünebilecek kimse kalmayacak... ha bu arada hepinizi 4. geleneksel onur akın konserine bekliyoruz. sayın başkanım her halde daha iyi bilir, bu işleri en güzel dairesel ajans düzenler en hesaplı o yapar bu işleri.... sayın bucalılar üzülmeyin size bedava... bey kesesinden eğlenin, vur patlasın çal oynasın... hem konsere giderek ödediğiniz vergilerin yerli yerinde kullanıldığınıda görmüş olursunuz.. 5. geleneksel onur akın konserin de buluşmak üzere HOŞÇAKHALL'IN......

Yorumu oyla      19      13  
Vardosanli karsiyakali 6 Temmuz 2011 Çarşamba 23:29

bucali kardes sen tanıyormuşum bucada oturmadigini nerden biliyorsun ayıp ayıp kime hizmet ediyorsun bucanin göbeğinde otuyor

Yorumu oyla      16      14  
ayıp ayıp 6 Temmuz 2011 Çarşamba 22:36

Kendinden utan Karsıyakalı!Hem meclis üyesi olacak hem bucada turmayacak hem de buca belediyesinden para kazanacak..Hem dee grup kararına aykırı karar verecek..Olacak şey mi bu...Tüzüğe konulacak ilk madde bence,meclis üyelerinin belediyelerde çalışmaması şartı olmalı..Bu büyük yanlış...!

Yorumu oyla      22      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da eksik denetim soruşturması
Bayraklı Belediyesi’nde denetim komisyonu üyeleri bilgilerin saklandığı ...
Gerilime ara verdiler, açılışta buluştular
Genel seçimlerin ardından aralarına kara kedi giren İzmir’in CHP’li başkanları, ...
Bozuk yollara anında müdahale
Aliağa Belediyesi yaz sezonunda yurttaşların yoğun olarak kullandığı plajlar ...
 
İçinizdeki çocuğu dışarı çıkartın
Karşıyaka Belediyesi RC İzmir Model Grubu ile birlikte Uzaktan Kumandalı ...
1347 genç bu kursta ter döküyor
Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün sağlıklı bir gençlik için çeşitli ...
Konak dik yokuşlara merdiven yapıyor
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kent içinde bulunan dik sokaklara ...
 
Güzelbahçe’de spor zamanı
Güzelbahçe Belediyesi’nin, geçen yıl büyük ilgi gören yaz spor okulları ...
Bayraklılı 101 çocuk erkekliğe adım attı
İki senede 233 çocuğu şölenle sünnet ettiren Bayraklı Belediyesi üçüncü sene de geleneği bozmadı.
Sasalı ziyaretçi rekoru kırmaya devam ediyor
Geçen yılın ilk altı ayında 335 bin toplam ziyaretçisi olan İzmir Doğal ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva