HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2024 Pazar - 13:28

Tugay'dan TMSF'ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane'yi alın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın TMSF'ye, Konak'ta depremin ardından yıkılan hizmet binasının yeniden inşası karşılığında Basmane Çukuru olarak bilinen parseldeki yüzde 30'luk hissesini önerdiği iddia edildi.

Tugay dan TMSF ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane yi alın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında Basmane’de 27 yıl önce inşaatına başlanan ancak açılan davalar nedeniyle temel seviyesinde öylece kalan Basmane çukuru için görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler sürerken Başkanı Cemil Tugay’dan sorunun çözümü için yeni bir öneri bulunduğu iddia edildi.

erhangulenc.com'da yer alan habere göre; Tugay’ın, TMSF’ye “Bizim Konak’ta depremin ardından yıkılan hizmet binamızı yeniden inşa edin karşılığında biz de size Basmane’deki yüzde 30 hissemizi verelim” teklifinde bulunduğu öğrenildi. TMSF’nin bu öneriyi değerlendirmeye aldığı belirtildi.

GEÇEN DÖNEM DE GÖRÜŞÜLDÜ
Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer döneminde de sorunun çözümü için TMSF ile görüşmeler yapılmıştı. Bir ara belediyenin söz konusu arsanın tamamını almak için karşılığında TMSF’ye başka bölgelerdeki arsalarını vermesi gündeme gelmişti. Ancak bu takas gerçekleşmemişti. Ayrıca Büyükşehir’in 10 yıl vadeli olmak üzere buradaki tüm hisseyi 850 milyon liraya alması konusunda da mesafe kat edildiği belirtiliyordu. Ancak, o opsiyon da gerçekleşmedi.

Basmane’deki projede belediyenin yüzde 30 hissesi bulunurken projenin içinde de bir belediye hizmet binası yapılması şartı da bulunuyor. Ancak Başkan Tugay’ın o hizmet binası yerine Konak’taki hizmet binasının tamamlanmasını istediği ve TMSF’ye bu çerçevede bir öneri sunduğu kaydediliyor.

 
Buca'da pazarcılardan 'tezgah' eylemi!
 
İzmir için fırtına uyarısı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 1 Temmuz 2024 Pazartesi 18:42

Sayın Başkan, seçim öncesi verdiğiniz sözleri unutmayın,su ücretlerinde indirim yapacağız dediniz ama aksine zam yapıyorsunuz. Vatandaş sizden hizmet bekliyor zam değil! İzmirli 20 yíldır dik duruş gösterdi sıkıntılar çekti,bunun ödülü her şeye zam yaparak hayatı çekilmez hale getirmek değildir! Lütfen tekrar düşünüp zammı geri alın...

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet 1 Temmuz 2024 Pazartesi 16:11

Başkan işten kaçayım derken değeri çok yüksek kültür parkın dibinde her zaman pirim yapacak halkın mülkünü veremezsiniz işi bilene danışın

Yorumu oyla      1      0  
Misafir 1 Temmuz 2024 Pazartesi 09:05

Basmane Çukuru'nun bulunduğu alan kamu hizmet alanıdır. Rant için üçüncü kişilere peşkeş çekilmesi kesinlikle düşünülemez. O nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının yapılması için Basmane Çukuru'nun bulunduğu alandan daha iyi bir alan yoktur. Sn. Başkan Konak Meydanı'nda hizmet binası ısrarından vazgeçmeli ve belediye hisselerini TMSF'ye satmak yerine belediye olarak TMSF hisselerini devralmak ve belediyenin tüm hizmet birimlerini Basmane Çukuru'nun bulunduğu alanda bir araya getirmek için çaba göstermelidir.

Yorumu oyla      1      0  
Hakan 1 Temmuz 2024 Pazartesi 07:25

Halkapınar su işletme sinde bulunan İZSU binası aziz Kocaoğlu tarafından yapılan inşaat çürümeye yüz tutmuş milyon larca para aktarıldı

Yorumu oyla      0      0  
Çakma 30 Haziran 2024 Pazar 18:17

yalandan kimse ölmemiş

Yorumu oyla      0      0  
Alsancaklı 30 Haziran 2024 Pazar 17:04

Basmane çukuru İzmir Büyükşehir Belediyesi için en uygun yerdir. %30 hisseyi satmak yerine TMSF 'ye belediyenin başka mülklerinden yer verip buranın %100 üne İzmir Büyükşehir Belediyesinin yerleşmesi mantıklıdır. Gerek altına yapılacak otopark gerek fuardaki otopark belediyeye gelen trafiğin park etmesine imkan sağlayacaktır. Basmane meydanı Yeşildere çevre yoluna çok yakındır. Konak meydan da zaten orada olmaması gereken eski bina yıkılınca muhteşem bir kentsel alan ortaya çıkmıştır. Buraya yeniden yüksek katlı bir bina yapılmamalıdır. Sergi, müze ve benzeri sosyal donatı alanlarının çeşitli alışveriş ve restoran kafeteryalarla birleştiği, Kemeraltı ile bütünleşen turistik alçak katlı bir yapı sistemi yerleştirilmelidir.

Yorumu oyla      3      1  
Kimin malı 30 Haziran 2024 Pazar 15:01

Kimin malını kime veriyorsun reis bey!!

Yorumu oyla      10      1  
Nazik ziyaretler 30 Haziran 2024 Pazar 14:50

Belediyenin kendi binasını yapacak bütçesi yok mu ki çok değerli bir yerdeki hissesinden vazgeçiyor? Karabağlar Metrosu'nu nasıl yapacaksınız? Buca Metrosu inşaatı sürüyor, 8 milyarlık araçlarını-tren setlerini nasıl alacaksınız?

Yorumu oyla      8      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk’ün Urla’ya gelişi coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’yı ...
Narlıdere'de altyapıya özel önem!
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ...
Buca, yangının yaralarını sarıyor!
Selçuk'ta çıkan orman yangınlarına müdahale etmek için bölgeye giden Buca ...
 
Girne otoparkı yeniden hizmette!
Karşıyaka Belediyesi, Girne Kültürpark ile Yeraltı Otoparkı’nda yürüttüğü ...
İzmir İtfaiyesi’nden yangın tatbikatı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenli ...
Büyükşehir Sivas’ta katledilen aydınları anacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sivas Katliamı’nın 31. yıl dönümünde Madımak ...
 
Buca’da LGS Tercih Günleri başlıyor
Buca Belediyesi, öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki ...
Bornova’da dijital dönüşüm
Türkiye'de Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) geçen ilk yerel ...
Kurada arbede çıkmıştı, belediyeden açıklama geldi: Şirinyer Pazarı bu süreçte kurulmayacak
Buca Şirinyer Pazarının kapatılarak hemen yan tarafta futbol sahasına ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva