HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2024 Perşembe - 15:23

CHP'li Aslanoğlu'ndan memur eylemleri açıklaması: Sorunun kaynağı AK Parti iktidarı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinde çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) ile ilgili yaptıkları eylemler hakkında açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, "bu konu yasanın koyduğu kesin hüküm ile sınırları belirlenmiş bir konu. Ama elbette biz bu konuda da memurlarımızın sorununun çözümü için çaba sarf edeceğiz. Bu sorunun kaynağı da çözümünün asıl adresi de AKP iktidarıdır. İktidarın konuyu ele alması, SDS’ lerdeki üst sınırı değiştirmesinden başka bir çözüm yolu maalesef yok" dedi.

CHP li Aslanoğlu ndan memur eylemleri açıklaması: Sorunun kaynağı AK Parti iktidarı!

Aslanoğlu, belediye çalışanı Memurların Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki hak arayışlarının gayet normal olduğunu ifade ederek “Hak arayışlarında CHP olarak toplumun tüm kesimlerinin yanında olmaya ve çözüm odaklı bakmaya özen gösteriyoruz. Ancak özellikle SDS sorunu bizim belediyelerimizin değil, genel iktidarın çözmesi gereken bir sorun” dedi.

Aslanoğlu açıklamasında şunları ifade etti;

Türkiye çok uzun yıllardır giderek büyüyen bir ekonomik buhran ve enflasyon kriziyle boğuşuyor. Emeklilerimiz gibi, işçilerimiz ve memurlarımızda AKP iktidarının yol açtığı bu büyük krizden en çok etkilenen kesimler. İzmir’de belediyelerde çalışan memurlarımızın SDS hakları için başlattıkları eylemleri elbette anlıyorum. Keşke bu sorunun çözümü belediyelerimizin elinde olsa ama maalesef değil. SDS ödemelerinde yasayla ve Sayıştay denetimine tabi olan belirlenmiş sınırlar var. Bu konuda yasa çok açık ve özetle şunu diyor; “Memura SDS’ de yasayla belirlenmiş olan üst sınırdan fazla destek veremezsin. Verirsen, kamuyu zarara uğratmış olursun ve zimmet çıkarılır, soruşturma açılır”. Yani bu konu yasanın koyduğu kesin hüküm ile sınırları belirlenmiş bir konu. Ama elbette biz bu konuda da memurlarımızın sorununun çözümü için çaba sarf edeceğiz. Bu sorunun kaynağı da çözümünün asıl adresi de AKP iktidarıdır. İktidarın konuyu ele alması, SDS’ lerdeki üst sınırı değiştirmesinden başka bir çözüm yolu maalesef yok.

AKP KAYBA UĞRAYAN MEMURLARIN SESİNİ DUYMALI
Bu sorunun çözümü için hükümete çağrıda bulunuyorum. Yaşanan hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında gitgide büyüyen sorun karşısında memurların geçim sıkıntıları sona erdirilmelidir. Kamuoyu şunu bilmelidir; AKP belediyelerinin birçoğunda 0 TL SDS ödenmektedir.

AKP hükumetinin çıkardığı yasa ile AKP memura verilebilecek en yüksek sosyal denge tazminatını brüt 8.673,92TL olarak belirlemiş bununla da yetinmemiş, Sayıştay kanalıyla bunun üzerinde ödenen tutarlar için zimmet çıkarılmış ve geri istemiştir. 

Şu an sorun olan konu, Sayıştay denetimlerinde memura 8673,92 TL üzerinde ödenecek tutara zimmet çıkarıldığı için, bu sınırın üstünde kalan tutarların ödenememesi, yasal sınır olan 8673,92 TL ödenmesidir. SDS memurların lehine değiştirilmelidir. SDS için hızlı aksiyon alınmalı ve yasadaki sınırlama sebebiyle kayba uğrayan memurlarımızın sesi duyulmalıdır.

Bu konuda eylem yapan memurlarımız elbette çalıştıkları kurum olan belediyelerimize yönelik eylemler yapıyorlar ama bu sorunun kaynağı belediyelerimiz değil, AKP iktidarıdır. Dolayısıyla çözüm üretecek olan iktidardır. Çözüm sonrasında belediyelerimiz hak edilen ve yasalara aykırı olmayan tüm ödemeleri, bugüne kadar olduğu gibi yapmaya devam edecektir. CHP İzmir olarak eylemdeki sendikalarımızla iletişimde olmaya ve sorunun çözülmesi yolunda çalışmaya devam edeceğiz. 

 
Başkan Tugay müjdeyi verdi: Üniversite eğitim desteği hesaplarda!
 
İki ilde hayvan hırsızlarına operasyon: 3 tutuklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmır'li 14 Haziran 2024 Cuma 10:41

Sayın il başkanı çekirdekçi gibi genel merkez yöneticilerinin yanında duruyor ilk fırsatta görevden alınacaktır onurlu insan makam derdinde olmaz..

Yorumu oyla      0      0  
Körfez 14 Haziran 2024 Cuma 09:36

Kaçak villası bitti mi acaba? Kaçak villa yaptırdığı ortaya çıkınca ben bilmiyorum koca villayı usta kaçak yapmış diyen değil miydi bu arkadaş...Her zaman suçlanacak birisi var ama suç hiç kendilerinde değil...Bir de aldığı maaşları bir açıklasa da vatandaş bir öğrense.. İşin özü belediyelerde para suyunu çekti, milyonlarca borç var, kendileri hariç birileri bunun vebalini ödeyecek bugün memurlar öder, yarın vatandaş öder (Su,ulaşım, vergi zamları ile)

Yorumu oyla      2      0  
Bilge 14 Haziran 2024 Cuma 07:54

seçim bitti nası olsa.Hayır bunların olcağı zaten söylenmişti ve sürekli yaşanıyordu.cok şikayetci olmaya hakları yok zaten

Yorumu oyla      3      0  
İzmir İçin 13 Haziran 2024 Perşembe 23:44

Sorunun kaynağı telefonla bürokrat yaptırdığınız hırsı aklını geçmiş yetersiz bürokratlar telefonla uzman çavuşu belediye başkan yardımcısı yaparsanız bunlar olur hadi düzeltin şimdi

Yorumu oyla      7      0  
13 Haziran 2024 Perşembe 21:54

Kafana saksı düşse kabahat yine Ak aprtinindir

Yorumu oyla      2      0  
Belediye işçisi 13 Haziran 2024 Perşembe 20:56

Hadi ordan iktidarmış, sizin belediyeleriniz yasa tanımaz bir şekilde limit üstü sözleşmelere imza atarken hepiniz popülizm yapıyordunuz, beş yıl önce sosyal dengeleri üst limite getiren Gaziemir başkanının hiç biriniz yanında olmadınız, şimdi köşeye sıkıştınız.

Yorumu oyla      7      0  
13 Haziran 2024 Perşembe 20:37

Bir siyasetçi bu kadar sığ ve düşük olabilir mi demeye gerek kalmadan chp li olmanın tahammül edilmez hafifliğini yaşıyorsun şu anda.

Yorumu oyla      13      0  
Sinirler gergin 13 Haziran 2024 Perşembe 20:23

Daha ocak ayında 20-25 bin tl sds veren sizin başkanlarınız değil miydi. Hepsi şov yapmadı mı artışları yaparken. O zaman kimse belediye bütçesini düşünmedi kredi üstüne kredi çekti. Hepiniz meclislerde kredileri sdsleri onaylarken oradaydınız. Sen o koltukta oturmuyor muydun? O zaman neden çıtın çıkmıyordu? Kendi yönettiğiniz ilçeler arasında eşit memurların maaşlarında 10 bin tl fark var. Şimdi mi aklınıza geldi üst limit ? Ne İzmir ne chp sizin gibi çıkarcı fırıldak yöneticileri hak etmiyor. Akp den farkınız yok.

Yorumu oyla      12      0  
Komedyen Şenol 13 Haziran 2024 Perşembe 19:10

Atama il başkanı kooperatçi neden sorunun kaynağı AKP olsun ? Belediyeleri hangi parti yönetiyor? Sen ne komik birisin... İşin gücün her gün saçmalamak!! Sen bence hiç demeç verme ve konuşma...

Yorumu oyla      14      0  
Eysan 13 Haziran 2024 Perşembe 18:55

Memurdan taahhüt topluyorsun, zimmet çıkarsa sorumlu muhatap benim. Benden maaşımdan kesin diye.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu: Mekaplı hainler umutlanmasın!
MHP Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM ...
Bahçeli'ye ittifak çağrısı: Bize katılabilir!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yazılı ...
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı belli oldu
Kurbanı Bayramı vesilesi ile İzmir’deki siyasi partiler, üyeleri ile bayramlaşma ...
 
CHP'li Arslan'dan 'İZBAN' açıklamalarına tepki: İktidar İzmir'in hakkını vermedi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan İZBAN hakkında ...
TSK personeline ilişkin kanun teklifi kabul edildi
Türk Silahlı Kuvvetler Personel Kanunu'nda değişiklikler öngören yasa ...
İYİ Parti'de toplu istifa: CHP'ye geçtiler!
İYİ Parti Bakırköy İlçe Örgütü’nde toplu istifa yaşandı. İlçe Başkanı ...
 
Erbakan, Sinan Ateş'in eşi ile görüştü
Başkent Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ...
Çelik: Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam ediyor
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Ülkemizi karşı karşıya olduğu tehlikelerden ...
CHP il başkanı istifa etti!
CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kabiliyetsiz milletin Atatürk’ü olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva