HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2014 Cumartesi - 09:46

Güven’den ‘hayati’ önerge: Gelecekten umutsuzluk…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımının artmasının ve kullanım yaşının düşmesinden eğitim sistemindeki bozukluklardan meydana geldiğini iddia ederek konunun araştırılmasını istedi.

Güven’den ‘hayati’ önerge: Gelecekten umutsuzluk…

Son yıllarda polis merkezlerine gelen çocuk sayısı, azalan okullaşma oranı gibi istatistiksel verilerle desteklendiğini belirten Güven çarpıcı bilgiler de paylaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konuyla ilgili araştırma önergesi veren İzmir Milletvekili Güven, gençlerin ölüm tuzağı haline gelen uyuşturucu ve bonzai gibi sentetik uyuşturucu maddelerin kullanımının artış nedenlerinin genel orta eğitimdeki okullaşma oranı ile ilişkisinin ve 4+4+4 düzenlemesi sonrası ortaya çıkan eğitim sisteminin etkisinin araştırılmasını istedi.
 
‘İZMİR’DE 11 AYDA 21 GENCİ KAYBETTİK’
Güvenlik birimlerine getirilen çocuk sayısının 2009 yılında 151 bin 961 iken 2013 yılında yüzde 80 artışla 273 bin 571'e ulaştığı bilgisini veren Güven, “Bu sayının içinde uyuşturucu kullandığı için getirilenler de var. Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı ve Tedavi Merkezi’nin (ÇEMATEM) araştırmasında da son iki yılda vaka sayısının yüzde 37 arttığı,  2011 yılında yüzde 6,2 olan ergenlerde bonzai kullanımının 2013’te yüzde 70,5’e yükseldiği belirtiliyor. İzmir’de bu yılın (2014) ocak–kasım ayları arasında 21 gencin bonzai kullanımı nedeniyle hayatlarını kaybettikleri de Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından açıklandı” dedi.
 
‘RAKAMLAR ALARM VERİYOR’
Eğitimde ise 4+4+4 düzenlemesinden önce 2 milyon 600 bin öğrencinin orta eğitimdeyken 4+4+4'ten sonra sayının 1 milyon 800 bine düştüğü, 428 okulun kapandığı ya da başka bir okul türüne çevrildiğini ifade eden CHP’li Güven şu çarpıcı bilgileri paylaştı: “Bu okullar kapatılınca ekonomik koşullarını zorlayan aileler özele yöneliyor. Ekonomik durumu iyi olmayan  aileler de çocuklarını meslek liseleri, imam hatip liseleri veya açık liselere göndermek durumunda kalıyor. Biz bu meslek, imam hatip ya da açık liseye geçmek zorunda kalanların, kendi tercihlerini yapamadıkları için bunalıma girip uyuşturucuya veya suça yöneldiklerini düşünüyoruz. 4+4+4 düzenlemesi ile eğitim çağındaki çocukların sokaklara itilmiş olması uyuşturucu kullanımı da dahil birçok soruna neden olmuş olabilir. Bu konunun araştırılmasını  istiyoruz. Çünkü artan çağ nüfusuna rağmen 2013-2014 eğitim yılında ilkokul ve ortaokuldaki öğrenci sayısının 292 bin 330 azaldığı, genel ortaöğretimde okuyan öğrenci sayısının 2013-2014 eğitim yılında 2011-2012 eğitim yılına göre 860 bin 595 azaldığı, diğer yandan 2013 yılında güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuk sayısının 273 bin 571’e ulaştığı bu hal alarm vermektedir. Yani 860 bin öğrencinin hepsi imam hatip, açık lise ya da meslek lisesine yazılmış olamaz, o zaman bir kısmı sokaklarda suça ya da madde kullanımına itiliyorlar.  Nedenlerinin araştırılması ve çözüm bulunması gerekir"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: 90’lardan beri… Artık gına geldi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TBMM ...
Bürokraside sandık trafiği: Kimler adaylığa göz kırpıyor?
Genel seçim öncesi siyasi partilerde milletvekili aday olmak isteyen birçok ...
İzmirli Başkanı Kadın Partisi’ni anlattı: Mutfak işçisiyiz!
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı partileri hakkında bilgi ...
 
Erdoğan: Kimse Osmanlıca’dan korkmasın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi ...
Flaş! Bedelli askerlik kanununa Köşk onayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik kanununu onayladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazar ve düşünce adamı Nuri Pakdil'i evinde ziyaret etti.
 
HDP’li Kaplan Meclis kürsüsüne sapanla çıktı
TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde HDP Milletvekili Hasip Kaplan, ...
Ve tarih netleşti: Engin Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?
CHP İl Başkanı Engin’in Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu ile adaylığını ve ...
Erdoğan’dan bomba açıklama: Daha şaşırtıcı şeyler…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyonunun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva