HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2024 Perşembe - 18:00

Özel'den o soruya yanıt: Tugay'la arası bozuk mu?

Posta Gazetesi'nden Banu Şen'e konuşan CHP Lideri Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile aralarının bozuk olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

Özel den o soruya yanıt: Tugay la arası bozuk mu?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Posta Gazetesi'nden Banu Şen'e röportaj verdi. Özel, röportajda İzmir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında açıklamalarda bulundu. 

Röportaj şu şekilde:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonuçlarını değerlendirirken, “Bu defa Manisa’nın poyrazı İzmir’i serinletti” diyerek İzmir’in yüzde 50 CHP oyu yanında Manisa’nın yüzde 60’lık başarısının tarihi olduğunu vurgulamıştı.

Bunun üzerine “Yerel seçimler üzerinden 100 gün geçti. Çok uzun süre gibi görülmese de ilk 100 gün belirleyicidir. Gidişatı gösterir. Peki İzmir ve yerel seçim aday tercihlerinizle ilgili bir pişmanlığınız, keşkeniz var mı? Örneğin Cemil Tugay ile aranızın soğuk olduğu, ters düştüğünüz söylendi” soruma Özel şu yanıtı verdi:

Cemil Tugayla aramızda hiçbir problem yok

“Yok. Buradan İzmir’e geçip Cemil Tugay’ı da ziyarete gideceğiz. Geçen gün de beraberdik. Bizim Cemil Tugay’la ters düştüğümüz hiçbir nokta yok. İzmir siyasetinde normalleşmeyi istemeyen bazı odaklar var. İzmir siyasetindeki kavgadan besleniyorlar. Taraf oluyorlar ve bu kavga onları diri tutuyor. Bütün yaşanan olay şu; benim de yakın bir arkadaşım olan bir milletvekilimiz İzmir’de Cemil Bey’le bir yemek yedi. Oradan Özgür Bey bunu istiyor, olur da olmazdı dendi.”

“GENEL SEKRETER KARCI EN YAKIN SİYASET ARKADAŞIMIN OĞLU”
“İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri Barış Karcı benim en yakın siyaset arkadaşım Ömer Karcı’nın oğlu. Ben Barış’ı değiştirmek istiyormuşum… İzmir siyaseti şimdi kavgasız kaldı. Kavganın bir tarafı şimdi görevde değil, diğerleri de yeni pırıl pırıl kişiler. İzmir siyasetinin kavgasından, tartışmasından beslenenler kendilerine taraf arıyorlar. Ben böyle bir çılgınlığın tarafı olmam bir kere. Önümüzdeki dönemde belediyelerde çok göreceksiniz, sürdürülebilirlik meselesi çok önemli… Cemil Tugay da bu konuda Türkiye’nin en iyisi. Kendisi çok iyi bir estetik cerrah. İzmir kent estetiğine en çok önem verilmesi gereken yer. Cemil Tugay 54 yaşında, yaşlı bir isim değil, yabancı dil bilen, vizyon sahibi bir isim ve Cemil Tugay’la aramda en ufak bir sorun yok.”

Cemil Tugayla aramızda hiçbir problem yok

“İZMİR’DE VERDİĞİM KARAR DOĞRUYDU”
“İzmir’de verdiğim karar doğruydu. Özellikle kendi kentim olarak da gördüğüm için 2 hafta tek başıma çalıştım, son 2 gece 7 kişi çalıştık. Ben İzmir’de kampanyaya da beş kez geldim, miting yaptım. Evime gelirken her fırsatta İzmir’de bir şeyler yaptım. Aday adayları geliyordu… Hepsinin tek tek tanıyordum yıllar içinde yaptıklarına kadar. Kendileri bile inanamıyordu. Mesela Urla’da 48 adayın dosyasının 48’ini de biliyordum tek tek.

Sonuçta ben İzmir’de otuz bir aday gösterdim. Yirmi dokuzu seçim kazandı. Böyle bir sonuç yok yani. 31’de 30 olması işten değildi. Kıl payı kaybettik. Diğerinde Menemen’de başka bir şey var. Ona bakacağız.”

 
İzmir Büyükşehir'de ABD zirvesi!
 
Ateş'ten Bahçeli'ye duruşma çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tarafsız yorumcu 14 Haziran 2024 Cuma 11:22

Estetik cerrahi ile kent estetiği arasında bağ kurmak. O da iyiymiş...

Yorumu oyla      0      0  
14 Haziran 2024 Cuma 11:08

Barış Karcı Yalnız Değildir..!

Yorumu oyla      0      0  
Partili 14 Haziran 2024 Cuma 10:38

Bir parti genel başkanı kısa sürede yerel seçimlerde başarıyı kendi getirmiş gibi havaya erken girdiçünkü Manisa'da delegelerin oyunu alamadı ama emekliler ve halk iktidara kızdı CHP oy verdi ama yakın gelecekte verdiğine bin pişman olacaktır çünkü atanan belediye başkanları her hafta genel merkezi ziyaret ederek güven mektubu sunuyorlar belediyelere eş dost yakınlarına işe yerleştirme yapılıyor hanedan yönetimi devam ediyor...

Yorumu oyla      1      0  
Bir vatandaş 14 Haziran 2024 Cuma 01:00

31 adaydan 30 u kazandı diyorsun özgür bey,sen sanıyorsun halk senin belirlediğin adaylara oy verdi öylemi!halk CHP''ye oy verdi CHP''ye ama bende dahil hüsrana uğradık,verilen hiçbir söz tutulmadı İzmir de!heryer eylem alanına döndü!işçinin yanındayız dediniz her belediyeden işçi çıkardınız!bizden bir sürü oy kaybettiniz!CHP''den başka hiçbir partiye oy vermedik yıllardır ama artık bitti tövbe.!

Yorumu oyla      11      3  
İzmir 14 Haziran 2024 Cuma 00:21

Sn.Karcı Aldığı eğitim gereği İzmirlinin en çok şikayet ettiği belediyenin Fen işleri, yapı işleri ayağına çok hakim olmasa da bürokrat partizan olmayan devlet adamı gibi davranan bir bürokrat sorun barış karcı değil sorun iletişimsizlik konusunda şuana kadar zirve olan Sn.Cemil Tugay barış beyde diğer bürokratlarda bundan şikayetçi, zaten söyleyemeselerde Bir Piriştina olmak neden bu kadar zor bunca yıl geçti üstünden onun gibisi çıkamadı ne halka indi belediye başkanları nede işçi emekcisinin yanına indi Cemil bey kaç kere büyükşehir belediyesini ziyaret etti? Kaç kere çalışanlarla yemek yedi ? Kaç kere halkın yanına gidip kahvelerde, işyerlerinde esnafs sürpriz ziyaretler yaptı kaç kere şantiyelere tek başına gidip heyet olmadan bir hal hatır sordu, durum değerlendirmesi aldı? Kaç kere sıcaklar da izban, ESHOT, izdeniz, tramvay seyahati yaptı tek başına iş çıkışi gidip bir kahve molası için Kızlarağası hanına kaç kere uğradı, kaç kere Kıbrıs şehitlerinde yemek ,yada birşeyler içti? Kaç kere köylerde hayırlara katıldı? Yada köy kahvelerine gidip halkın sorunlarını bizzat dinledi??? Seçimlerde nasilki egosunu bırakıp sahaya iniyorsa belediye başkan adayları sonrasında da aynısını göstermeli halkın içinde olmalısınız, parti liderleri de aynı şekilde toplantıları daha çok müteahhitler ile değil halkla yapsanız herşey çok güzel olurdu!!!!

Yorumu oyla      7      4  
Gerçek 13 Haziran 2024 Perşembe 23:24

Gerçek şu ki ülkede CHP OYUNUN DÜŞTÜĞÜ TEK İL İZMİR DİĞERLERİ FASA FİSO

Yorumu oyla      15      4  
...... 13 Haziran 2024 Perşembe 21:31

Seni gidi Şakacıııı....

Yorumu oyla      7      5  
yurttaş 13 Haziran 2024 Perşembe 21:06

Ayşe hanım armut zaman zaman dibine düşmeyebiliyor.

Yorumu oyla      5      7  
Ayşe Çelik 13 Haziran 2024 Perşembe 20:22

Bundan 2 ay once bu yorumu yapmistim. Barış Karcı nın değerini şimdi daha iyi anlamışsınızdır. selamlar. Ayşe Çelik 16 Nisan 2024 Salı 23:22 Öncelikle amacım kimseyi eleştirmek yargılamak değil ama adil olmanızı istiyorum. Barış Karcı gerek siyaset, gerekse belediyecilik anlamında yeterli bilgi birikime ve tecrübeye sahip biridir. Çok uzağa gitmenize gerek yok memleketi Manisa Sarıgöl ve İzmire 120 km uzaklıkta şirin bir ilçenin evladıdır. Babası saygın bir ögretmen ve 2004-2014 yılları arası CHP den 10 yıl yıl belediye başkanlığı yapmış bu partinin bir değeri ve neferidir. Her gelen belediye başkanı Ömer Abiyi örnek alır. Mayada çürük yok ki hayada olsun. Bunlara gerek var mı yok belki ama aşağıda o kadar kötü yorumlar yapılmış Barış hakkında hayretler içindeyim. Barış Karcı izmir için ne kötülük yapmış olabilir de insanlar rahatsız olmuş anlamış değilim. Bu insanların koltuk derdi sevdası yok bunu bilin, tek dertleri İZMİR. Bundan emin olun. İyi akşamlar. Yorumu oyla 103 2

Yorumu oyla      11      9  
ayrancılar ilçe izmir 13 Haziran 2024 Perşembe 19:24

pişmanın cemil tugaya verdiğim için bir sürü söz verdi cırttt

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan CHP'li iki isme tepki!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların yaptıkları eylemler ...
MHP'den Özel'e Cumhur İttifakı yanıtı!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ...
'Cumhur İttifakı yoluna devam ediyor'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in Cumhur ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan memur eylemleri açıklaması: Sorunun kaynağı AK Parti iktidarı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir ...
MHP'li Osmanağaoğlu: Mekaplı hainler umutlanmasın!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM ...
Bahçeli'ye ittifak çağrısı: Bize katılabilir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yazılı ...
 
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı belli oldu
Kurbanı Bayramı vesilesi ile İzmir’deki siyasi partiler, üyeleri ile bayramlaşma ...
CHP'li Arslan'dan 'İZBAN' açıklamalarına tepki: İktidar İzmir'in hakkını vermedi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan İZBAN hakkında ...
TSK personeline ilişkin kanun teklifi kabul edildi
Türk Silahlı Kuvvetler Personel Kanunu'nda değişiklikler öngören yasa ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva