HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 14:48

Gerilime ara verdiler, açılışta buluştular

Genel seçimlerin ardından aralarına kara kedi giren İzmir’in CHP’li başkanları, Buca Kapalı Pazaryerinin açılışında buluştu. Birlik ve beraberlik mesajı veren başkanlar, yerel seçimlere kol kola hazırlanacaklarını belirtti.

Gerilime ara verdiler, açılışta buluştular

Can Özlü- Egedesonsöz - Buca Belediyesi tarafından İZKENT mahallesinde yaptırılan İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri yapılan resmi açılış töreninin ardından hizmete girdi. Törenine 8 ilçe belediye başkanının pazartesi günü gerçekleştirdiği gizli zirve damgasını vurdu. Genel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi koordinasyon eksikliğinden yakınan başkanlar, bundan sonraki organizasyonlarda ortak hareket etme kararı almıştı. İlk sınavı başarı ile veren başkanlar üç fire ile açılış töreninde yer aldı. Zirvede yer alan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün açılışa katılmadı.



Açılış sonrası bu konudakisorulara yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “Biz belediye başkanları ile hep bir aradayız. Şu anda da bir aradayız. Biz hep birlikteyiz. Mesaj vermeye gerek yok” dedi. Kocaoğlu “Bir araya gelecek misiniz?” şeklindeki bir başka soruya ise “İhtiyaç olduğunda zaten görüşüyoruz” yanıtını verdi.  
Gizli zirvenin ardından gerçekleştirilen açılışa katılan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yerel projelere ağırlık vereceklerini ve birbirlerine destek olacaklarını söyledi. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da, “Birbirimize destek oluyoruz. Biz arkadaşız, kardeşiz. Böyle güzel günlerde bir arada olmayacağız da ne zaman bir arada olacağız. İyi günde kötü günde hep bir aradayız” dedi. Ev sahibi Buca belediye Başkanı Ercan Tatı ise, siyaset yapmadıklarını, iş yaptıklarını ve bundan sonra çok daha iyi olacağını söyledi.



BUCA’YA MÜJDE VAR!
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca ile ilgili hayata geçirmek istedikleri projeleri sıraladı. Kocaoğlu, Buca’yı yeşildere’ye bağlayacak olan “Uçan yol”un inşaat ihalesine önümüzdeki günlerde çıkacaklarını söyledi. 150 milyon liraya mal olacak olan otoyolla ilgili 100 milyon lirayı bulan kamulaştırmaların tamamlandığını ve proje çalışmalarının sonlandırıldığını ifade eden Kocaoğlu “Buca bizim trafik açısından en sıkıntılı ilçemiz. Biz de bu nedenle ulaşım planlarını öne aldık. Toplamda 150 milyon lirayı bulan halkın uçan yol diye tabir ettiği otoyolun kamulaştırması bitti, projesi bitti, inşaat ihalesine çıkacağız. Araç trafiği açısından bu yol Buca’yı çok rahatlatacak. Bunun dışında Tınaztepe Şirinyer istasyonları arasında bir tramvay projemiz var. O da DLH’da (Demiryolları, limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) görülüyor. Bunun da projesi bitti, DLH’dan onay çıktıktan sonra ihaleye çıkacağız. Hasanağa Bahçesi’ni de A’dan Z’ye yeniden düzenliyoruz. Bnuun dışında Şirinyer’de Buca insanının buluşacağı nefes alacağı bir yer yok. Ne konferans salonu, ne sinema salonu, ne tiyatrosu var. Nüfusu 450-500 bin olan ilçede bunların olmaması büyük ayıp. Şirinyer pazaryerinde bizim de Buca Belediyesi’nin de arazisi var. Ayrıca 250 metrekare civarındaki özel mülkiyeti kamulaştırıyoruz. 80 dönümlük alanda Buca’nın pazaryeri, alışveriş yeri, sosyal mekanları, sineması, tiyatrosu, kültür merkezi gibi tüm birimleri yersizlikten dolayı bir arada gerçekleştireceğimiz bir proje yapıyoruz. Proje meclislerden geçti. Hemen proje ihalesine çıkıp hızlı şekilde gerçekleştirmeye çalışacağız. Bir de 70 dönümlük alanda sosyal kampus projemiz var. Onun projesi de ağustos ayında bitiyor ve hemen ardından ihalesine çıkacağız.”



İZMİR’İN EN BÜYÜK PAZARYERİ
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise Buca’nın ilk kapalı pazaryerini hayata geçirdiklerini söyledi. Tatı “Çok modern bir pazaryeri yaptık. Daha iyisini yakalayacağız. Pazaryerinin tahsisini Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu yaptı. Bundan sonra sırada Adatepe, Kuruçeşme, Gediz ve Yıldız mahalleleri kapalı pazaryerleri var. Büyükşehir belediye başkanımız nasıl ‘Benim işim İzmir, gücüm İzmir’ diyorsa benim de işim Buca, gücüm Buca. Biz verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mücadelesi içindeyiz. Biz siyaset yapmaya değil iş yapmaya geldik” dedi. Tatı, kürsüden Kent Konseyi tarafından yapılan ve ücretsiz dağıtılan file ve bez torbaları göstererek pazara gelen vatandaşların naylon poşet yerine bez torba ya da file kullanmasını istedi.



MALİYETİ 2 MİLYON TL
Buca Belediyesi tarafından hizmete açılan Betontaş Kapalı pazaryeri, 16 bin 100 metrekarelik alan üzerine kuruldu. İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri özelliğini taşıyan tesiste 660 tezgah, 23 adet küçük dükkan ve 110 araçlık otopark yer alıyor. Pazaryeri yaklaşık 2 milyon liraya mal oldu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 7 Temmuz 2011 Perşembe 12:04

yüzünüzü halka dönün. bu kadar eleştirinin sebebi bu. bunu yaptığınız sürece kimsenin gıkı çıkmaz

Yorumu oyla      14      7  
dursun 7 Temmuz 2011 Perşembe 11:43

2.5 senede 2 açılış birisi cemil şeboyun yaptığı sevgiyolunda atatürk köşesı dıyerı çemil şeboyun yaptığı pazar yerının stünü örtmek

Yorumu oyla      13      9  
DEMOKRAT 7 Temmuz 2011 Perşembe 11:42

BUCA da Düzenlenen bütün KONSER lerin her seferinde Buca Pazaryeri-Buca Stadı ve Buca Çevik 1 Meydanında organize edilmesini bir ŞİRİNYERLİ olarak PROTESTO ediyorum.Şirinyer ÜVEY evlat değildir,derhal ONUR AKIN konserinin Şirinyer Pazaryerine Alınmasını talep ediyorum,yetti artık.

Yorumu oyla      13      9  
6 Temmuz 2011 Çarşamba 19:41

İşte tam da budur. Şimdi yürekten, sevinçle kutluyorum sizi. Şimdi verdiğim oyun hakkını vereceğinize yavaş yavaş inanıyorum. Çalışın. Hizmet üretin. Dedikodudan, ihtirastan, adam ayırmaktan uzak durun. Çalışanları koruyun, onlara destek olun. Bu fotoğraflar çok güzel. Dayanışmanız o kadar iyi görünüyor ki, anlatamam. Halktan başka ihtiyacınız olan kimse yok.

Yorumu oyla      16      8  
BUCALI 6 Temmuz 2011 Çarşamba 17:01

BİLİYORMUSUNUZ HER AKŞAM İŞTEN ÇIKTIĞIMIZDA ŞİRİNYER TANSAŞIN ÖNÜNDEN SONRA BUCA HEYKELE KADAR OTOBÜSLERDE NELER ÇEKTİĞİMİZİ .CADDELERE GELİŞİ GÜZEL PARK EDİLMİŞ ARAÇLAR .KİMİSİ 2 BİRA İÇİP KEYİF YAPMAK İÇİN CAFE BARLARIN ÖNÜNE ARAÇLAR PARK ETMELER BUNLARA BİR ÇÖZÜM BULMANIZI ÖNEMLE RİCA EDİYORUZ.

Yorumu oyla      18      9  
DEMOKRAT 6 Temmuz 2011 Çarşamba 17:00

3.FOTOĞRAFA Dikkat edin,Pazarcı Esnafının daha fazla dışarı Taşmaması için SARI Çizgiler çekilmiş.Bunun anlamı bu Bölgeyi geçemezsin demek.Adam daha ilk günden en az Yarım metre dışarı taşmış.Bir kaç hafta sonra Vatandaşların yürüyüş yollarını bile bu pazarcılar kapatmazsa ben birşey bilmiyorum derim.İşin Acı tarafı bunlar Zabıta falanda takmazlar,gerçi zabıtanın da bunlara müdahale edeceğinide hiç sanmıyorum.

Yorumu oyla      17      10  
pazarcı esnafı 6 Temmuz 2011 Çarşamba 16:41

Sayın hasan şen . sana da çok gülüyorum.Ben İzmir de yaşıyorum ama sen yaşamıyorsun anladığım kadarı ile. Buca nın trafiğinden tabii ki hiç haberiniz olmaz. siz konser organizatörüsünüz değil mi.belediyecilik yapmaya kapasiteniz yetmez.bunu bildireyim dedim size ve sizi bilmeyenlere.

Yorumu oyla      18      11  
DEMOKRAT 6 Temmuz 2011 Çarşamba 16:41

Hasan Şen,sen şimdi sallamışsın ama ben seni aydınlatayım.Madem seçim yasağı vardıda niye Buca da 1 gün öncesinden Bangır Bangır Genel Başkanın açılışını yapacağını ilan ettiler o zaman.Açılamıyacağını 1 gün öncesinden nedenleri ile burada yazmıştım.Ruhsat Problemleri olduğunu istersen Belediye ye sorabilirsin.Yinede Buca mıza bu tür eserlerin kazandırılması gereklidir.Çok zaman kaybettik,emeği geçenleri kutlarım.

Yorumu oyla      17      9  
ali kara 6 Temmuz 2011 Çarşamba 16:30

ya bu adam ne yapsa size yaranamaz çünkü sizin zihniyetiniz farklı siz ancak akp ile işbirliği yapın neymiş pazarcı esnafı gerçek adını yazda doğruları konuş

Yorumu oyla      19      12  
vatandaş 6 Temmuz 2011 Çarşamba 16:13

Çiğli Belediyesi görsün Harmandalıya Pazaryeri açıyoruz diye gazetelere manşet ver,yorlar Çiğli Belediyesi aslında göz boyama yapıyor pazarcık açıyor.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozuk yollara anında müdahale
Aliağa Belediyesi yaz sezonunda yurttaşların yoğun olarak kullandığı plajlar ...
İçinizdeki çocuğu dışarı çıkartın
Karşıyaka Belediyesi RC İzmir Model Grubu ile birlikte Uzaktan Kumandalı ...
1347 genç bu kursta ter döküyor
Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün sağlıklı bir gençlik için çeşitli ...
 
Konak dik yokuşlara merdiven yapıyor
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kent içinde bulunan dik sokaklara ...
Güzelbahçe’de spor zamanı
Güzelbahçe Belediyesi’nin, geçen yıl büyük ilgi gören yaz spor okulları ...
Bayraklılı 101 çocuk erkekliğe adım attı
İki senede 233 çocuğu şölenle sünnet ettiren Bayraklı Belediyesi üçüncü sene de geleneği bozmadı.
 
Sasalı ziyaretçi rekoru kırmaya devam ediyor
Geçen yılın ilk altı ayında 335 bin toplam ziyaretçisi olan İzmir Doğal ...
İzmir'in sıçrama hamlesi 'Kordon projesi'
Sık sık ‘tente’ tartışmaları ile gündeme gelen Alsancak Kordon’da yapılacak ...
Bayraklı meclisi mahkemelik oluyor
Bayraklı Belediyesi’nin meclis toplantısı yargıya taşınıyor. Ak Parti ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva