HABERLER>GÜNCEL
26 Kasım 2010 Cuma - 00:00

Okul öncesi eğitime gönül verenlerin kalbi İzmir’’de atacak

Türkiye’’deki anaokulları arasında ilk kez oluşturulan, gönüllü veliler arasından seçilip her meslek grubundan 10 kişinin yer aldığı Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Danışma Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.’

Okul öncesi eğitime gönül verenlerin kalbi İzmir’’de atacak

Türkiye’’deki anaokulları arasında ilk kez oluşturulan, gönüllü veliler arasından seçilip her meslek grubundan 10 kişinin yer aldığı Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Danışma Kurulu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.’
 
İZMİR - Gerçekleştirdiği kaliteli eğitim ve standartlara uygun çalışmalarıyla eğitim camiasında örnek gösterilen Özel Hüseyin Aslan Anaokulu, düzenleyeceği ’“Okul öncesi eğitim semineri’” ile bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. İzmir’’den Şanlıurfa’’ya, Ankara’’dan Mardin’’e, Rize’’den Edirne’’ye, Eskişehir’’den Erzurum’’a kadar Türkiye’’nin dört bin yanından gelen bine yakın katılımcının izleyeceği seminerle okul öncesi eğitime bir tuğla da Özel Hüseyin Aslan Anaokulu tarafından konulmuş olacak.
 
Anaokulu velilerinin bir araya gelerek oluşturduğu ve yine Türkiye’’de ilk ve tek olan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Danışma Kurulu toplantısında konuşan Okul Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 4 Aralık 2010 tarihinde Makine Mühendisleri Odası Tepekule Kongre Merkezi’’nde düzenleyecekleri ’“Okul öncesi eğitim semineri’” ile ilgili bilgiler verdi. 
 
İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye’’nin de katılacağı ve değişik üniversitelerden akademisyenlerin birikimlerini paylaşacağı semineri, Türkiye’’nin farklı illerinden gelecek olan bin’’e yakın öğretmen ve öğrencinin izleyeceğini dile getiren Hüseyin Aslan, ücretsiz olarak düzenleyecekleri bu organizasyonun tüm eğitim kurumlarına örnek olmasını diledi.
 
 
7 ÇOK GEÇ
 
’“7 çok geç’” sloganıyla ilköğretim öncesi eğitimin önemini vurgulayan, ’“Her çocuk bir projedir’” anlayışı ile çoklu eğitim zeka sisteminde çocuklara eğitim vererek, birçok önemli projeye imza attıklarına dikkat çeken Aslan, seminer programını da şöyle açıkladı: ’“İzmir’’de ilk kez bu kadar geniş bir katılımla düzenlenecek olan seminrde Özel Hüseyin Aslan Anaokulu ve Ege Üniversitesi Anaokulları Müzik Öğretmeni (Müzik Amca) Ramazan Gökkaya, ’“Okul Öncesi Müzik Eğitiminde Şarkı Öğretimi Yöntem ve Teknikleri  (Uygulama Örnekleri İle)’”,  Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Derya Şahin ’“Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Çocuk-Öğretmen İlişkileri ve Geliştirilmesi’” Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sefai Acay  ’“Okul Öncesi Müzik Eğitiminde Çocuk Şarkıları ve Şarkı Seçimi’” konularındaki birikimlerini anaokulu öğretmenleri ile çeşitli üniversite ve meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü öğrencileriyle paylaşacak.’”
 
Yaşamın en büyük anlamı olan çocuklara daha mutlu bir dünya sunmak, onların en mükemmel ortamlarda eğitilip, gelişmelerini sağlamak amacıyla Okul Öncesi Eğitim Semineri düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Okul Kurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ’“Çocuklarımızın çok daha mutlu, ruhsal ve zihinsel açıdan çok daha yeterli ve donanımlı olmaları aileleri kadar biz eğitimciler olarak da en büyük dileğimizdir. Bu bilinç ve inancımızla tüm ticari kaygıların ötesinde değerli yavrularımızın en iyi şekilde eğitilmeleri amacıyla bu semineri düzenledik. Bu tarzda gerçekleştirilen eğitim seminerleri genellikle ücretli oluyor ve katılımcılar 25 ile 60 TL arasında ücret ödemek zorunda kılıyordu. Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu seminerde katılımcılardan hiçbir ücret talep etmedik. Az sayıda kontenjanın kaldığı seminer programı için başvurmak isteyenler anaokulumuzun 348 49 49 numaralı telefonundan bilgi alabilir. İzmir Valimiz Sayın M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Rağip Üye’’nin yanı sıra Türkiye’’nin dört bir yanından bine yakın eğitimci İzmir’’de bu seminerle bir araya gelecek. 6 saat sürecek bu eğitim programını tamamlayan tüm eğitimcilere bir de sertifika vereceğiz’” dedi.
 
 
Hüseyin Aslan’’ın açıklamasının bu yılki ilk toplantısına başlayan Özel Hüseyin Aslan Anaokulu Danışma Kurulu yapılan oylama sonucunda başkan ve başkan yardımcılarını da seçti. Türkiye’’deki anaokulları arasında ilk kez oluşturulan, gönüllü veliler arasından seçilip her meslek grubundan 10 kişinin yer aldığı Danışma Kurulu’’nda yapılan oylama sonucunda Danışma Kurulu Başkanlığı’’na velilerden Çevre Mühendisi Esra Horasan, Başkan Yardımcılığı’’na da İngilizce Öğretmeni veli Fatma Katrancı seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Adli Tıp'ın Cem Garipoğlu raporu
Duruşma öncesi konuşan Süreyya Karabulut, "Adli Tıp Kurumu'ndan ...
Demirtaş, Kocaoğlu'na Kordon dosyası sunacak
Kordon İşadamları Derneği'nden dosya isteyen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, ...
Cinayet öncesi yeni görüntüler
Geçen nisan ayında üç cinayet işleyerek tüm şehre korku salan Hamdi ...
 
Ege Denizi'nde fırtına uyarısı
İzmir Valiliği’’nden uyarı. Ege Denizinde kuvvetli fırtınanın etkili olacağı bildirildi.’
Bergama’’da kadınlar unutulmadı
Bergama Belediyesi tarafından Kadına şiddetle yönelik mücadele gününde, ...
Gönül: Terfi kararında imzamız yok
Generallerin açığa alınması kararında imzası olan isimlerden Milli Savunma ...
 
Haşim Kılıç'a yumurta
Eskişehir’’deki Anadolu Üniversitesi’’nde konuşma yapan Anayasa Mahkemesi ...
Vahşi geçite savunma
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’’nin düşman işgalinden ...
Rıdvan’’a hapis şoku
31 sanıklı telekulak davasında ’“Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva