HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2014 Cumartesi - 09:21

Bürokraside sandık trafiği: Kimler adaylığa göz kırpıyor?

Genel seçim öncesi siyasi partilerde milletvekili aday olmak isteyen birçok isim çalışmalara başlarken hareketlilik parti teşkilatlarının dışına da çıkmaya başladı. İzmir’de aktif görev alan birçok kamu kurum ve kuruluş yöneticisi milletvekilliğini düşünüyor.

Bürokraside sandık trafiği: Kimler adaylığa göz kırpıyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Genel seçim öncesinde bir yandan kongreleri tamamlayan siyasi partiler diğer yandan çıkan aday adaylarının çalışmalarıyla gündeme gelirken hazırlıklarını sürdürüyor.  Olağan kongrelerini seçimden sonra yapma kararı alan CHP’nin İzmir İl Örgütü’nde İl Başkanı Ali Engin’in vereceği karar beklenirken AK Parti’de ise ilçe kongreleri sürüyor. MHP ise seçim öncesinde alan çalışmasında aktif görev alacak isimleri belirlemek istiyor.
 
Parti içinde ve dışında görev alan eski yeni siyasetçiler nabız yoklamaya başlarken mevcut milletvekillerinin büyük bölümü yeniden devam etmek istiyor. Aday bolluğunun yaşanması beklenen İzmir’de kamu kurumlarında da hareketlilik başladı. Birçok kamu kurum ve kuruluşunun yöneticisi milletvekili adayı olabilmek için çalışmalara başladı. Memurların tercihinin ise bazı isimlerin dışında büyük oranda AK Parti olması bekleniyor.


 
TÜRKYILMAZ YENİDEN İSTİYOR
İktidar partisinin kontenjanından TBMM sıralarına gitmek isteyen isimlerin başında İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz geliyor. 2011 seçimlerinde memleketi Kütahya’da 5. sıradan milletvekili adayı gösterilen fakat Ankara’ya gitmek için yeterli oy alınamadığı için yerinde kalan Türkyılmaz, Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmir’e atanmıştı. 2012 yılından bu yana İzmir’de görev yapan Türkyılmaz’ın bölgesi Kütahya’dan adaylık beklediği ifade edilirken İzmir’den aday olmasına ise sıcak baktığı ifade ediliyor. Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz’ın eşi olan Bediha Türkyılmaz, partiden gelecek teklifi bekliyor.


 
HIDIR ADAY MI OLACAK?
İzmir’in sağlığında ismi ön plana çıkan bir diğer isim ise göreve geçtiğimiz aylarda göreve atanan İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü. Dr. Mehmet Nil Hıdır…
2007-2011 yılları arasında AK Parti’nin Muğla Milletvekilliği görevinde bulunan Hıdır, TBMM'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Komisyonu'nda Alt Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu.  O dönem sağlıkta dönüşüm, genel sağlık sigortası, aile hekimliği, tamgün ve özürlüler yasası gibi konuların meclisten geçtiği zamanlarda aktif görev aldı. Hıdır, boş geçirdiği bir dönem içinde çeşitli hastanelerde görev yaparken son olarak İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nde İdari Hizmetler Başkanı olarak görev yaparken müdürlüğü atanmıştı. Hıdır’ın yine kendi bölgesinden milletvekili adaylığını düşündüğü belirtiliyor.


 
BAYINDIR 4. KEZ DENEYECEK
Yine AK Parti’de uzun yıllar sağlık alanından meclise gitmeye çalışanların en başında Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Bayındır geliyor. 2011 genel seçimleri öncesinde partinin yaptığı temayülde ikinci bölgeden birinci çıkan Bayındır, parti tarafından aday gösterilmemişti. Menderes Havzası’nın en önemli ilçeleri arasında yer alan Ödemiş doğumlu olan Bayındır, daha önce de 2002 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden 3.sıradan aday olmuştu. Bayındır, 2007 genel seçimlerinde ise yine kendi bölgesinden bağımsız aday olarak seçimlere katılmıştı. Bayındır, aradan geçen zaman içinde kendini ait olarak hissettiği AK Parti’nin tüm etkinliklerine katılırken bu dönem şansını değerlendirmek istiyor. Bayındır’ın belirlenen tarihten önce görevi bırakması bekleniyor.
 


ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ ANTALYA’YA
AK Parti’de şansını deneyecek olan isimlerin başında ise Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın geliyor. Muğla Bölge Müdürlüğü yaptığı dönemde memleketi Antalya’da 2011 genel seçimleri için başvuru yapan Aydın, burada yapılan temayülden ön sıralarda çıkmıştı. Yerel seçim öncesinde adı Antalya Manavgat Belediye Başkan Adaylığı için de tartışılan Aydın’ın kesin kararı verdiği öğrenildi. Görevinden istifa edip Antalya’da çalışma yapması beklenen Aydın’ın özellikle Dışişleri Bakanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e fikrini söylediği belirtildi. Uzun yıllar Antalya’da Demokrat Parti’nin milletvekilliğini yapan Adil Aydın’ın yeğeni olan İbrahim Aydın’ın istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor.


 
TEKİN’İN GÖZÜ ANKARA’DA
AK Parti kadrolarında yer almak isteyenlerin arasında bu dönem için çalışanlara Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin de eklendi. Daha önce bir kez bu talepte bulunan Tekin’in bu dönem de Ankara’yı düşündüğü öğrenildi. Tekin’in belirlenen sürede görevinden istifa etmesi beklenirken Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bölge müdürleri arasında en uzun süreli görev yapan kişi ünvanını elinde bulunduruyor. Hükümetin İzmir’e yönelik açıkladığı 35 Proje arasında yer alan Körfez Tüp Geçişi başta olmak üzere birçok önemli projenin fizibilite ve koordinasyonunda görev alan Tekin 8 yıldır aynı koltukta oturuyor.


 
ALTUN YENİDEN
İzmir’de ulaşım alanında önemli projeleri yürüten bir diğer isim ise Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün bir önceki bölge müdürü Erol Altun… Daha önce milletvekili adaylığı için istifa eden Altun, kendisine listelerde yer bulamayınca aynı görevine geri dönmüştü. İzmir’den Ankara’ya transfer olan ve şu anda Karayolları Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Altun’un da ismi İzmir’den aday olabilecek isimler arasında yer alıyor. Altun’un memleketi Erzurum yada İzmir’den birinde tercih yapabileceği dile getiriliyor.


 
BAŞKANLIKTAN SONRA…
AK Parti kadrolarından Ankara’ya gitme niyeti olan isimler arasında Kredi Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca da geliyor. 2004-2009 yılları arasında AK Parti’den Kemalpaşa Belediye Başkanlığı yapan Karaca, daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı’ndan Kredi Yurtlar Kurumu’na geçiş yapmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kız-erkek öğrenci yurtlarını ayırdığı projelerde aktif çalışma yapan Karaca’nın bu dönem Ankara’yı düşündüğü belirtiliyor.


 
ŞENOCAK NİYETLİ
Yine, AK Parti’nin 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adayları arasında yer alan ve memuriyetten istifa eden Memur-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak bu dönem de nabız yoklayacak. Eğitim-Birsen Sendikası’ndaki görevini üç dönem kuralı nedeniyle geçtiğimiz haftalarda Ali Musa Bina’ya bırakan Şenocak bu kez yine meclisin kapısını aşındırmayı deneyecek.


 
YILMAZ ORTADA
Siyasi partilerin tercihleri arasında olabilecek kişiler içinde yer alan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın ise siyasete göz kırptığı ifade ediliyor. İki dönemdir rektörlük görevini yürüten Yılmaz, ilk atandığı dönem CHP’den aday listesinde gündeme gelmişti. Bu dönem yaptığı çalışmalar ve diyalogları ile AK Parti’ye yakıştırılan Yılmaz’ın kesin kararını henüz vermediği ifade edilirken hem iktidar partisinin hem de muhalefetin tercih edebileceği isimlerin başında geliyor.
 


HOŞCOŞKUN DA NİYETLİ
Ege Üniversitesi içinde gerek siyaset gerekse akademik olarak adaylık söz konusu olduğunda gündemden düşmeyen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun da çalışmalara başladı. Parti içinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile birlikte siyaset yapan Hoşcoşkun’un milletvekili adayı olmak istediği biliniyor. Hoşcoşkun’un kabine üyelerinin İzmir ziyaretinde saha çalışmalarında yer alması, karşılamalarda bulunması ise dikkatlerden kaçmıyor.
 
CHP DE TERCİH LİSTESİNDE
Kamu kurumlarında aktif görev alanların tercihi AK Parti’den yana olurken niyetlerini açık açık söyleyen birçok isim ise kendi bölgesinde çalışmalara başladı. CHP’nin İzmir listesinde ise Büyükşehir Belediyesi ağırlığı dikkat çekiyor. Belediye Eşrefpaşa Hastanesi’nde başhekim olarak görev yaparken Başkan Aziz Kocaoğlu’nun desteği ile milletvekili olan Prof. Dr. Hülya Güven yeniden adaylık için çalışmalara başlarken farklı isimler de gündeme gelmeye başladı.


 
SEZER YİNE GÜNDEMDE
Belediye bürokrasisinin yakından tanıdığı isimlerden birisi olan İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer’in görevinden ayrılması bekleniyor. 2011 genel seçimlerinde partinin milletvekili adayı gösterdiği Sezer’in memurlar için alınan son istifa tarihinde görevini bırakacağı ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun kırsal alanda ve yeni bağlanan yerlerde yaptığı altyapı hamlesinde önemli görev alan Sezer’in bu dönem de şansını deneyeceği belirtiliyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar görev yapan Grand Plaza Şirketi Personel Müdürü Ebru Okay da bu dönem yine adaylık için hazırlanacak. 2011 genel seçimlerinde partinin aday listesinde yer alan Okay’ın görevini bırakması bekleniyor.


 
GENÇ Mİ GELECEK?
Yine Büyükşehir’de sürpriz olarak konuşulmaya başlanan bir başka isim de Genel Sekreter Pervin Şenel Genç… Yaş haddinden emekli olması beklenen belediyenin iki numarası Genç’in Başkan Kocaoğlu’nun kontenjanından tercih edilebileceği ifade ediliyor. Kocaoğlu’nun 397 yıl hapis cezası talebi ile yargılandığı tarihi belediye davası öncesinde yapılan polis operasyonlarının ardından uzun süre cezaevinde kalan Genç’in yeni listede tercih edilebileceği konuşuluyor.


 
BOZOĞLU ANKARA’DAN GELEBİLİR
2011 genel seçimleri öncesinde Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı olarak çalıştığı görevinden ayrılarak İzmir’den milletvekili adayı yapılan Turgay Bozoğlu’nun yeniden nabız yoklayacağı öğrenildi.  Bakanlıktan ayrılarak Ankara Çankaya Belediyesi’ne geçen Bozoğlu, burada başkan yardımcısı olarak halen görevini sürdürüyor. Bozoğlu’nun İzmir’den adaylığı düşündüğü ise biliniyor.



Öte yandan daha önce Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ndeki görevinden istifa ederek CHP’den aday adayı olan Ali Kemal Elitaş’ın bu dönem yine listeye girmek için görevinden ayrılacağı belirtildi. Karayolları’nda uzman kadrosunda çalışan Elitaş, özellikle Bakırçay Havzası’nda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Menemen’i Hizmet Götürme Platformu öncülüğünde başlatılan kırsal alandaki çalışmalara destek veren Elitaş’ın yine adaylık için yola çıkması bekleniyor.


 
MHP’DE İSİMLER HENÜZ ÇIKMADI
AK Parti ve CHP’nin ardından MHP ilçe kongrelerine hazırlanırken milletvekilliği için adaylık düşünen isimler ise henüz ortaya çıkmadı. Kamu kurumlarından gelecek başvuruları bekleyen partide 2011 genel seçimleri öncesi Gençlik ve Spor İzmir eski İl Müdürü Sabri Sadıklar görevinden ayrılmış Trabzon’da üçüncü sıradan milletvekili adayı gösterilmişti. Partide bu dönem ilk akla gelen isim ise Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök oldu.  İktisat alanında çalışmalar yapan Kök, aynı zamanda Türk Ocakları İzmir Şube Başkanlığı görevini yürütüyor. Kök’ün seçim öncesinde adaylık için görevini bırakması bekleniyor.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Trakyalı recep 14 Aralık 2014 Pazar 10:29

Ali Kemal elitaş İzmir için isabetli bir kararolacaktır.Mütevazi bilgili dürüst insancıl çok değerli bir insan izmirin temsilcisi olmaya layık ve duyarlı bir kişi

Yorumu oyla      18      8  
soner 13 Aralık 2014 Cumartesi 22:35

Ali kemal bey bakırçay havzasında ve 2. Bölgede halkın içinde, iyi gündede kötü gündede halkla beraber yürüyen. İzmirlinin sorunlarına hakim İzmir için ter dökecek ve her kesimden oy alabilecek nadir değerlerden biridir.

Yorumu oyla      17      9  
13 Aralık 2014 Cumartesi 21:34

Ali kemal bey her zaman halkın içinde sorunları dinleyen çözüm arayan dürüst ve yardımsever kişiliğiyle içimizden biridir...Desteklerimiz onunla...

Yorumu oyla      20      10  
Cevdet Türk 13 Aralık 2014 Cumartesi 17:08

İzmir basınında genç arkadaşlar görev yapıyor. Partiler bu arkadaşların farkına varmalı. Son dönemde gelecek vaadeden gençleri listelere koysunlar.

Yorumu oyla      19      7  
özkan demir 13 Aralık 2014 Cumartesi 16:27

Ali kemal bey son derece dürüst yardımsever ve basarili bir kişi...köylerimize çok emeği geçti,artik tüm izmirlilere daha geniş yetkilerle hizmet etmeli...gerçekten başarıları bunu hak ediyor

Yorumu oyla      25      9  
risus fiselli 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:35

ALİ KEMAL ELİTAŞ İzmir için isabetli bir karar olacaktır.Mütevazi ,dürüst ,insancıl,şehrine duyarlı,ve tertemiz kişiliği ile İzmir halkının temsilcisi olmaya layık bir aday olduğu inancındayım...

Yorumu oyla      26      10  
vatandas 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:29

Ali kemal yillardir bir karsilik beklemeden bu halka hizmet etti.diger adaylar gibi mevki almak amacli degil.

Yorumu oyla      27      10  
Konaklı 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:21

Ali Kemal Elitaş yakışır yaptığı başarılı çalışmlarla ve örnek kişiliği ile bu işin hakkını verir başarılar

Yorumu oyla      25      10  
Mesut Ş. 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:14

Geçen dönem CHP'den seçilen bazı milletvekilleri değil mecliste halkın yanında bile görünmediler. İzmirliye sorsanız isimlerini bile bilmezler. İzmir'deki CHP milletvekilleri halkın içinden gelen, halkla birlikte yürüyen, halk için ter döken kişiler olmalıdır. Aksi halde CHP İzmir'de kan kaybeder. Belirtilen adaylar arasında halkı için ter döken ideal aday Ali Kemal Elitaş'tır. Her yerde halkın içinde halkla birliktedir. Özellikle 2.bölgede köylere olduğu desteklerden dolayı tüm halk kendisini tanır ve sever. Karayollarında memurken bile köylere koyduğu katkıyı düşündüğümde mecliste İzmir için neler yapabileceğini görmek zor değil. CHP bu defa şansını tepmemelidir.

Yorumu oyla      28      11  
ANKARA 13 Aralık 2014 Cumartesi 13:11

ANKARA'da Laff Kalmadı... :)

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli Başkanı Kadın Partisi’ni anlattı: Mutfak işçisiyiz!
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı partileri hakkında bilgi ...
Erdoğan: Kimse Osmanlıca’dan korkmasın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada hangi millet vardır ki yazının merkezi ...
Flaş! Bedelli askerlik kanununa Köşk onayı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bedelli askerlik kanununu onayladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürpriz ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yazar ve düşünce adamı Nuri Pakdil'i evinde ziyaret etti.
HDP’li Kaplan Meclis kürsüsüne sapanla çıktı
TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde HDP Milletvekili Hasip Kaplan, ...
Ve tarih netleşti: Engin Kılıçdaroğlu ile ne zaman görüşecek?
CHP İl Başkanı Engin’in Genel Merkez’de Kılıçdaroğlu ile adaylığını ve ...
 
Erdoğan’dan bomba açıklama: Daha şaşırtıcı şeyler…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyonunun ...
Tekin’den Arınç’a ve çocuğuna teşekkür: Kirliliğe…
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin MYK sonrası basın açıklaması yaparak ...
Flaş! Ve Erdoğan yargı paketini onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargı paketini onayladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva