HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 16:12

Bayraklı’da eksik denetim soruşturması

Bayraklı Belediyesi’nde denetim komisyonu üyeleri bilgilerin saklandığı ve yeterli denetim yapamadıkları gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı’na başvurunca müfettiş görevlendirildi.

Bayraklı’da eksik denetim soruşturması

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılması planlanan gözetleme kulesi inşaatını yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlediği için hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan Bayraklı Belediyesine bu kez başka bir soruşturma daha açıldı. Meclis içinden üyelerin katılımı ile her yıl yasa gereği oluşturulan denetim komisyonu üyeleri İçişleri Bakanlığı’na başvurunca müfettiş görevlendirildi. Komisyonun Ak Partili iki üyesi Kemal Büyükkesim ve Hakan Yıldız’ın bakanlığa yaptıkları başvurunun ardından inceleme başlatıldı. Yasa gereği bilgi ve belgeleri istemelerine rağmen Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından bilgilerin saklandığını belirten denetim komisyonu üyeleri çalışmaların engellendiğini savundu. Komisyon üyeleri belediyenin doğrudan temin yöntemiyle yaptığı ihaleler, alım satım işleri ve reklam ilan giderlerini sormalarına rağmen yeterli cevap alamadıklarını anlattı
 
VALİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ
İçişleri Bakanlığı konuyu incelemek üzere İzmir Valiliği’ne yazı yazdı. Denetim komisyonu üyelerinin yaptığı başvurunun yerinde incelenmesini talep etti. Bunun üzerine Valilik hemen çalışma başlattı ve İzmir Defterdarlığı’na bağlı Muhasebe Denetmeni Metin Özaçar ve Muhasebe Denetmen Yardımcısı Niyazi Celayir’i araştırma yapmak üzere Bayraklı Belediyesi’ne gönderdi. Yaklaşık 5 saat denetim komisyonu üyelerini dinleyen müfettişler denetim komisyonunun çalışma koşullarını ve şartlarını sordu. Valiliğin görevlendirdiği müfettişler Ak Partili iki üyenin dışında komisyonda yer alan CHP’li Remzi Palabıyık, Veli Topal ve Hıdır Akgün’ün de bilgisine başvurdu.
 
BELGEYİ KOMİSYON TALEP EDER
Denetim komisyonu üyelerinin bakanlığa yaptığı başvuruda ayrıntılar da ortaya çıktı. Bakanlığın incelediği konular arasında denetim komisyonu üyesi bir kişinin belgeleri tek başına talep edip edemeyeceği konusu da yer alıyor. Daha önce Denetim Komisyonu’nun AK Partili Üyesi Hakan Yıldız’ın ihale listelerini istemesi talebine dönemin Belediye Başkan Vekili Hatice Tatlı’nın verdiği yanıt da mercek altına alındı. Tatlı’nın resmi imzalı verdiği yanıtta bir komisyon üyesinin tek başına değil komisyon olarak belge ve bilgi talep edebileceği belirtiliyor. Müfettişlerin inceleme konuları arasında ilgili yazı da yer alırken Ak Partili iki üyenin bugün yaptığı görüşmede komisyonda üç CHP’linin daha bulunduğunu fazla sayı onlarda olduğu için keyfi davrandıklarını ve bu yüzden dışarı verilmesini istemedikleri belgelerin gizlendiğini ifade etti. CHP’li üç üye ise belediyenin gizli bir işlem yapmadığını, denetim komisyonunun çalışmaları şeffaf olarak yaptığını anlattı.
 
RAPORA NELER YANSIDI
AK Partili iki üyenin İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği denetim raporunda belediyenin yüksek oranda gereksiz harcama yaptığı ifade ediliyor. Doğrudan Temin Yöntemi ile yapılan ihaleler arasında yer alan Emek Mahallesi Parkı Panel Çit ve Demir İşi, Doğançay Semt Evi Onarım ve Çit İşi, Dünya Barış Anıtı Koruma ve Tel Cit İşi, Çiçek Mahallesi Korkulukları ve Piyale İlköğretim Okulu Sundurma Demir İşi gibi konuların hep birlikte değil de tek tek yapıldığı raporlara yansıdı. Belediye müdürlüklerinin ihtiyacı olan kırtasiye malzemelerinin büyük bölümünün aynı yerden alındığı yüksek fiyatlarda alındığı belirtilirken belediyenin bu yolla zarara uğratıldığı belirtildi. Raporda ayrıca müdürlüklerin aldığı malzemelerin yeterli fiyat araştırması yapmadığı vurgulandı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğrucu davutun biladeri 9 Temmuz 2011 Cumartesi 00:52

hasan karabağ orman yoluna büz döşeyeceğine tedaşla iş birliği yaparak önce ışıklandırsın vatandaş karanlıktan kurtulsun da görelim

Yorumu oyla      13      6  
savcı deniz 7 Temmuz 2011 Perşembe 16:25

her zaman ki gibi akepelilerin hazımsızlığından kaynaklanan öğretmenim saçımı çekti türünden bi şikayet bakanlıkta bahane arıyor zaten seçimle alamadığını al aşağı etmek için ama herşey şeffaf usülünce talep edildikten sonra bütün belgeler denetime açık. Müfettiş eksik olmuyor ama bi şeyde bulamıyorlar sorun değil biz işimize bakalım..dürüstlüğün onurlu siyasetin dik duruşum timsali olan başkanı yıkmaya yetmeyecek gücünüz..

Yorumu oyla      13      9  
E.BALTAS 7 Temmuz 2011 Perşembe 10:01

AKEPELİ İKTİDARIN VE ONUN MEMURU VALİNİN ORGANİZASYONUYLA, BAYRAKLIYI CHP'DEN ALMA SAVAŞININ BİR ÖRNEĞİ.TABİ ASIL AMAÇ, CHP'Lİ BELEDİYELERİ KORKUTUP-SİNDİRİP İŞ YAPAMAZ HALE GETİRMEK.ÖKÜZ ALTINDA buzağı ARIYORLAR.

Yorumu oyla      13      10  
DOĞRUCU DAVUT 6 Temmuz 2011 Çarşamba 21:25

bir şey çıkmaz bu işten.çünkü olan işlemleri yapan memurlara olacaktır.çünkü sayın hasan bey,hiç resmi evraka imza atmadığı için.kendini garantiye almış görünüyor.ama bu şekilde bürokratlarını harcaması yasal olmasa gerek.beş altı müdürlüğün imzası bir memur bayana bağlanması tam anlamıyla trajedi.komedi ise bir tek belediye başkan yardımcısının olması.ciddi anlamda araştırılsa daha neler çıkacakta sadece şikayet edilen dosyalara bakıldığından başka sorunlu evraklar gözden kaçtığını düşünüyorum.bayraklı spor klübü ise hasan beyin çiftliği gibi oranın gelir ve giderleri ve belediye ile ilgilisini bir çözseler .şifre çözüldü demektir.

Yorumu oyla      18      9  
ramazan yüksel 6 Temmuz 2011 Çarşamba 18:37

AKP komisyon üyeleri kıyak yapmışlar az iddia ortaya atmışlar veya utandılar bu kadrda olmaz dediler. Su meselesi var sonra bütün doğrudan temin işlerinde film çeviriliyor. Onur mahalesi muhtarlık binasındaki doğrudan teminede bakılsın. Sonra gazete alımı için harcanan paralar her gun kapıda gelene gidene gazete dağıtılıyor. Sayın başkan farenin darı ambarına düşmesi gibi olacak bu iş yiye yiye şiştin bişey bırakmadın inşallah ambardan çıkmak için yediklerini çıkarman gerekecek. Yoksa vatandaşın hakkı heba olur.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gerilime ara verdiler, açılışta buluştular
Genel seçimlerin ardından aralarına kara kedi giren İzmir’in CHP’li başkanları, ...
Bozuk yollara anında müdahale
Aliağa Belediyesi yaz sezonunda yurttaşların yoğun olarak kullandığı plajlar ...
İçinizdeki çocuğu dışarı çıkartın
Karşıyaka Belediyesi RC İzmir Model Grubu ile birlikte Uzaktan Kumandalı ...
 
1347 genç bu kursta ter döküyor
Konak Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nün sağlıklı bir gençlik için çeşitli ...
Konak dik yokuşlara merdiven yapıyor
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kent içinde bulunan dik sokaklara ...
Güzelbahçe’de spor zamanı
Güzelbahçe Belediyesi’nin, geçen yıl büyük ilgi gören yaz spor okulları ...
 
Bayraklılı 101 çocuk erkekliğe adım attı
İki senede 233 çocuğu şölenle sünnet ettiren Bayraklı Belediyesi üçüncü sene de geleneği bozmadı.
Sasalı ziyaretçi rekoru kırmaya devam ediyor
Geçen yılın ilk altı ayında 335 bin toplam ziyaretçisi olan İzmir Doğal ...
İzmir'in sıçrama hamlesi 'Kordon projesi'
Sık sık ‘tente’ tartışmaları ile gündeme gelen Alsancak Kordon’da yapılacak ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva