HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2024 Pazar - 01:18

Yangını yerinden takip ediyor... Bakan Yumaklı İzmir'de!

İzmir'de etkili olan yangınlar sonrasında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve beraberindeki heyet İzmir'e gelerek yangın sahasında incelemelerde bulundu. Bakan Yumaklı, bölgede koordinasyonu sağlamak için vali ve belediye başkanları ile bir araya geldi.

Yangını yerinden takip ediyor... Bakan Yumaklı İzmir de!

İzmir'in Selçuk ilçesinde, çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Yangın Aydın'ın Kuşadası bölgesinde bulunan ormanlara da sıçradı. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken bölgeye havadan ve karadan destek verildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ve beraberindeki heyet yangın bölgesine gelerek çalışmaları yakından inceledi. 

Bakan Yumaklı Menderes ve Selçuk'ta etkili olan yangınlar sebebiyle yaklaşık 500 hektar alanın etkilendiğini açıkladı.

YERLEŞİM YERLERİ AÇISINDAN RİSK BULUNMUYOR
Yerleşim yerleri ve diğer farklı konaklama tesisleri açısından risk bulunmadığını kaydeden Yumaklı, şöyle devam etti:

"Selçuk yangınına ilk anda 4 uçak, 8 helikopter, 80 kara aracı ve yaklaşık 480 arkadaşımızla müdahalede bulunduk. Hava kararınca özellikle gece görüş helikopterleri 3 adet şu anda seslerini duyuyorsunuz. Bu helikopterlerle müdahaleye devam ettik. 118 kara aracı ve yaklaşık 500'e yakın arkadaşımız şu anda müdahaleye devam ediyorlar. Menderes yangınında ise ilk anda 5 uçak, 12 helikopter, 56 kara aracı ve yaklaşık 360'a yakın arkadaşımız müdahaleye başladı. Hava kararınca bu sayı Menderes için söylüyorum 48 kara aracı ve 207 personel olarak devam ediyor. Birbirlerine yakın iki bölgeden bahsediyoruz. Aralarında 20 kilometre var. Zaman zaman arkadaşlarımız koordinasyondaki arkadaşlarımız gerekli olan yerlere hava araçlarını ya da kara araçlarını çekebiliyordu. Gün içerisinde bu sayılar iki yangın arasında değişti."

İbrahim Yumaklı, Selçuk ile Kuşadası'ndaki kara yolunun yangın tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar kapalı tutulacağını vurguladı.

Bugün İzmir'de 9'u orman dışı, toplam 22 yangın çıktığına dikkati çeken Yumaklı, hava sıcaklıklarının arttığı bu dönemde vatandaşların çok daha tedbirli ve hassas davranmasını istedi.

Yumaklı, yüzde 90 insan kaynaklı çıkan yangınların, basit tedbirlerle önlenebileceğini hatırlatarak, "Eylül'ün 15'ine kadar hepimiz alarm durumundayız. Biz vatandaşlarımızdan da bu yönde, özellikle üstün bir hassasiyet bekliyoruz. Özellikle istirham ediyorum buradan." ifadesini kullandı.

Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili soruşturmaların sürdüğünü dile getiren Yumaklı, "Halihazırda soruşturmalar devam ediyor. Bir tanesi hariç. İzmir Menderes'teki yangın maalesef ki bir hobi bahçesinden çıktı. Şu anda ilgili kişiler gözaltında. İnsan unsuru birçok şeyi önleyebilecek konumdayken çok basit tedbirlerle bu hale gelmesini engelleyebilecekken biz hala 2024 yılının Haziran'ında hassas olunmasını konuşuyoruz. Bu hem ülkemiz açısından yazık hem de ülkemizin kaynakları açısından yazık. Hem de şu ekosistem içerisinde dünyayı paylaştığımız, hayatı paylaştığımız diğer canlılar için de yazık." diye konuştu.

500 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ
Bakan Yumaklı, İzmir'deki yangınlarda etkilenen alanı paylaşarak, şu bilgileri verdi:

"Ben halihazırda yaklaşık 350 hektar şu an bulunduğumuz Selçuk yangınıyla ilgili etkilenen alan ve 150 hektar da İzmir Menderes için etkilenen alanın olduğunu söylemek istiyorum. Bunun altını çizelim, 'etkilenen alan' demek, tamamının yanması anlamına gelmiyor. Yangınların söndürülmesi sonrasında ne kadar alanın hasar gördüğü yine arkadaşlarımız tarafından açıklanacak."

Zaman ilerledikçe çalışmaların olumlu sonuç verdiğini aktaran Yumaklı, değişen rüzgar koşullarının, kendilerini tedbirli konuşmaya sevk ettiğini, ekiplerin var gücüyle senkronize bir şekilde çalıştığını söyledi.

Yumaklı, sabotaj ihtimaliyle ilgili yöneltilen soru üzerine de kolluk kuvvetlerinin soruşturmalarını bitirmelerini bekleyeceklerini dile getirdi.

BAŞKAN TUGAY DA SAHADA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Selçuk'ta yangın koordinasyon merkezine geldi. Başkan Tugay, Bakan Yumaklı ile görüş alışverişinde bulundu. Yangına dair açıklamalarda bulunan Tugay, "Selçuk ilçemizin Pamucak mevkisinde meydana gelen orman yangını ile mücadelemiz sürüyor. Selçuk Belediye Başkanımız Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel ve ilçe belediye başkanlarımızın da katılımıyla, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve İzmir Valimiz Sayın Süleyman Elban ile yangın söndürme çalışmalarının son durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Yangın söndürme çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için koordineli bir şekilde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: TÜM EKİPLERİMİZLE MÜDAHELELERİMİZ SÜRÜYOR
İzmir'in yanı sıra Aydın'ı da etkisi altına alan yangın sebebiyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da sahaya indi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çerçioğlu, İzmir’in Selçuk ilçesinde başlayarak Kuşadası ilçemizin dağlık alanlarına sıçrayan orman yangınını yerinde inceledik. Tüm ekiplerimiz ile müdahalelerimize devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SENGEL: EN YAKIN SÜREDE DURUMU KONTROL ALTINA ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yangın sahasında bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise yangına dair son olarak "Bölgemizde çıkan yangının söndürülmesi için herkes canla başla elinden geleni yapıyor. Havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor... Belediye başkanımız, Kaymakamımız, Valimiz ve olay yerine gelen Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı gerekli koordinasyonu sağlamaktadır. Ayrıca tüm İzmir ilçe belediye başkanlarımız bölgemize desteğe geldiler. En yakın sürede durumu kontrol altına almak için çalışıyoruz..." dedi. (Haber Merkezi - AA)

 
MİT Başkanı Kalın, Hamas Lideri ile görüştü
 
Kabus sona erdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den İzmir için 'fırtına' uyarısı
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, İzmir genelinde beklenen kuvvetli rüzgarın ...
Teknoloji devinden Google Chrome uyarısı
Apple, son reklam kampanyasıyla, Google Chrome'un web tarama alışkanlıklarını ...
Depremden sağ kurtuldu, LGS'de birinci oldu
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremlerde Kahramanmaraş'ta ...
 
İzmir'deki orman yangınlarından acı kareler...
İzmir'deki orman yangınlarından acı kareler...
İzmir raporu... 1 günde 22 yangın!
İzmir'de bugün 9'u orman dışında olmak üzere toplam 22 yangın çıktı.
Çeşme'de 21 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, lastik bot içerisinde bulunan 2'si ...
 
Tire'de ormanlık alanda yangın çıktı!
İzmir'in Tire ilçesinde ormanlık ve makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.
MSB: 5'i FETÖ mensubu 7 kişi yakalandı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollarla ...
Bir orman yangını da Selçuk'ta!
İzmir'in Selçuk ilçesinde, çam ağaçları ile ormanda yangın çıktı. Yangın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva