HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2014 Cumartesi - 11:01

Özfatura: Tablo 12 Eylül ve 28 Şubat’ı aratmıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Özfatura, "Şu an Türkiye'de kesinlikle 12 Eylül ve 28 Şubat dönemini aratmayan, hattâ aşan bir tablo var" dedi.

Özfatura: Tablo 12 Eylül ve 28 Şubat’ı aratmıyor!

Turgut Özal'ın yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Burhan Özfatura, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, muhalif 400 kişinin gözaltına alınacağı şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.
 
Zaman Gazetesi’ne konuşan Özfatura, "Şu an Türkiye'de kesinlikle 12 Eylül ve 28 Şubat dönemini aratmayan, hattâ aşan bir tablo var." dedi. Kantarın topuzunun kaçtığını, hukuk ve demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını aktaran Özfatura, "Tüm değerler altüst oldu. İktidarın görevi halka huzur vermek, can, mal, fikir, ifade, teşebbüs hürriyetlerini sağlamak ama AKP iktidarı, şu an tam bir antidemokratik ve ayrımcı davranış içinde. Devamlı huzur kaçırıyor ve bunun hem sosyal yapıya hem ekonomiye olan zararlarını da hiçe sayıyor" dedi.
 
Türkiye'de iktidara biat etmeyen, yaranmak peşinde olmayan herkesin "hain, düşman, ajan, paralelci" olarak damgalandığına değinen Dr. Özfatura, "Ben gidişi hiç iyi görmüyorum. Allah, feraset ve basiret versin diyorum. Bu konuda AKP'li milletvekillerine ve teşkilata da bu ayrımcılığa en azından ses çıkarmadıkları için büyük vebal düştüğünü hatırlatmak istiyorum. Ufukta 2015'te yapılacak seçimler var, aksi halde Türkiye gerçekten bölünme yolunda. Terörün ne kadar azıttığını, ülkenin büyük bir bölümünde devlet otoritesinin tamamen yok olduğunu, her şeyin eşkiyaya teslim edildiğini ve bu BDP'lilere, İmralı'ya ne kadar büyük tavizler verildiğini de hep birlikte dehşetle takip ediyoruz. Yani hiçbir dönemde şahsen bu kadar mutsuz ve umutsuz olmamıştım ama yine de Allah'ın ülkeye bir çıkış yolu lütfedeceğine inanıyorum ve onun için dua ediyorum." diye konuştu.
 
Özfatura, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu sefer inançlı olduğunu söyleyenler, inançlılara zulmediyor. İnancı istismar edenler, bugüne kadar politik amaçlarla kullananlar, samimi dindarlara, kendilerine dalkavukluk yapmayanlara zulmediyorlar. Sadece Maliye'nin fişlediği inançlı esnaf sayısının 100 bin olduğu ifade ediliyor. Tam bir korku ve baskı rejimi yerleştirmek istiyorlar ama Allah'tan korkan, kimseden korkmaz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 13 Aralık 2014 Cumartesi 14:02

Çok değerli başkanım;Her dönemin kendince iyi veya kötü tarafı vardır elbet.Amma velakin AK parti döneminde ülkenin aldığı mesafeği ve kazanımlarını görmezlikten gelinemez herhalde.Kısa zaman 12 yıl zarfında Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana katedilen mesafeye de bakılırsa olağan üstü bir mesafe ve başarıyı da görmemek olmaz.Çok iş yapıldığı yerde elbette ki hatalar da vardır.İşte gerçek muhalefet eksikliği burada gözükmektedir.Ypıcı muhalefet olmıyan bir ülkede aksaklık kaçınılmaz demektir.Yeni Türkiye ile sn. Davutoğlu başbakanımızın önderliğinde yumuşak ve yapıci ve kucaklayıcı uslüp ile halkımızı kucaklıyacak tek parti AK parti ve 2015 seçilecek yeni kadrolardır.karamsar olmamak lazım yanlış varsa elbette ki söylenecek amma bu ülkede ihanet edenlerin yanında olunmamalı ve destek verilmemlidir.

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer anlattı: Kılıçdaroğlu ile ne konuştular?
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Başkanı Tunç Soyer ile dernek ...
Çıray: Bakanlık hekimleri hedefe koyuyor!
Çıray “AKP yönetimi Aile Hekimliği konusunda yaptığı yanlışları başka ...
Çavuşoğlu’ndan Rum Lideri ziyaret teklifi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'de kalp ameliyatı olan Rum lider Anastasiadis'i ...
 
Güven’den ‘hayati’ önerge: Gelecekten umutsuzluk…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ...
Kılıçdaroğlu: 90’lardan beri… Artık gına geldi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TBMM ...
Bürokraside sandık trafiği: Kimler adaylığa göz kırpıyor?
Genel seçim öncesi siyasi partilerde milletvekili aday olmak isteyen birçok ...
 
İzmirli Başkanı Kadın Partisi’ni anlattı: Mutfak işçisiyiz!
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı partileri hakkında bilgi ...
Erdoğan: Kimse Osmanlıca’dan korkmasın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi ...
Flaş! Bedelli askerlik kanununa Köşk onayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik kanununu onayladı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva